Fit you too
Fit you too

Vihdoin mun haave toteutuu!

Kuinka usein te perheelliset matkustatte yhdessä vain aikuisten kesken?
Mei ei oikeesti juuri koskaan! Viimeksi ollaan oltu mun miehen kanssa kaksin reissussa 2015, jolloin oltiin Kanadassa viikko. Silloin Ben oli 2,5-vuotta ja odotin Theoa. Reissu oli siinä mielessä ikimuistoinen, että mentiin siellä kihloihin.
Sen jälkeen ei olla oltu oikein missään vain kaksin. Etenkin Theon syntymän jälkeen yhteiset reissut on olleet todella vähissä! Ollaan oltu muutamana iltana syömässä ilman lapsia, mutta ei todellakaan poistuttu maasta. Oon odottanut NIIN paljon, että päästään reissuun kaksin, koska suoraan sanottuna en saa ajatuksia muuten pois kotiasioista. Mulla kestää aina hetken, että pää ikäänkuin latautuu eri taajuudelle, enkä vaan mieti kotiprojekteja. Tää yhteinen reissu on ollut jo pitkään mun haave.
Tänään me vietiin pojat mun miehen vanhemmille ja lähdemme kolmeksi päiväksi Barcelonaan ystäviemme häihin! Olin aivan innoissani kun saatiin kutsu, koska tässä oli ihan tuhannen taalan paikka ja syy lähteä ilman lapsia reissuun. Sanokoot kuka mitä vaan, mutta lapsen hoitaminen on ihan samanlaista, teki sen Suomessa tai vaikka Karibialla! Toki reissussa puuttuu aina se siivousrumba ja yleensä ruokakin tarjoillaan valmiina. Silti pienten lasten kanssa mua stressaa etenkin pitkät lentomatkat. Kyllähän me ollaan paljon reissattu yhden ja nyt kahdenkin lapsen kanssa, mutta aina siinä on oma hommansa. Viikonlopun takia en jaksaisi lapsia alkaa raahaamaan toiselle puolelle Eurooppaa, joten on ihan huippua lähteä ihan vain aikuisten kesken!
Toki lapsia tulee ikävä, mutta en halua kuluttaa viikonloppua siihen, että murehdin onko Theolla kakka housussa 😀 . Siis tälleen kärjistetysti sanottuna! Mun miehen vanhemmat on olleet poikien kanssa paljon ja kolme yötä ei ole pitkä aika.
Vaikka meidän parisuhde voi hyvin, niin kyllä tällaiset reissut on hyödyllisiä koko perheen näkökulmasta. Ens viikolla meille tulee lomakotilapsi, joten viikko menee todella tiiviisti lasten kanssa puuhatessa ja varmasti tästä viikonlopusta ammentaa energiaa moneksi viikoksi.
Suosittelen ottamaan rohkeasti kahdenkeskistä aikaa, jos siihen mitenkään tarjoutuu mahdollisuus! Etenkin pikkulapsiarjessa parisuhdetta ei voi hoitaa liikaa, vaikka lapsia senkin edestä.
Onko teillä lapsellisilla usein ns. parisuhdeaikaa tai jopa reissuja??
 
PS. Tänään instassa My Day – kuva per tunti! 

Kommentit (8)

 1. Mv

  Eipä oo liikoja kahdestaan matkusteltu sen jälkeen, kun toinen lapsi syntyi..Nyt edessä viikon reissu miehen kanssa kahdestaan Rodokselle.:) Mukavaa viikonloppua teillekin!:)

  • fityoutoo

   Oi kuulostaa ihanalle! Siinä ajassa ehtii jo aika kivasti irtaantua arjesta! Ihanaa matkaa teille 🙂 !

 2. Tiina

  Noin kerran vuodessa saadaan / otetaan lapsivapaa viikonloppu mutta ulkomailla ei olla käyty. Niiden viikonloppuja aikana ei olla koskaan kotona vaan lähdetään arkea karkuun. Niiden viikonloppujen latauksella pärjää taas pitkälle <3 todella tärkeitä irtiottoja

  • fityoutoo

   Kyllä mäkin mieluummin vietän sen vapaan aina jossain muualla kuin kotona ja kotimaakin käy 🙂 ! Voihan sen reissun tehdä Suomessakin, koska sielläkin on ihania pakkoja ja hotelleja.

 3. Hansu

  Meillä on 12- ja 9-vuotiaat lapset ja ollaan oltu näinä vuosina kolme kertaa kaksin matkalla, kaikki 3 päivän reissuja jonnekin päin Espanjaa. Mentiin naimisiin kolme vuotta sitten ja olihan ne muiden samoihin aikoihin avioituvien parien häämatkasuunnitelmat ihan muuta kuin meidän, kun pystyttiin tosiaan irtautumaan vain kolmeksi päiväksi Torremolinokseen. Kaverit oli kahta viikkoa Jenkeissä tai Mauritiuksella tai Dubaissa, ja olisin minäkin lapsettomana varmaan jotain tuollaista valinnut 🙂 .
  Lasten kanssa ollaan matkustettu aika paljonkin niin kaksin ei sitten tule lähdettyä niin usein reissuun. Toki ne parisuhdematkat ovat aivan ihania matkoja, itse ainakin nautin rehellisesti sanottuna juuri siitä, ettei tarvitse huolehtia mistään tai kenestäkään 😀 . Vaikka meidän muksut on jo noin isoja, pukevat/ syövät/ käyvät vessassa itse yms. eli heissä ei ole enää samalla tavalla ns. kiinni, on se lasten kanssa matkustaminen kuitenkin aina tietyllä tapaa sitovampaa kuin vain aikuisten kesken. En minä ainakaan pysty täysin rentoutua, kun pitää silmä kovana seurata, missä lapset menevät, mitä tekevät, pysyvätkö pinnalla, kenen kanssa puhuvat jne.
  Ihanaa reissua teille Barcelonaan! Mekin tehtiin meidän eka yhteinen matka juuri sinne, ja ihastuttiin todella 🙂 .

  • fityoutoo

   Mä myös odotan sitä, että pojat kasvaa sen verran että ne muistaa jo reissuista ja voidaan oikeasti puuhata niiden kanssa muutakin kuin istua lastenaltaassa 😀 . Toivottavasti mutsikin vielä siinä vaiheessa jaksaa kokea yhtä sun toista!

 4. Maria

  Mun vanhemmat matkustivat aina meidän lasten kanssa ja itsekin olen nyt 2v tytön äitinä sitä mieltä, että aina tullaan yhdessä matkustamaan. En pystyisi lähteä moneksi päiväksi pois lapseni luota. Eikä hän ole yötäkään vielä ollut erossa meistä vanhemmista. Ei ole tarvettakaan.

  • fityoutoo

   Kukin tyylillään! Meillä on ollut kyllä aivan superihanaa vain kahdestaan, vaikka toki lapsia onkin jo ikävä 🙂 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.