Fit you too
Fit you too

#Vainlapsiperhejutut : Testissä Axkid minikid -turvaistuin!

*Yhteistyössä Jollyroomin kanssa

On aivan käsittämätöntä, miten nopeasti kaikki jää noiden muksujen kanssa pieneksi! Oli kyse sitten kurahousuista, syöttötuolista tai kuten nyt – auton turvaistuimesta! Koko ajan saa olla ostamatta uutta (tai käytettyä uutta) kamaa ja etenkin Theo on kasvanut pituutta tosi nopeasti.

Koska meillä oli Benin ollessa pienempi turvaistuin lainassa, niin nyt uuden istuimen hankinta tuli ajankohtaiseksi ja turvakaukalo oli auttamatta jo aivan liian pieni (ja ahdas!!). Meillä on ollut Benillä Recaron istuin, mutta sitä ei saa laittaa selkä menosuuntaan, vaikka merkki on muuten ollut mieleinen.
Liikenneturvan sivuilla suositellaan, että lapsi matkustaa 3-vuotiaaksi asti selkä menosuuntaan ja samaa sanottiin myös Jollyroomin* sivuilla, josta sain istuimen blogin kautta testiin. Onneksi heillä oli useampi vaihtoehto sopivista istuimista* sekä merkkien, että mallien puolesta. Miehen kriteeri oli se, että se on E-hyväksytty ja läpäissyt Plustestin, jossa mitataan kaulaan kohdistuvaa voimaa auton etutörmäyksessä. Axkid Minikid -istuin täytti kaikki toivomamme kriteerit, joten tilattiin se testiin.
Kannattaa muuten tsekata Jollyroomin turvaistuinopas*, jos suunnittelet uuden turvaistuimen hankkimista!

Axkid Minikid on siis mahdollista laittaa isommallekin lapselle (9-25kg) selkä menosuuntaan ja sen lisäksi siinä on kallistusmahdollisuus. Meillä oli edellinen istuin isofix-kiinnityksellä, mutta siinä istuin jäi todella pystyyn asentoon, joka ei ollut lapsen kannalta kiva, vaikka muuten kätevä systeemi onkin. Kallistusmahdollisuus istuimessa on siis iso plussa! Lisäksi selkänojaa saa helposti ”pidennettyä”, jos on pitkäselkäinen lapsi.
Lisäksi näin talvella on ihan karmeaa, jos istuimessa on liian lyhyet vyöt!! Toppavaatteiden kanssa tuollainen michelinukkeli tuntuu inhottavalta laittaa liian ahtaisiin valjaisiin ja mä oon aina aivan hiessä siinä projektissa! Tässä istuimessa säätövaraa on onneksi paljon siinäkin mielessä!

Värejä tuossa istuimessa oli useampi vaihtoehto ja me päädyttiin aina tyylikkääseen harmaaseen. Istuimen päällinen on muuten konepestävä. Lasten jäljiltä nuo penkit on välillä aivan älyttömän likaiset etenkin näin parhaimpaan loska-aikaan.

Noiden istuimien kanssa on ihan sama kuin vaunujen kanssa, että jokaisella tuntuu olevan oma suosikkinsa. Meillä oli koko viime viikon auto ”pajalla”, eli en vielä kovin syvällistä analyysiä osaa istuimesta antaa muutaman viikon perusteella 🙂 . Mutta hyvältä vaikuttaa ja youtubessa oli hyvin yksinkertaiset asennusvideot jos ei jaksa plärätä sitä käyttöohjetta!
Jollyroomissa* on nyt todella hyvät alennukset noissa istuimissa ja siellä on nyt muutenkin tavaraa jopa -70% – ilmaisella toimituksella tietysti! Dagiksesta kävi käsky, että (yllättäen) isomman sällin kuravaatteetkin on jo menossa liian pieneksi, joten nekin on nyt hankintalistalla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.