Fit you too
Fit you too

Uusi reissu lämpöön varattu!

Jos multa kysytään, niin juuri tällä hetkellä eletään Suomessa säiden puolesta sitä kaikista masentavinta aikaa! Itse en oikein välitä syksystä ja unelmoin, että loka-marraskuun voisi viettää kokonaan ulkomailla. Tällainen järjestely on vaan lapsiperheessä vähän haastava, koska vaikka se vanhempien työn puolesta onnistuisi, niin lasten koulun puolesta ei. Pitäisi siis reissata silloin, kun lapset eivät ole vielä koulussa tai loma-aikaan.

Me koitetaan ajoittaa lämpimän maan reissut tähän pimeään ja sateiseen vuodenaikaan, vaikka loppuvuodesta ei ensin meinattu lähteä mihinkään. Itse en voi olla kahta viikkoa nyt töistä pois ja Aasiaan on ihan turha viikoksi lähteä. Ollaan siis normaalisti menty aina Aasiaan ja siellä ollaan oltu Thaimaassa, Malesiassa, Indonesiassa ja Singaporessa.
Mies bongasi kuitenkin melko edullisen reissun Arabiemiraatteihin, jonne lentää vain kuusi tuntia ja siellä on takuulämpö! Dubaissa ollaan kerran käyty, mutta mun on pakko myöntää, ettei se ollut ihan mun TOP3 matkakohde. Tällä kertaa haetaan vain lomalta ne kolme tärkeintä elementtiä: Aurinkoa, uima-altaita ja rentoutumista!
Meidän kohde Arabiemiraateissa on Dubain sijasta Ras Al Khaimah ja hotelli Hilton Ras Al Khaimah, joka on all inclusive hotla. Mulla on kokemus vain kerran ai-hotellista, mutta noiden pienten kanssa se toimii kuin junan vessa. Jos olisin Aasiassa, niin en varmaankaan valitsisi all inclusive hotellia, koska paikallinen ruoka on niin hyvää ja sitä on hyvin saatavilla! Ajateltiin kuitenkin, että tuolla Arabiemiraateissa all inclusive on ihan turvallinen valinta. Voi toki olla, että paikan päälläkin olisi ihan hyviä ruokapaikkoja ja kukaan ei tietenkään kiellä syömässä välillä niissäkin!

Tää tuleva viikon loma Arabiemiraateissa helpottaa hieman Aasian -tuskaani, jonne kovasti ikävöin! Ollaan suunniteltu, että ensi vuonna olisi Aasian reissun vuoro ja siihen voisi yhdistää hyvin thainyrkkeilyn, joka on mieheni entinen laji ja itsekin siihen olen vähän hurahtanut (siis ainakin sen verran, että olen menossa peruskurssille!). Tietty lasten ehdoilla mennään ja vielä pitää odotella pari vuotta, ennen kuin Theo on jo sen ikäinen, että sitä ei tarvi ihan joka hetki enää vahtia! Benin kanssa on jo suht helppoa, koska hän on fiksu poika ja osaa jo uidakin. Voi että kun lapset on sitten vähän isompia niin pääsee koko perhe snorklaamaan! Molemmat kyllä vaikuttaa ainakin toistaiseksi aikamoisilta vesipedoilta, joten heitä tuskin tarvitsee kahta kertaa houkutella veteen!

Millaisia kokemuksia teillä on Ras AL Khaimahista ja onko joku ollut jopa tuolla samassa hotellissa? Mitä mieltä yleisesti olette All Inclusive hotelleista?

Kommentit (6)

 1. J

  Itse olen lomaillut RAK:issa kertaalleen toissa keväänä ja mielestäni jos kaipaa rentoilulomaa tasokkassa hotellissa, niin oikein nappivalinta. Ilmasto makuuni täydellinen, takuulla lämmin, mutta kuivempaa kuin esim Aasian maissa. Meillä oli puolihoito ja mielestäni se tai all inclusive tuolla oikea valinta, rafloja ei ainakaan meidän hotellin lähellä oikeastaan ollut, tosin majoituttiin marjan islandilla ja alue oli vasta rakenteilla. Hotellin illallisella oli kuitenkin joka ilta eri teema ja ruoka aivan mielettömän hyvää. Itselläni ei vielä lapsia, mutta voisin hyvin kuvitella silti paikan oivaksi perhelomakohteeksi rauhallisuutensa ja helppoutensa vuoksi. Oikein ihanaa lomaa teidän perheelle kun sen aika koittaa 🙂

  • fityoutoo

   Hei iso kiito kun jaoit sun kokemuksen 🙂 . Dubaissa kun oltiin niin ilma oli tosiaan juuri kuten kuvailit, mutta ei mikään aivan tajuttoman kuuma (kuten aina joskus Aasiassa). Mä kans toivon, että ruoka olisi ihanaa!!!

 2. Tarja

  Varattiin juuri alkuviikosta reissu samaiseen kohteeseen ja hotelliin kokoonpanolla 6 aikuista + 4 lasta. Meidän matka on kylläkin vasta maaliskuussa, eli kokemuksia ei valitettavasti vielä ole, mutta mielellään luen teidän kokemuksia sitten! 🙂 Kuvien ja tietojen mukaan pitäisi olla tosi kiva ja tasokas hotelli sekä upea hotellialue jossa viettää aikaa, meilläkin se rentoutuminen ja helppo oleilu tähtäimessä.

  • fityoutoo

   Laitan kyllä ehdottomasti tulemaan sitten fiiliksiä! Kiva, että tekin pääsette reissuun 🙂 .

 3. Katja

  Oltiin pari vuotta sitten RAK:ssa ja hotelli oli mielestäni siinä ihan Hiltonin vieressä. Mukana oli 4 ja 7 vuotiaat pojat. Tykkäsin enemmän kuin Dubaista. Ite kaipasin lomaa jossa ei tarvitse kuin maata auringossa, syödä hyvin ja päästää lapset uimaan ja siihen RAK vastasi täydellisesti. Ranta oli aivan uima-altaan vieressä, joten ei haitanut vaikka toinen lapsi olisi halunnut mereen ja toinen altaalle. Ja koska ranta oli hotellin oma, se oli varsin rauhallinen (ja ihanat löhöilypeditkin kuului tietysti hintaan). Mieheni taas ei niin innostunut, koska paikka on aikalailla keskellä ei mitään. Pieni kauppakeskus löytyy mutta ei juuri muuta. Meillä oli puolihoito ja ehdottomasti se tai all inclusive on mielestäni tarpeen, koska kauppakeskuksen ruokapaikat olisi äkkiä kierretty. Taksilla käytiin vesipuistossa, mikä oli oikein kiva ja meidän lisäksi siellä oli vain muutama perhe joten ei todellakaan tarvinut jonotella. Ja henkilökuntaa oli luonnollisesti silti jokaisen mäen ylä- ja alapäässä, joten lastenkin kanssa varsin turvallinen paikka.

  • fityoutoo

   Hei kiitos tosi paljon vinkeistä ja kokemuksesta. Meille tuollainen paikka sopii varmaan hyvin, koska Theo on vielä niin pieni, ettei hänen kanssa edes voi lähteä oikein kiertelemään mitään kauppakeskuksia. Toki siellä voisi sitten yksinään käydä. Mutta viikko kyllä menee ihan altaassa pulikoiden ja mä toivoinkin, että siellä olisi joku vesipuisto, koska ollaan kaikki aika innoissaan sellaisesta aktiviteetistä 🙂 .

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.