Fit you too
Fit you too

Ulkonäkökriisit ovat omassa päässä!

Mulla oli tänään lehtikuvaukset täällä Helsingissä. Mulle oli kerrottu, että kyseessä on sporttihenkinen kuvaus, jossa esittelen tulevan sesongin asuja. 
Tykkään olla kameran edessä ja odotin innolla kuvauspäivää! Kerrankin vähän erilainen työkeikka tähän arkeen! On tietysti imartelevaakin, että minua kysytään tällaiseen juttuun vaikken olekaan mikään 20-vuotias fitnessmalli, vaan kaksi lasta synnyttänyt perheenäiti Pohjois-Helsingistä 🙂 !
Juttelin toimittajan kanssa etukäteen puhelimessa ja jälkeenpäin ihmettelin, kun hän ei kysynyt tarkemmin vaatekokoani. Taisi hän mainita, että olet varmaan normaali, sporttinen vartaloltasi…? Hän ei ollut tavannut mua aikaisemmin, eli perusti mielikuvansa vain blogini kuviin. Luotin siihen, että tuskin kaikki vaatteet ovat kokoa SX ja päälleni löytyy jotain.
Kun saavuin kuvauspaikalle, niin toinen juttun ”malli” oli jo paikanpäällä ja valmiina kuvattavaksi. Hän oli juurikin minua ehkä 10-vuotta nuorempi, ihan saakelin hyväkroppainen ja fit! Silloin kyllä mietin, että meidät kuvat ei taida olla ihan samalla tasolla, kun mä meen tän mun raskauden venyttävän navan kanssa tonne hyppiin. Asiaa ei yhtään helpottanut, kun toimittaja kiikutti minulle molempien settien kuvausvaatteet. Ensimäisessä setissä oli pieni maastokuosinen urheilutoppi… ja takki! Siis näissäkö mä esiinnyn, julkisesti 😀 ??? Älkää ymmärtäkö väärin, vaatteet olivat ihan älyttömän kivat ja sopivat toisiinsa. Mutta musta vaan tuntui, että en ole tarpeeksi kaunis tai hyväkroppainen esittelemään kuin korkeintaan jostain laatikon mallista maximekkoa. Normaali itsevarmuuteni koki hetkellisen laskusuhdanteen, mutta kerän itseni ja ajattelin, että jos näytän vaatteissa sotanorsulta, niin he tuskin niitä päästävät lehden sivuille asti!

Meikkaaja oli aivan ihana tyyppi ja en tiedä maksettiinko hänelle myös kohteliaisuuksista – enkä edes välitä! Oli ihanaa kuulla kehuja ihostaan ja ylipäätään ulkonäöstään. Kerroin, että olen harkinnut jopa pistoshoitoja ja hän torppasi idean sanoen, että hän näkee harvoin sellaisia ihmisiä, jotka ovat osanneet lopettaa ajoissa!
Lisäksi puhuimme mm. komplekseista, joita meillä ihan varmasti kaikilla naisilla on ainakin joskus. Oma nenäni on usein kuvissa se, joka itseäni häiritsee, mutta tästäkin asiasta hän sai mut ajattelemaan toisin. Aika raikasta kuulla oikeasti jonkun tuntemattoman mielipide!
No, eipä sit muuta kuin pikkupikkutoppi päälle, ”rukkasten” alle fileet (heh) ja muut vaatteet ja asusteet messiin. Vaatteita oiottiin, suoristettiin, rypytettiin, käännettiin ja väännettii lukuisia kertoja kuvausten aikana. Meikkaaja korjasi jatkuvasti meikkiä, laittoi puuteria, tukkaa, pinni sinne, kihara oikeaan kohtaan. Aina kun joku heilahti tai siirtyi, niin se korjattiin. Lopputulos oli se, että onnistuneita ruutuja oli useampi ja uskomatonta mutta totta, myös vatsani löysine nahkoineen näyttää suht siedettävältä. Valostahan se johtuu, mutta pidän illuusioni. En ole täydellinen, eikä tarvitsekaan olla.
Tämän päivän jälkeen vakuutuin entistä enemmän siitä, että oma rumuuteni tai omat kompleksini koskien ulkonäköäni ovat vain omassa päässäni! Muut eivät ajattele niin, eikä oma mielipiteeni tee asiasta mitenkään todellista tai totta. Tämä kannattaisi kaikkien muistaa: Se miten näät itsesi ei ole sama mitä muut näkevät. Jos vaikka aina haluat pitää tiettyä kampausta (jotta pääsi ei näyttäisi paksulta) tai et uskaltaisi käyttää vaakaraitaa ”koska läskit”, niin jonkun muun mielestä se vaakaraitamekko saattaa sun päällä olla aivan täydellinen! Toki on tärkeää että tuntee olonsa mukavaksi – en minäkään ehkä välttämättä tallustelisi tuossa urheilutopissa keskellä kaupunkai muuten vain 😀 …. Mutta lähinnä pointti on se, ettei vangitse omaa tyyliään johonkin perinteiseen ja ”turvalliseen”  vain siksi, että mun kropassa on tää, tää, tää ja tää huonosti, väärän kokoinen tai väärässä kohtaa.
Tottakai tässäkin päivässä oli järjetön määrä puunausta ja laittoa, mutta harvapa näyttää kotiverkkareissa, tukka likaisena miltään kansikuvamallilta (paitsi instagramissa, kun silmissä on utuinen katse ja tekstinä joku todella syvällinen aforismi). Jokatapauksessa, lähdin kuvauksista sillä fiiliksellä, että mä oon ihan jees juurikin tällaisena. Toivottavasti se tunne pysyy <3.
Ps. Loppuviikosta tulossa blogiin My day -postaus!

Kommentit (8)

 1. ilari

  noh hyvälelhän sä näytät ja mun mielstä noi vaatteet oli kyllä karmeet eikä sopinut yhtään katoin ton edellisen postauksen kuvia ja ne sopi mun milestä paremmin. mut totta kyllä noista kuvista epävarmuus hiukan loistaa. mut jos tykkäät olal kuvattavana ei mutuakuin frendin kaa ottlee snäppei ni tulee se luonnolinen varmuus ja siis pitkö tota paitaakin mainostaa niin en ymmärrä miksi se ol itollai nrättinä alhaalla aj ei sopinut kyllä yhtään kuvaan noin parempi ois ollu päällä kunnolla ja ehkä huppari mallinen jo ei omaan silmään sovi toi laskostettu paita tossa vikassa kuvassa

  • fityoutoo

   No kiitos vaan 🙂 . En saanut itse vaikuttaa stailaukseen, vaatteet ja koko look oli mietitty toimittajan ja stylistien toimesta. Heillä oli myös tietyt ilmeet ja asennot jota hakivat.

 2. Hansu

  Oot upea nainen ja ihana poikkeus tässä kireässä fitnessmimmi maailmassa ❤❤

  • fityoutoo

   Kiitos, niin kauniisti sanottu <3 !

 3. Jonna

  Mun mielestä näytät kyllä tosi sporttiselta ja vaikka nuo asut ei nyt välttämättä niitä ole mitä itse ensimmäisenä menisin kaupasta ostamaan niin hyvältä ne noissa kuvissa näyttää ja tyyli on ”cool”.
  Mulla monesti särähtää korvaan, jos joku alkaa mulle puhua/itse alan puhua ulkonäköön liittyen jostain ”yhdentekevistä” asioista, kuten erikokoisista silmistä tai muutamista rypyistä. Tottakai ne alkaa ahdistaa, jos niitä liikaa miettii, mutta toisaalta taas ne tekee susta juuri sut ja kaikki yksilökohtainen kiehtoo ainakin mua. Se todellinen ihminen on kuitenkin sen kuoren sisällä. Ainakin jos itse alan kriiseileen jostain silmärypyistä tai luomista sun muusta niin pyrin miettimään, että toisilla ei oo ees toista silmää, joku on vakavasti sairas jne ja en todellakaan halua ruokkia epävarmuutta korjailemalla asioita ihan äärimmilleen ja pyrkimällä täydellisyyteen, vaan ennemminkin oppia hyväksymään ulkoiset epätäydellisyydet sellaisena kuin ne ovat ja oppia elämään niiden kanssa 🙂
  Tottakai ymmärrän, jos joku asia häiritsee todella paljon niin sitä kannattaa koittaa parantaa/muuttaa, enkä minä siitä ketään tuomitse, sillä teenhän tätä itsekin (mikä sen kauheampaa kuin jatkuvasti huono olo itsensä kanssa). Monestihan nämäkin saavat omassa päässä ihan äärimmäiset mittasuhteet. Se aito hyvä olo on kuitenkin tärkeintä ja tulee pääasiassa jostain ihan muualta kuin ulkoisista asioista, vaikka ulkonäköönkin tietenkin on hyvä kiinnittää huomiota ja pitää huolta itsestään (sekä muista).
  En taas edes tiedä mihin raiteille tää lähti, mutta joo…olet kaunis ja toivottavasti itsekin olen yhtä nuorekkaan ja hyvinvoivan näköinen sinun iässäsi muutaman vuoden kulutttua! 😀

 4. Sanna Laitinen

  Voi ihana. Olipas kivaa tavata eilen, vaikkakin ihan pikaisesti. Jokaisella tosiaan tuntuu olevan ne omat jutut mistä ei pidä kropassaan. Ne jutut näkee pelkästään itse – mä ihailin sun energistä olemusta ja varsinkin sitä niin hyvää ihoa heti siitä lähtien kun tulit maskiin! Jotenkin tuntuu ihan absurdilta, että olisit häpeillyt joitakin kohtia kehossasi. Upea nainen!
  Kivannäköisiä kuviakin sait otettua. Olisinpa itsekin tajunnut räpsiä enemmän behind the scenes -tavaraa. 😀 #huonobloggaaja
  Aurinkoa!

 5. ilari

  nosiis huono oli stylisti ja se kvuaus millä yritettiin sen kuvaajan olisi pitäny mennää kattoon sun kuvia missä oot luonnolisesti hyvä ja katto vau vittu to iasu pukee sua ja luoda siitä sekollaasi nyt koitti pukea sua suun joka ei mielstäni sopinut sulel yhtään ja kuvasta näk iettä tunsit ittes orvoksi. mut tiiäks kuule mitä kun siinä siltä kvuassa jossa ok oli peppu pitkällä niin siinä olit rohkeempi ja luonnolismepi ja tota vahuuvtta ei haettu sun kuviin se on suuri erro kun jos haluaa myydä jotain niin ois mun mielstä järkevämpää hakee se kokonaisuus joka luo tämän seksin vai tarkotetiinko siinä sitä seksikyyttä es hakea ja myydä jos myyntiin niin huonot kuvakulmat ja vaateen paiakt pilasi sen että en ostaisi ja lisäksi ne näytti römppä vaatteilta sun selässä

 6. Amanda S / Do It Today

  Upealta näytät! 😍

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.