Fit you too
Fit you too

Tunnelmia Fitness Helsinki-kisoista!

shown_alku4
Shown alussa kaikki kilpailijat kutsuttiin lavalle…

No niin, nyt on Fitness Helsinki-kisat sitten nähty! Tiedän, että moni odottaakin jo tätä raporttia kisoista…
Kirjoitan tämän jutun siis täysin fiilispohjalta ja sillä kokemuksella, mitä nyt olen tässä viitisen vuotta aktiivisesti näitä kisoja kiertänyt katsomassa(ja toki myös kerran itse kisannut). Mulla on tosiaan vain IFBB:n kisoista kokemusta Suomesta, joten oli ihan kiva päästä välillä katsomaan toisenkin liiton kisoja! Viime aikoina on ollut pieni sota päällä näistä liitoista ja niiden eroista, enkä ota siihen mitään kantaa, kumpi olis jotenkin parempi tai oikeampi. Nämä kisat nähtyäni ymmärsin, että tässä haetaan aivan eri tyyppisiä kisaajia ja meininki on muutenkin melko erilaista! Nämä eilen näkemäni kisat ovat paljon ”amerikkalaisempaa”, eli haetaan show-meininkiä, asuja, näyttävyyttä ja energisyyttä! Sen verran on pakko kyllä sanoa, että suomen yleisö…hohhoijaa. Onhan se jotenkin todella hölmöä, että jotkut kisaajat astelee lavalle täydessä hiljaisuudessa! Meistä ei vaan lähde ääntä…ei sitten millään! Tässä kisassa oli siis myös ulkomaalaisia kilpailijoita ja mahtoi ne miettiä, että onko näillä kaikilla katsojilla kurkunpään tulehdus tai tikkuja käsissä?!

shown_alku
Vapari-fitness kilpailijoita…

shown_alku2
Lyhyitä (alle 164cm) biksuja…

shown_alku5
Pitkiä biksuja ja men’s physique-miehiä…

Paikka ja ympäristö näille kisoille oli mitä loistavin eli Go Expo-messut; Messuilla oli paljon väkeä ja kisoja oli tullut katsomaan ihan hurjasti ihmisiä (olin yllättynyt)!!! Istumapaikkoja oli vain joitakin satoja ja varmaan kolme sataa vielä katseli seisaaltaan lavan edessä ja yläkerran kahvilassa. Lava ei todellakaan ollu mikään pikkuinen sivulava vaan kunnon stage! Kisoja pääsi katsomaan messulipulla (16€) ja tässä ihan eka asia, mikä heti vei pisteet kotiin! 

Joo, mä tiedän että se kulttuuritalon vuokra on kallis jne jne, mutta 40€??? Tulee vaan jotenkin mieleen, että ahneudella ei ole mitään rajaa. Kaikista naurettavinta on se, että edes itse kilpailijat eivät suomen IFBB:n kisoissa pääse ITSE näkemään muiden sarjan kisoja, vaan heidänkin täytyy ostaa pääsylippu! Toisaalta ymmärrän sen, että voihan sitä pyytää vaikka satasen jos porukkaa kerta on valmis maksamaan lipun hinnan. 
No en jauha tästä enempää. En vielä tiedä raaskinko mä itse ostaa lipun, vai tyydynkö pelkkiin messuihin huhtikuussa kultsalla. Eli lähettäkää joku taho nyt se lippu mulle :D!!!

vapari_fitness
Vapari-fitness kisaajia. Onnittelut Johannalle (vasemmalla) joka kuulemma meni ja voitti! Myös Serbi-tytöt (toinen vasemmalta ja äärioikea) olivat aika kivaa katseltavaa!

Näissä Fitness Finlandin kisoissa oli siis useita eri sarjoja, näätte ne täältä. Vaparifitneksestä katsoin vain vapaaohjelman ja sitten bikinin ”pukukierrokset” (50% pisteistä) ja bikinikierroksen (50% pisteistä). Biksukierroksella pisteet jaetaan 1/3 kroppa, 1/3 naama ja 1/3 ulkoinen olemus. Tässä pukukierroksella kilpailijalla on siis joku rooliasutyyppinen ratkaisu päällä, oli army-lookkia, enkeliä ja ties mitä. 
Mun lempparisarja oli Bikinifitness ”classic” sarja, jossa oli yli 35v kilpailijoita. Varmaan mun oma ikäkriisi paistaa tästä kommentista läpi, mutta onhan se kivempi kutsua sitä sarjaa tolla nimella, kun masters-sarjana, joka kuulostaa siltä, että lähimmästä hoitokodista on haettu pari mummoa ja lyöty niille rusketus ja ripsipidennykset! Tämän sarjan ehdoton tähti oli Japanilainen 46v mamma, joka oli JÄÄTÄVÄSSÄ kunnossa!!! Eikä siinä, myös sarjan muut kilpalijat oli todella tuoreen näköisiä tapauksia ja jos oon 10v päästä ite tossa kunnossa niin halleluja!

bikini_classic
Kaikki leidit ovat siis 35v tai yli! Japanilainen kisaaja oikealla. Ette varmaan olis arvanneet :D…

classic_kisaaja
American dream 🙂

Mitä tulee tähän fitness vapariin, niin se oli kyllä paikoin tuskallista katseltavaa…siis lähinnä siksi, että eihän se ihan kaikilla varsinaisesti putkeen menny. Kun on nähny lavalla likkoja tyyliin Hiljanen, Tistelgren ja Pajunen (terkkuja kaikille!), niin ei tarvi puhua samana päivänäkään!! Jos siellä pari kärrynpyörää heittää ave marian tahtiin, niin se on selvä ettei sitä muutenkin pystyynkuollutta yleisöö paljon pysty herättämään henkiin. En tiedä mitkä on tossa vaparissa kriteerit. Se yksi Ukrainan likka oli mun suosikki ja hän oli kyllä muutenkin todella kaunis! Mutta se on varma, että lavalla tarvitaan voltteja ja pauketta!
Sanon muuten tähän väliin, että tuomaristo oli tosi monipuolinen (enkä nyt tarkoita et siellä oli seiskan kohureportteri ja Sedu Koskinen) eli siellä oli ihan ammattitanssinopettajaa, personal traineria yms. No, kai tääkin on mielipidekysymys, että ketä siellä pitäs istua. Onko se hyvä asia, että siellä on eri alojen ihmisiä vai että siellä on aina se samat ihmiset. Kuka on sitten ihan täydellisen oikea ihminen arvostelemaan näitä kisoja…kun piirit on täälläkin niin pienet. 
Se mikä ei kyllä ihan toiminut näissä kisoissa oli juonto… Mari Valosaari on varmasti mukava ihminen ja toki myös Fitness Finlandin keulakuva, mutta ei hänestä kyllä juontajaksi ole! Puhe takelteli koko ajan ja välillä käännökset englanniksi suomenkielisestä tekstistä oli aivan puuta heinää! Jos kilpailijoita on paljon, niin pitäs olla paperit sen verran jäjestyksessä, että tietäs suunnilleen, kuka sieltä seuraavana pomppaa lavalle! Lisäksi harmitti sen yhden tytön puolesta… ”Mulla ei ole tässä sun papereita”…”vieläkään mulla ei ole sun papereita”…

bikini_lyhyt
Bikinin lyhyt sarja.

Victoria's Secret...eikun....
Victoria’s Secret…eikun….

takapose
Bikinin pitkä sarja.

elina_tervo
Elina Tervo oli monen ennakkosuosikki ainakin kannustuksen määrästä päätellen. Hän tuli kisassa lopulta kolmanneksi…..

Sanotaan, että mä jollain tavalla ymmärrän niitä jotka jupisee, että muiden liittojen taso (verrattuna IFBB:hen) on surkea, tai ei välttämättä huono vaan ”löysä”. Tämä on vain yksinomaan mun mielipide, mutta fysiikat oli aika huonoja (en katsonut miesten sarjoja, niistä en tiedä). Toisaalta sitten taas, näissä fitnesskisoissa haetaan ehkä vain sporttista lookkia (ei siis lihaserottuvuutta tai juurikaan lihaksia) mutta kyllä noihin kisoihin mun mielestä hyvinkin lyhyellä treenitaustalla voi lähteä. Ne, jotka oli treenanneet ja kilpailleet jo pitkään (kuten esim Johanna Lind) oli kroppa selkästi lihaksikkaampi ja pärjäisi hyvin myös IFBB:n kisoissa. Nää kilpailijat oli jotenkin muutenkin ehkä luonnollisempia… Niitä litran tölkkejä ei ollut läheskään kaikilla tossa leuan alla.
Mä en oikein tajunnut, miksi siinä bikini-sarjassakin täytyy olla se hassuhattu-kierros? Joillakin oli kyllä tosi onnistunut se asu, ei siinä mitään. Ja tuohan se vähän jotain säpinää siihen hommaan, mut sit jos sulla on rekvisiittana lelukäärme??? Onks se vähän jo…no outoa? Tai se kisa muuttuu ehkä vähän vitsiksi?
Siksi mä enemmän pidän näitä fitnessmallikisoina. Kyllähän siellä lavalla oli saippuakuplia ja serpentiini räjähteli ja ties mitä! Olis se näky, kun jokseenkin jähmeissä IFBB:n kisoissa joku body-kisaaja vetäs kesken anatomisen asennon sieltä serpentiinit kehiin :D! En kestä!!!
Nyt joku huhtikuussa kultsalla kisaava, vähän säpinää sinne, niin mä voin maksaakkin sen lipun! 

käärme_nainen
Tää nainen oli käyny tulomatkalla Tropicariossa :D…

Mä on täysin sitä mieltä, että kaikenlaisille kisoille ja kaikenlaisille kilpailijoille on oma paikkansa ja yleisönsä. Myös varmasti näille kisoille myös tulevaisuudessa suomessa.
Else Lautala (joka on muuten itsekin hyvännäköinen paketti!) teki mielettömän homman järjestääkseen näin hienot kisat ja hienosti oli tullut ulkomailtakin kisaajia (varmaan puolet kisaajista oli siis ulkomailta)! Oma mieltymykseni on edelleen se Virmajoen typpiinen paketti – eli lihaksikkaampi, mutta nää on niin makuasioita. Eikö niin? 

onnistuinein_asu
IMO onnistunein asu bikinissä ja hyvin kaunis kilpailija.

Kommentit (30)

 1. riina-saastamoinen

  Loistava teksti kilpailuista ja hyvin tuoden esiin noi liittojen erot. Kieltämättä en ymmärrä minkä takia noista liitoista pidetään välillä niin suurta haloota. Kyseessä on aivan erinlaiset kilpailut ja sitä kautta kilpailijat. Annettaisi jokaiselle oma paikkansa ja kilpailunsa, ilman sen kummempaa arvostelua. Kyllä luulisi kilpailijoiden sekä yleisön kuitenkin huomaavan eron mikä liittojen välillä jokatapauksessa on 🙂 Jokainen osallistukoot sinne minne tuntee itsensä kuuluvan!
  Jos puhutaan vaikka jalkapallosta niin onhan jalkapallo ja amerikkalainen jalkapallokin kaksi aivan eriasiaa vaikka samaa nimeä osittain kantavatkin :DD

  • fityoutoo

   Niin, ehkäpä se syy tälle eripuralle on tämä ”fitnesskisan” käsite… Niille jotka ovat seuranneet IFBB:n kisoja on tietty kuva ja käsitys fitnesskilpailijasta. On tosi kiva, että suomessa (joka on muutenkin aikamoinen takapajula) on valinnanvaraa ja kohtahan järjestetään se tähtityttö kisakin! Ehkäpä siitä kirjoittelen myös joskus!

 2. Janna

  Olipas mielenkiintoista luettavaa. Mulla ei ole näistä kisoista minkäänlaista kokemusta/käsitystä paitsi sen verran mitä olen Nanan (Super fit me) blogista lukenut. Kuvien sekä sun tekstin perusteella ajatukset menis aika yksiin sun kanssa. Kauniita kisaajia, ennen kaikkea terveen näköisiä, mutta ei kuvien perusteella moni kyllä huhtikuussa voisi kultsan lavalle nousta. Kumpi sitten parempi? En mä tiedä oliko syksyllä se bikinin suuntakaan kovin kaunis?! Ehkä mä ennemmin oisin vähän ”runsaampi” ja sporttinen kuin vain laiha ja lihakseton. Ymmärrätköhän yhtään mitä tarkoitan? 🙂
  Itse en ole kisaamaan lähdössä mihinkään, mutta nyt kun ton classicin mainitsit niin oishan tollanenkin kilpailu kiva kokemus. 😉 Eikä tarttis vetää niin kovaan/kuivaan kuntoon itseään. 😀

  • fityoutoo

   Joo mun mielestä toi sarja oli kanssa kiva, mutta itselle toi rooliasuhomma ei vaan jotenkin istu… 🙂

 3. voimariini

  Jes, kiva kun teit tän postauksen, täältä pohojosesta kun ei nuin vain pääse kaivautumaan sinne pääkaupunkiseudulle. Eri näköstä meininkiä ja kuntoa, kivan olonen tapahtuma kaikin puolin. 🙂 Ite päädyin ostamaan huhtikuulle pelkän sunnuntain lipun mutta kyllä harmittaa ettei näe lauantaina junnuja!

  • fityoutoo

   No sanos muuta! Olis siellä lauantainakin mielenkiintoista olla, mutta en kyllä kahdeksaa kymppiä laita lippuun en sitten millään! Nähdään siis kultsalla :)!

 4. nana

  Hyvä ja monipuolinen teksti, itsekin olin paikalla katsomassa kisoja. Musta on kiva, että liittoja on erilaisia, ja kriteerit ihan eri kussakin. Itse kisasin tämän liiton kisoissa viime kesänä, ja nautin suuresti siitä, että lavalla sai olla pilke silmäkulmassa, ja vähän heittäytyä hassuksi. En itse pystyisi ajatellakaan kisaavani IFBB:n kisoissa: en haluaisi, enkä edes pystyisi tiputtamaan rasvoja niin alas ja kuivattamaan itseäni, ei sovi omaan kauneusihanteeseen.
  Perjantaina Else kertoi mitä tämän liiton kisoissa haetaan: ennen kaikkea tervettä, sporttista, itsevarmaa ja sädehtivää kisaajaa,
  ja hauiksen koko tai vatsapalikoiden koko ei ratkaise mitään. Joten tästäkin syystä on mielestäni ihan turhaa edes lähteä vertaamaan näitä kahta lajiliittoa keskenään.
  Itse olen sitä mieltä, että jokainen lavalle noussut on ylittänyt itsensä, ja omalla tavallaan voittaja. Eilen kuitenkin harmikseni huomasin, että joiltain kisaajilta oli kyllä jäänyt dieetit dieettaamatta, mikä ehkä sinällään ”oikeuttaa” tietyn kritiikin liittoa kohtaan. Mutta suurin osa kisaajista on kuitenkin tehnyt suuren työn, enkä usko että kovin moni lavalle nousseista on tullut vaan kotisohvalta.

  • fityoutoo

   Moikka Nana! Kiva kuulla oikein ”insider” kommentti :)! Olen joo katsonutkin sun blogista, että sulla on tästä liitosta enemmän kokemusta!
   Ongelma ei omasta mielestäni näiden kisaajien kohdalla ollut rasvattomuus ja kauniitahan he olivat myös. Mutta jotenkin jäin kaipaamaan muodokkaampia fysiikoita, koska hyvin moni tyttö oli aivan ns.tavallisen näköinen. Kun on itsekkin joskus leikkinyt noiden rusketuksien kanssa niin tietää, miten paljon illuusiota se tuo lihaksista, mutta eipä sekään mitään pelasta jos kroppa on keskeneräinen.

 5. Jenni

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Kilpailijana on tosi kiva kuulla mitä mieltä yleisö oli tapahtumasta 🙂

  • fityoutoo

   Kiva kun kommentoit! Uskallatko kertoa, kuka olet noissa kuvissa ;)??

  • Jenni

   Tuo pyllistävä cowgirl turkoosissa asussa 🙂

 6. Jannina

  Kilpailijoiden kirjo oli todellakin hyvin moninainen mutta arvostelukriteeritkin ovat hyvin erilaiset kuin Ifbb:llä. Itse en haluaisi kilpailla ainakaan tällähetkellä ifbbn kisoissa koska sellainen kuiva kroppa ei miellytä silmää millään taholla. Ja en halua oman kroppaani olevan kuin yö ja päivä on ja off kaudella. Itse siis olin myöskilpailemassa tuolla messukeskuksessa 🙂
  Hyvä että erilaisia kilpailuja on ja voisi tulla lisääkin, koska tilausta on.
  Johanna Lind on kilpaillut ennen Ifbb llä ja kilpailee nykyään näissä kilpailuissa ja hän tuli fitnessissä toiseksi ja voitti figuren.

  • fityoutoo

   Sen verran kyllä täytyy olla eri mieltä, että ei suinkaan kaikki biknimimmit, jotka IFBB:ssä kisaa, pullahda off-kaudella! Kyllähän sellanen 5-7 kilon painonnousu (mielestäni) on hyvin normaalia ja jo hyvin pitkälti nesteistä johtuvaa!
   Tiesin kyllä, että Johanna on kilpaillut jo pitkään aiemminkin ja olen ollut häntä myös silloin katsomassa.

 7. juupas, eipäs

  Kukaan ei uskalla sanoa oikein mitään enää tämän liiton kisojen kunnosta, kun tuntuu että hyökätään heti kimppuun. Hietsun rannallakin on ihan sama taso, ellei jopa parempi. Kyllä kai jos kisan nimessä on Fitness niin kai sen pitäisi jollain tapaa merkitä että urheilullisuutta haetaan. Nyt tuntuu että suurin osa on huonossa kunnossa ja niistä huonoistakin aina joku voittaa. Toki joukossa oli hyvä kuntoisiakin tyttöjä, mutta silti.

  • fityoutoo

   Mä en ainakaan hyökkää :). Mutta kiva että uskallat itse tuoda mielipiteesi avoimesti julki! Olen samaa mieltä siitä, että jotkut olivat luokattoman huonossa kunnossa. Ja myös, kuten kirjoitinkin, niin osalla tämä fitnesin ns. vapaaohjelma oli sellainen, että jopa itse olisin sen pystynyt vetämään :D.

  • Juupas, eipäs

   Kuperkeikkaa kummempaa ei kai tarvii tehdä ja vähän heiluttelee käsiä ja ja juoksee ympyrää. DONE!! 😀

  • Hanna Ropo

   Hei! Mielestäni on erittäin hienoa saada fitneksen monipuolinen kirjo suomeen myös. Mielestäni erillaisuus on rikkaus ja pidän tästä fitness trendistä mikä suomessa vallitsee. Mielestäni on tosi hienoa että tavoitellaan terveellistä ja urheilullista ulkomuotoa. Se minkä vuoksi olen erittäin onnellinen että saatiin juuri fitness universen liiton kisat Suomeen on se että näihin karkeloihin voi todella lähteä vaikka kolmen kk:n treenillä mukaan ja nousta lavalle ja ylittää itsensä. Enkä tarkoita tällä sitä että kolmessa kuukaudessa voi päästä huippukuntoon vaan sitä että osa meistä ihmisistä haluaa erillaisia motivaattoreita itselleen. Jenkeissähän näissä kisoissa on todella paljon sellaisia osallistujia että naiset ovat haastaneet toisensa mukaan vaikka synnytyksen jälkeen takaisin huippukuntoon tyylisesti. Suomessa me ollaan sellaisia äärimmäisyyksiin meneviä tyyppejä ja aika tosikkojakin eli jos johonkin kisaan osallistuu pitäisi olla vaan voitto mielessä muuten siinä ei ole järkeä ;). Itse kisasin siis kyseisessä kisassa (bikini sarjassa sekä fitness sarjassa) ja treenasin kisat mielessä n 9kk. Aloitin treenit kun poikani oli 6kk ikäinen. Ja olen siis tuo karvahattuinen bikinibeibe sekä tossa vapari kuvassa toinen oikealta (musta-asu) ja olen siis todennäiköisesti se jonka vaparin olisit voinut vetäistä :D. Muistutuksena kuitenkin että et ollut siellä sitä vetäisemässä 🙂 Jostain on kaikkien aloitettava se lavalle nouseminen ja minä halusin tehdä sen ”nopeasti” ja saada lavakokemusta heti alkuun enkä kadu päätöstäni oli nimittäin niin huikea fiilisi lavalla ja takahuoneessa 🙂 Eli mun sanoma oli että mitä enemmän erilaisia liittoja sitä enemmän erilaisia kilpailijoita ja paikka kaikille ketkä lavalle haluaa nousta 🙂

  • fityoutoo

   Joo ilman muuta nää kisat oli hieno nähdä ja varmastu tulevaisuudessa tulee muitakin kisoja (kuten esim timanttityttökisa on jo tulossa).
   Mitä tulee tohon vapariin, niin tosiaan ainoa ”vertailupohja” oli IFBB:n vapaaohjelma enkä tod tiedä mitä tän liiton kisoissa vaaditaan edes vaparista. Odotin siis enemmän voltteja, viimeistelyä ja räjähtävyyttä!
   Ja oikeassa olit, enpä noussut lavalle ja suoraan sanottuna pidän muutenkin tota vaparia liian haastavana ilman mitään voikka- tai tsiipparitaustaa.

 8. sisublogi

  Tämä olikin mielenkiintoinen kirjoitus, kiitos! En olekaan aiemmin tutustunut näihin liittojen eroihin. Repesin tuolle ”serpentiinit anatomisessa asennossa” -jutulle 😀
  Kalliita ovat liput huhtikuun kisoihin. Mullakin on lippu vain sunnuntaille. Kovat kisat tulee silloin, tosi mielenkiintoista mennä katsomaan!
  sisu / http://www.sisublogg.blogspot.com

  • fityoutoo

   Joo sunnuntai muakin kiinnostaa lauantaita enemmän…Ja varsinkin kun on tuttuja lavalla!!

 9. Jonna

  Olipas hyvä kirjoitus! Mullakaan ei juuri tän liiton kisoista ole tietoa tai käsitystäkään ja mun silmään tytöt näyttää varsin näpsäköiltä paketeilta, sporttisilta, kuten ilmeisesti vaatimuskin on. Joku linjahan noihinkin tosin on saatava eli fitneksen vaparit olis helpompi tuomaroidakin jos vapareissa olisi tietty vaatimustaso, en tiedä onko? Nyt tuolla on plikkaa kireessä ja vähemmän kireessä kunnossa, olis hauska tietää miten sijoitukset näiden kesken meni.
  Mä oon vuosikausia seurannut vain IFBB:n kisoja ja siellä linjaus on alkanut mennä vähän liiankin kireäksi. Tytöt on kireitä kuin viulunkielet ja riutuneita kuin zombiet, ei oo näyttiä! Välillä tais olla joku vuosi millon suosittiin vähän pehmeämpää lookkia, sellaista terveemmän näköistä 🙂 Sellaisesta itsekin tykkään, mut näähän on makuasioita! Enivei, Kultsalle oon menossa kisoja katsomaan mut joskus kyllä tahtoisin nähdä tän toisenkin liiton kisoja.

  • fityoutoo

   Toivottavasti tulee näitä vielä suomeen ja miksei tulisi kun buumi on nosteessa! Itse menen ehdottomasti vielä tulevaisuudessa katsoon kaikki mitä tulee! IFBB:n linjaus on bikinissäkin mennyt vähän oudoksi, muista en niin tiedä. Jännä nähdä mitä ne tänä vuonna haluaa…

 10. Huvittunut

  On tainnut oma ”kisakunto” unohtua, kun on varaa arvostella..

  • fityoutoo

   Jaa että sun mielestä vain jollain Anna VIrmajoella on varaa arvostella :D? Kai mulla nyt silmät on päässä!

 11. Janina

  Hyvä teksti! Itsekin kisoissa seuranneena ja niistä kirjoittaneena olen samaa mieltä kanssasi. Meillä oli pienehkö porukka, jonka kanssa olimme katsomassa – jokainen meistä on seurannut IFBB:n kisoja ja tiedämme melko hyvin mitä siellä haetaan. Jo senkin takia halusin näihin kisoihin näkemään livenä, mitä se touhu on oikeasti!
  Kisat olivat upeat ja Else tehnyt hurjan duunin, mutta kyllä oli ihmeellisiä kisakuntoja. Ei sillä, että kaikkien pitäisi olla IFBB-kunnossa vaan ihan suoraan sanottuna oli kyykyt ja dieetit mimmeiltä unohtunut. Kyseessä kuitenkin arvostelu laji; voit olla hoikassa kisakunnossa, mutta jos takapuoli roikkuu tai sitä ei ole ollenkaan? En oikein ymmärrä.
  En ole itsekään kisakunnossa, massakausihan tässä on menossa, mutta kyllä ne askelkyykyt väännetään syvältä asti jotta perse on vielä kisalavallakin! Mielipidekysymyksiä kaikki, mutta kuten Nana ylempänä kommentoi: lavalle kiipeävät kisaajat edustavat itseään sekä liittoaan. Jos kisaajat ovat ”unohtaneet” dieetata, mitä se kertoo liitosta?
  Tää on niin hurjan mielenkiintoinen aihe, että voisin kirjoittaa pienen romaanin mutta taidan jättää tämän tähän! 😉

  • fityoutoo

   Ihan samaa mieltä sun kanssa! Ei varmaan tarvitse kuitenkaan olla itse mikään PRO kisaaja että voi arvostella näkemäänsä :D…
   Kisat oli munkin mielestä hieno kokonaisuus, joten se olis tavallaan ollut ihan nappi jos siellä olis ollut kymppikuntoja!

 12. Sanna

  Noi oli ekat kisat, mitä mä olin kattomassa koskaan ja tykkäsin siitä, että noi vaikutti vähän vapaamielisemmiltä 🙂 Ootin, että ne olis ollu tosi vakavaa touhua ja jännitystä vois leikata veitsellä, kun otetaan niin tosissaan, mutta yllätyin tosi positiivisesti! Mun mielestä nää sopi tähän messuihin sopivasti, kun ihmiset ei just tiedä välttämättä niin paljoa asioista (oon oppinut koko liittoerohomman vasta bloggaajien kommentoinnin perusteella) ja tulevat uteliaina katsomaan, niin sit on just vähän viihteellisempi show ja yleisöä ja kohderyhmää on vähän huomioitu. Varmasti, jos ois ollu hirveen tarkkaa ja tiukkaa, niin ei olis jääny niin hyvät fiilikset kisoista, ainakaan mulle itselleni 🙂

  • fityoutoo

   ”Vapaamielinen” hauska mutta osuva sanavalinta! Kyllä nää oli paljon viihteellisemmät kuin IFBB:n kisat. Oli enemmän menoa ja meininkiä!

 13. papu

  Tosi asiallinen ja hyvä teksti 🙂 Ärsyttävää, että jonkun taas täytyy vetää ”henkilökohtaisuudet” esille, eli kirjoittajan ”kisakunnon”. 🙁 Mun silmään viel kaiken lisäks Katrin kunto on sellane et näiden kisojen kisakunto on hyvinkin lähellä, sen verta on kuvien perusteella treenattu 🙂 Hyvä Katri ! Olet hyvä ja ennenkaikkea mielenkiintoinen bloggaaja, jatkanet samaan malliin kaikesta diipadaapasta huolimatta 😀

  • fityoutoo

   Jatkanen :). Kiitos kivasta kommentista! Näitä anonyymejä on maailma pullollaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.