Fit you too
Fit you too

On tullut aika lopettaa.

412 päivää. 1 vuosi, 1 kuukausi, 2 viikkoa ja 2 päivää. karkkilakkopostaus
Niin kauan se kesti. Nimittäin karkkilakko.
Ja nyt täytyy siis pahoitella mahdollisesti himpun verran harhaanjohtavasta otsikosta. TIEDÄN, että otsikossa ei pitäisi luvata shokkidataa, jos sitä kerta ei ole tulossa 😀 . Ei kai nyt oikeast kukaan luullut, että lopetan bloggaamisen???
Viime vuonna marraskuussa menin (hölmö) möläyttämään blogissani, että niin moni kuin tykkää postauksestani, niin monta päivää olen karkkilakossa. BIG MISTAKE! Paitsi ehkä hampaideni kannalta, jotka kiittävät lukuisten happohyökkäyksien uupumista!
Tuo tykkäysten määrä oli 713. Eli 713 päivää. Eli karkkilakon tulisi kestää ensi vuoden lokakuun loppuun asti.
No, vuosi siinä hujahtikin aika nopeasti ja lakko oli ihan normaali osa elämää. Ihan alunperin aloin koko hommaan siksi, että makean mussutus oli lähtenyt vähän lapasesta… Siis tällä tarkoitan, että saatoin syödä karkkia useamman kerran viikossa. Olin raskaana melko viimeisilläni ja liikuin vähemmän, joten ruokavalioon oli muutenkin kiinnitettävä huomiota. Toki voi herkutella oli raskaana tai ei, mutta jos herkuttelu jää päälle, niin asialle kannattaa tehdä jotain.
Ja kyllä, se oli sitten kerrasta poikki!! Ei sen jälkeen mitään suuhun, jota voi ostaa kaupan karkkihyllyltä. Tämä ei tietenkään poissulkenut jätskiä, keksejä ym, mutta oikeastaan ainoa makea paheeni makeista ovat irtokarkit, suklaa ja keksit. Ja SUKLAARUSINAT!! Tykkään myös kovasti leipoa, mutta meillä ne leipomukset jää helposti syömättä, kun ei noi muut ole niin makean perään.
Tein kuitenkin sellaisen päätöksen, että lopetan karkkilakon jo jouluaattona. Miksi?
No siksi, että olen taatusti todistanut itselleni sen, että voin olla syömättä nameja. Mielestäni reilu vuosi on ihan riittävä näyte siitä. Ja onko totaalinen kieltäytyminen kivaa?? No ei ole.
En usko, että tämä karkittomuus on vaikuttanut esimerkiksi painooni millään tavalla, niinkuin TÄÄLLÄ voitte käydä lukemassa. Vaikka olin yli vuoden syömättä karkkia, niin hampaissani on silti yksi alkava reikä.
Suosittelenko sitten muille tällaista hullua vetoa…? 
No, jos tuntuu että kaverin kanssa lyöty veto motivoi itseään tekemään muutoksia parempaan suuntaan (liittyi se sitten karkkiin, tupakkaan, alkoholiin, liikunnan lisäämiseen – oikeastaan mihin vain), niin mikä ettei! Uusi vuosi on tulossa ja jos tässä olis ollut vaikka muutama saturainen porkkanana, niin se olis lämmittänyt ihan kivasti 😀 !
Toki aina löytyy porsaanreikä, eli jos ensin on himo karkkeihin, niin kun ne kieltää, niin kohta voi olla himo vaikka mehuun, sipseihin, tai vaikka kermamunkkeihin!
Mutta itse odotan kyllä ihan hyvällä omatunnolla lauantaita, kun saan maistaa ensimäisen kerran suklaakuorrutteisia Omareita ja yli vuoden tauon jälkeen lakudumleja. Katsotaan lähteekö mopo käsistä 😉 !

Toimiiko teillä makean suhteen totaalilakko? Meinaatteko mässytellä jouluna ihan hyvällä omalla tunnolla?

Tässäkö syy lopettaa karkkilakko? Epäilen vahvasti, että toi Omas-suklaa vois olla jopa mun TOP5-karkeissa. Oletteko maistelleet??? Mielipiteitä??
Oooooh…. Näitä mä odotan! Toivottavasti ovat odottamisen arvoisia!

 

Kommentit (4)

 1. Nille

  nonni menit sitten mainostaas lemmppari karkkeini 😀 mu lälälää määpä söin tänänä gheissoi aah 🙂 samalla käsi treenistä olo oli kui nhomerilla siinä pätkässä 😀 hyvä kasvo kuva susta kyl ..
  siis ja noh nyt ei tee jsut mieli mut varmasti viikon aikana muuttuu ja aijon mussuttaa namei jso vastaan tulee :

 2. Ninna

  Suklaata olen viimeksi syönyt 15vuotta sitten eikä tee mieli. En tiedä pitäisikö kokeilla vaan jatkaa samalla linjalla. Luulen ihmisissä olevan eroja; joillekin sopii karkkipvä kerran viikossa, joillekin joka pvä joku herkku, toiset elää ilman toiset taas eivät. Mikä kullekin sopii. Sama juttu kun ”katkaisee” lakon, yksilöllistä miten reagoi. Joten vaikea sanoa sinun kohdalla. Huikea suoritus kylläkin! Ja kyllä ne reiät hampaisiin voi tulla muustakin kun karkeista=)Yleensä jos jotain ottaa pois tulee jotain tilalle.

 3. Taru Mari/www.lily.fi/blogit/stuff-about

  Hahah mä jo ajattelin että voi ei blogi lopettaa.:D

 4. Elina

  Oon raskaana, eikä mikään makea maistu. Ihan kummallista, kun normaalisti oon sokerihiiri pahimmasta päästä. 😀 Joten joulukin menee ihan varmasti vaan muutamalla suklaapalalla. Kaikkea sitä! Tällä hetkellä totaalilakko siis onnistuisi hyvin helposti.
  Jouluna mässyttelen hyvällä omatunnolla kyllä. Niin karkkia, kun kaikkea muutakin. (Lanttulaatikko! ♥)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.