Fit you too
Fit you too

Tuleeko musta väsynyt ja laiska sohvaperuna??

Mulla on ollut viimeisen kaksi viikkoa joku totaalinen motivation aleneminen liikuntaa kohtaan! Olen ollut lähikuntosalilla lähinnä kannatusjäsenenä, enkä edes kehtaa sanoa kuinka monta kertaa ehdin käydä treenaamassa kk-kortin voimassaoloaikana! 16.12 jälkeen olen treenannut yhteensä kolme kertaa.

Sellainen ihminen, joka treenaa säännöllisesti ja liikkuu muutenkin aktiivisesti tietää, millainen olo liikkumattomuudesta tulee. Sanoin eilen anopille, että varmasti jokainen mun lihassolu on kuollut 😀 ! Tänään kävin salilla toteamassa, että eihän se asia todellakaan ole niin, mutta joku into tekemisestä puuttui. Tai ehkä pikemminkin nautinto.

Onko liikkumisessa järkeä, jos se tuntuu vain suorittamiselta?

Mun mielestä ei ole! Kaikki liikunta on hyvästä, mutta eikö elämä ole vähän liian lyhyt harrastaakseen jotain vain siksi, että ”pitää”? Lisäksi pakkopullan syöminen vaan vähentään intoa liikkua yhtään mitenkään! Toisaalta etenkin alussa liikunta voi tuntua liikkumattomalle väkinäiselle ja voi joutua ponnistelemaan, että siitä tulee tapa ja oppii jopa pitämään siitä. Joillekin hikoilu ja ponnistelu voi tuntua tosi vastenmieliseltä ja sitä taas ei ymmärrä hyvin ihminen, joka on aina harrastanut ja pitänyt liikunnasta!
Itse en ole todellakaan ollut aina liikunnallinen ja ikävuosina 20-25 en harrastanut oikeastaan minkäänlaista liikuntaa! Vasta sen jälkeen löysin saliharjoittelun, mutta esimerkiksi juoksemista (tai lenkkeilyä) välttelin ihan viime vuosiin asti. Olen aina ajatellut, että kuntosalitreeni on mun juttu, eikä muille lajeille löydy aikaa. Lisäksi se on hyvää vastapainoa työlleni, jossa liikunta on pääasiassa aerobista ja kevyempää kuntoliikuntaa. Viime kertoina oon kuitenkin huomannut, että salilla tulee katsottua aika monta kertaa kelloa ja ajateltua kotiin lähtöä kesken treenin.

Voisiko jonkun uuden lajin kokeileminen herättää motivaation?

Mulla on ollut jo pidempään olo, että haluaisin aloittaa jonkun uuden harrastuksen! Jäin Thaimaan reissulla koukkuun Thaiboxingiin ja myös vapaaottelu kuntoilumuotona kiinnostaa mua kovasti. Aika lähellä meitä on sali, joka järjestää vapaaottelun alkeiskursseja ja tänä keväänä päräytän ja ilmoitaudun kurssille!
Toinen asia jonka lupasin itselleni ikäänkuin synttärilahjaksi on 3kk kortti joogaan. Tämä voisi olla ajankohtaista helmikuun aikoihin ja mullahan loppuu työtkin helmikuun lopussa! Sitten on helpompaa järjestää aikaa liikunnalle, eikä aikaa mene enää työmatkoihin, kun pystyn työskentelmään kotoa käsin – ihan parasta! Sekin on jo päivässä vähintään 1,5h ajansäästöä!
Olin oikein tyytyväinen itseeni, kun sain tämän vuoden käynnistettyä niin tehokkaasti, syömällä terveellisesti ja liikkumalla! Tuntuu, että pelkkä lähteminen on ollut ylitsepääsemätöntä ja pimeä vuodenaika ei yhtään auta siihen. Haluaisin löytää taas sellaisen lajin, että liikkumaan on kiva lähteä ja aika kuluu kuin huomaamatta.

Onko muilla ollut motivaatio-ongelmia? Mitä lajeja aiotte kokeilla tänä vuonna?

Kommentit (1)

  1. Emilia

    Suosittelen lämpimästi crossfitia! Loppuivat motivaatio-ongelmat itsellä ainakin siihen paikkaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.