Fit you too
Fit you too

Nyt Tukholma-vinkkejä tulemaan!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oon lähdössä huomenna viikonlopuksi Tukholmaan ja ajattelin kysellä teiltä vinkkejä siitä, minne kannattaa mennä ja missä syödä!

Paita Calvin Klein TÄÄLTÄ*

Ystäväni muutti keväällä Tukholmaan ja sovittiin, että menen hänen luokseen kun aikataulut natsaa. Nyt onkin viikonlopun reissu lahden toiselle puolelle tiedossa! Mulle Tukholma on vähän tuntemattomampi kaupunki, koska oon käynyt siellä vain muutaman kerran. En oikein tunne keskustaa, enkä Södermalmia, jossa kaverini asuu. Toki hänelläkin varmaan on hyviä vinkkejä ajan kuluttamiseen, mutta mikäänhän ei mua estä kysymästä niitä myös teiltä! Meen siis lentäen, joten matkustamiseen ei tarvi tuhlata aikaa.
Meillä ei ole siis vielä oikein mitään suunnitelmaa, paitsi se, että haluan käydä Sephorassa shoppailemassa meikkejä 😀 . Kävin  jo Barcelonassa kaupoilla, joten mitään ihan raivo-shoppailua en aio Tukholmassa enää harrastaa. Mutta katsotaan…. Jos teillä on hyviä ostostärppejä keskustan tuntumasta, niin antaa palaa! Onkohan Tukholmassa muuten nyt alet…?
Toinen juttu mikä mua kiinnostaa, on kaikenlaiset ihanat terveelliset aamiaispaikat, brunssipaikat, kahvilat ja ravintolat! Etenkin jos sellaisia tulee mieleen Södermalmin alueelta (ystäväni asuu Maria Prästgårdsgatalla). Rakastan ulkomailla kahviloita, etenkin jos niistä saa jotain ihania terveellisiä herkkuja. Itsellä on niin huonosti aikaa kokkailla ja Helsingin keskustassa tulee harvoin käytyä. Sielläkin varmaan on tosi kivoja kahviloita, jos ottaisi selvää. 
Mietittiin myös, jos käytäs Gröna Lundissa (kerrankin pääsis huvipuistoon ilman lapsia!!!), mutta riippuu tietysti ilmasta ja vähän siitä, miten kallista se lysti on 😀 . Voin kertoa, että tässä häiden alla rahareikiä on ollut enemmän kuin riittävästi! Mitä olette mieltä, kannattaako käydä?? Jonot on varmaan ihan järkyt, mutta mikäs sinne estää menemästä vähän myöhempään. Mun lentokin lähtee sunnuntaina vasta ysin aikaan.
Ps. Ei sillä, että yöelämään aiotaan… Mutta JOS näin kävis, niin mihis silloin kannattaa suunnata?? 😉

Kommentit (8)

 1. CJ

  Samba Sushi Södermalmilla! Suosittelen!

 2. Tipsiä

  http://www.supper.nu/garden/
  Tämä oli tosi kiva ravintola

 3. Sara

  Tukholma on niin ihana kaupunki, hyvää reissua! 🙂 Mulla on pari vinkkiä, jotka tulee näin ekana mieleen:
  Pom & Flora on maailman ihanin aamiais/brunssipaikka! Löytyy Söderiltä ja Vasastanista. Strandvägen 1 on myös loistava aamiais- ja lounasmesta, tosin vähän kalliimpi (johtuen sijainnista). Holy greensistä Mood gallerianista saa isoja ja maukkaita salaattiannoksia lounaaksi. Illalliselle kannattaa ehdottomasti mennä Richeen (klassikko, tunnettu lihapullista), Millesiin, Eastiin (itämaista) tai Vassa eggeniin (lihaa). Jälkimmäiseen voi myös jäädä drinkeille ruoan jälkeen. Phil’s burgerista saa Tukholman parhaat hampparit.
  Djurgårdenissa on ihana kierrellä rantoja pitkin, vaikka Citybikella ja ihailla järjettömiä yksityisasuntoja. Sieltä löytyy myös suosittu Gamla Orangeriet -kahvila.
  Jos museot/valokuvat vähänkään kiinnostaa, niin suosittelen mahtavaa Fotografiska -museota! http://fotografiska.eu/utstallningar/ Siellä on myös tällä hetkellä Vuoden nuoren valokuvaajan, Akseli Valmusen näyttely! Ja Fotografiskan takaa Katarinavägeniltä on hyvät näkymät ympäri Tukholman. 🙂

 4. Nimetön

  Södermalmilla on pari ihanaa puistoa missä kiva lenkkeillä 🙂

 5. Annika

  Oon asunut ihan Maria Prästgårdsgatanin lähellä – äärimmäisen jees! Nykyään Gamla stanin huudeil – jos satutte näil huudeil nii saattaa olla et törmätää 😀
  Jotain vinkkejä:
  Mahalo on ainakin ihana terveyskahvila Hornsgatanilla, luultavasti ei turhan kaukana kävellen sun kaverin kämpästä. Reload on toinen mistä saa hyviä acai bowleja (Vasastan tai City). Parhaat kahvit saa maailmanpalkitusta DROP-kahvilasta (iha Maria Prästgårdsgatanin viereiselle kadulla).
  Ja nyt kesäisin kannattaa hyödyntää Hornstullmarknad rannassa, siellä on myös food truckkeja missä voi lounastaa. La ja su muistaakseni 11 – 17. Samalla ottaisin kävelyn Tantolundenin koloniområdenissa (mikäs tää ois suomeks… siirtolaispuutarha?) kattomassa kukkia ja puutarhoja.
  Iltaisella Södermalmilla on pubeja ja kuppiloita vaikka millä mitalla – joko sitä voi mennä pussikaljalle hyvällä kelillä Vitabergparkiin tai Stigbergparkeniin (näköala!), tai sitten Babyloniin tai Mosebackstorgiin. On uus kiva näköalabaari TAK.
  Gröna Lund ei ois ehkä mun ykkösvalinta (etenkään viikonloppuna, ellei niillä ole mitään hyvää konserttia illalla, kannattaa tseka aikataulut niitten nettisivuilta). 🙂
  Toivottavasti auttaa! Ha det så fint!
  Annika

 6. Annika

  Oi! oon asunut ihan Maria Prästgårdsgatanin lähellä itekki enne (Björngårdsgatanilla) – ihanaa! Nykyään Gamla stanissa, mut pyörin Söderillä paljon edelleen.
  Jotain vinkkejä matkaan:
  Terveyskahviloita: Mahalo Hornsgatanilla (luultavasti ei turhan kaukana sun kaverista) ja Reload Superfoodcafe (City och Vasastan) on mun lemppareita tällä hetkellä!
  Jos on kahvinhimo niin DROP coffee on iha maailmanparasta (ihan oikeesti, niil on maailmanmestaruus) ja ihan kaveris viereisel kadul!
  Viikonloppuna ei Grönän ois ehkä mun ykkösvalinta ellei oo hyvää konserttia illalla siellä mutta sen sijaan päivisin hyvällä kelillä on kiva kävellä ja lounastaa Hornstullmarknadilla – second handia ja food truckkeja. Siitä voi sitten ottaa kävelyn koloniområdetissa Tantolundenin kupeessa (puutarhajutska).
  Mun lemppariravintoloita on esim Tabbouli meze-ruuaksi tai Ramblas tapaksia. Löytyy paljon ravintoloita ja melkein mihin makuun vaan mut kannattaa hyviin paikkoihin varsinki viikonloppusin varata pöytä!
  Pubeja on monia – joko istuskellaan nurmikolla Vitabergparkissa tai Skinnarviksbergilla omien kaljojen kera tai sitten ollaan Babylonissa tai Mosebacktorgetissa. TAK, uus ulkoilmanäköala baari on kans nice!
  Toivottavasti auttoi! Oli toinen yritys, ekan kommentin ehdin jo hävittää, hups 😀
  Ha det fint!
  Annika

 7. Heidi

  http://malarpaviljongen.se
  Hyvällä säällä aivan ihana paikka lounaalle tai muuten vain istuskelulle!

 8. Krista

  Just laivalla tulossa Tukholmasta Helsinkiin! Kokemuksia voin antaa Gröna Lundista. Tänään käytiin siellä ja jonot oli oikeenkin kohtuulliset 🙂 Laitteisiin oli jonoa max 20min ja näytöllä luki jonotusaika. Keskimäärin 5-10min jonoteltiin laitteisiin eli ei ollenkaan paha. Hinnaksi tuli 2 aikuiselle 66€ sis. 20 laitelippua ja sisäänpääsymaksut. Sekin siis minusta ihan soppeli. Itelle jäi hyvä maku huvipuistosta ja jäi harmittaan ku ei ehtiny kauempaa olla :/ Muista jutuista ei paljon oo vinkkejä annettavana, mutta jospa tostakin ois apua 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.