Fit you too
Fit you too

Thaimaa so far…

simpukka (1 of 1)
Terkut täältä Ko Lantalta! Täällä toista päivää (vai kolmatta, olen päivistä sekaisin…) ja vielä olisi jäljellä huominen. Lauantaina lähdemme takaisin Krabi towniin ja lennämme Bangkokkiin. Kaikki on mennyt ihan ok, mutta Ben on ollut vähän kipeä ja olen muutenkin vähän ristiriitaisissa tunnelmissa. Alan vahvasti uskomaan, että reissua lapsen kanssa ilman ongelmia ei ole olemassakaan! Öisin on ollut kuumeilua, mutta onneks päivisin poika on ollut aivan pirteä. Sen lisäksi toinen silmä vähän märkii, johon saatiin paikallisesta apteekista silmätipat. Apteekissa oli oikein erinomainen palvelu englanniksi ja apteekkari neitonen auttoi vielä laittamaan tipat silmään. Nimimerkillä kuinka selittää vajaa kaksivuotiaalle, että silmätipat eivät satu, eikä tarkoituksena ole muutenkaan heittää lasta surman suuhun.
Ehkä pääsemme kuitenkin vielä tällä reissulla uimaan, koska ranta on todella ihana!!
hiekkakakku (1 of 1)
Ehkä tämänhetkisestä kevyestä turhautumisestani johtuen tulin siihen tulokseen, että on melko haastavaa lähteä näin pienen lapsen (puhumattakaan lapsien) kanssa näin ”syrjään” lomailemaan – tarkoitan siis tätä nykyistä paikkaa, en Thaimaata maana! Periaatteessahan mikä tahansa hyvä hotelli riittää takaamaan laadukkaan matkaelämyksen, koska ei alle kaksivuotiaan kanssa lähdetä patikoimaan tai sukellusreissuille (ellei ole joku aivan lehmänhermoinen laid back-mama, jota en ehkä ihan aina ole). Joka tapauksessa yhden aikuisen täytyy olla koko ajan lapsen kanssa ja se on kaikista helpointa ja kivuttiminta hyvässä lapsiystävällisessä hotellissa, jossa on hyvät isot altaat ja mahdollisesti joku leikkitila+aktiviteetteja! Tällä Ko Lantalla olisi varmasti paljonkin tarjottavaa, mutta tuntuu aika hölmöltä jättää toinen hotellille ja lähteä yksin keräämään kokemuksia. Ihan superia täällä olisi olla pariskuntana tai miksei vaikka tyttöporukassa! Yhden lapsen kanssakin matkustaminen vielä menee (ja odottelu paikassa a, b ja c) mutta en hitossa lähtisi yhtään isomman lapsilauman kanssa reissuun tänne asti – siis ainakaan jos lastenhoitajaa tai muita apukäsiä ei ole paikalla! Vähän tietysti harmittaa myös se, että parisuhteen toisen osapuolen kanssa yhteinen aika on aivan nolla. Koska vaikka hotellissa olisikin jonkinlainen lapsiparkki, on noin pienen lapsen jättäminen sinne aika mahdotonta.

Calle käväisi paikallisessa parturissa ja lapsiparkin vetäjinä toimivat paikalliset piltit.. :D
Hurri käväisi paikallisessa parturissa ja lapsiparkin vetäjinä toimivat paikalliset piltit.. 😀

Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia vai onks tällä mammalla vaan joku kivi kengässä tänään…?
Hotellimme täällä Ko Lantalla on Lanta Sand Resort & Spa, joka on ihan average mesta. Plussana on kivat isot uima-altaat ja todella siisti ranta melkein vieressä! Kävelymatkan päässä on muutamia ravintoloita, marketteja ja pankkiautomaatti…. Ja FITNESSCENTER!!! 😀
Miinuksena se, että jouduimme (taas) vaihtamaan heti alussa huonetta, koska mun todella homeallerginen mieheni ei voinut olla ekassa huoneessa vahvan mullanhajun takia ja alkoi saada heti oireita…
Jostain syystä täällä on aika vähän lomalaisia ja aamiaisella on samaan aikaan yleensä vain kourallinen ihmisiä! Ao Nangissa hotla oli ihan täynnä ja muutenkin paikka oli ehkä kymmenen kertaa vilkkkaampi. Emme ole tosin juuri käyneet Ko Lantan keskustassa, joten ehkä siellä on vilkkaampaa.
fitnesscenter (1 of 1)
Reissatessamme lueskelemme yleensä netistä Tripadvisoria, koska kokemuksien mukaan sieltä saa todella hyviä ja totuudenmukaisia vinkkejä reissukohteisiin (hotellit, raflat, aktiviteetit ym). Paikallisista matkailukojuista kyseltäessä mielipiteet voivat olla aika puolueellisia – myyjän tehtävähän on myydä ja täällä se on monelle elinehto! Ko Lantan kohteista TA:n parhaimmaksi rankattu nähtävyysvinkki oli Lanta Animal Welfare, joka on siis vapaaehtoisvoimilla toimiva hylättyjen korien ja kissojen eläinsuoja. Turistit voivat mennä ulkoiluttamaan koiria biitsille ja katselemaan talteenotettuja koiria ja kissoja suojalle. Valitettavasti me ei nähty koiria, koska ilmeisesti olimme jotenkin huonoon aikaan paikalla. En oikein tiedä saiko suojalla käppäillä miten halusi, mutta itse olisin ehkä toivonut, että joku olisi tullut opastamaan kuinka toimia (varsinkin kun olin pienen lapsen kanssa liikenteessä). Olisi ollut kiva myös ostaa jotain myynnissä ollutta kamaa tärkeän asian tukemikseksi. Ymmärrän, että vapaaehtoiset ovat kiireisiä, mutta toisaalta vähän ihmettelin TA:n ykkösrankkausta, koska paikka ei sinällään ehkä ole mikään mainion ”turistikohde”.
Olemme kuitenkin koko perhe erittäin eläinrakkaita ja itse suhtaudun suurella varauksella kaikkiin aktiviteetteihin, joihin liittyvät eläimet; En missään nimessä anna rahojani sellaiseen turistirysään, jossa eläimiä kohdellaan huonosti ja arvelluttavissa oloissa! Tämän takia olemme hylänneet kaikki eläintarhat, eläinshowt ja ratsastusreissut. Olen käynyt Balin reissulla yhdessä onnettomassa eläintarhassa ja itkin käytännössä koko vierailun ajan ja Malesiassa en mennyt edes sisälle! Ongelma on myös se, että paikallisilta kysyttäessä eläimillä ei ole koskaan mitään hätää ja niitä kohdellaan hyvin.
benjakissa (1 of 1)
Vannon ja vakuutan, että kissa ei kärsinyt kuvaustilanteessa :D…

Koska nää koko perheen aktiviteetit on täällä aika yhden käden sormilla laskettavissa, niin kaikesta epäilyksistä huolimatta varasimme yhden tunnin elefanttiratsastuksen Khlong Chak vesiputoukselle huomiselle. Luin ihan hyvää palautetta ko.firmasta ja huomenna sitten nähdään, että onko kokemus kiva. Todella ainakin toivon niin ja toivottavasti saamme koko perheenä ikimuistoisen elämyksen!
Millaisia kokemuksia teillä on reissun päältä eri aktiviteeteistä, muistuuko mieleen ehdottomia must see-juttuja tai vastaavasti isoja pettymyksiä?

Kommentit (13)

 1. vieras

  Meitä on iso perhe,5 lasta ja monesti matkustettu koko köörin kanssa.sillon kun lapset on mukana suunnitellaan loma sen mukaan.mihinkään kiertomatkaan en lähtisi perheen kanssa,ainakaan jos on pieniä lapsia.

  • fityoutoo

   Huh, olet aika supermamma :D! Ja juu, varmaan ihan yksi kohde kerrallaan on tuollaisen köörin kanssa tarpeeksi!

 2. Ritu

  Tuo kuntosali. En ole ihan varma oliko sama kuntosali jolla kävimme Ko Lantalla. Hinta ihmetytti, kertamaksu maksoi muistaakseni n. 9euroa, mikä on omaisuus paikalliselle asukkaalle! Tietysti turisteille suurin osa asioista onkin suunniteltu, mutta silti jotenkin surullista, että kun menet salilla niin siellä ei ole yhtäkään paikallista… Muissa paikoissa Thaimaan kohteissa kuntosaleilla oli paljonkin Thaimaalaisia. Lisäksi muistui mieleen huonosti järkätty ilmastointi; jossain kohdin puhalsi todella kylmästi suoraan jossain laitteessa ollessa, kun taas juoksumatto jossa olisin halunnut juosta ei saanut mitään ilmastointia osakseen ja jouduin lopettamaan vartin kuluttua kun alkoi tulemaan huono olo kuumuudesta.
  Ko Lantan keskusta on ihan kiva, mutta ei ihan kamalan ihmeellinen ole; paljon kauppoja ja parasta antia on ne merenrantaravintolat jotka on niissä rakennuksissa veden ”päällä”.

  • fityoutoo

   Joo taisi sama olla! Kävin kurkkaamassa hinnaston ja kertamaksu 250THB eli reilu kuusi euroa. Ei nyt mikään sika kova hinta mutta paikalliseen hintatasoon nähden kyllä aikamoinen… Mulla oli kuminauha mukana niin jumppailin sillä ja kävin hotellin pitkässä altaassa kauhomassa. Täällä saa taas rampata salilla ihan tarpeeksi 🙂 !

 3. Eve

  Me tehtiin se virhe Krabilla että mentiin norsuratsastaan. Itkin koko sen reissun ajan. Mä oikeesti vieläkin saan kyyneleet silmiin kun ajattelen sitä retkeä… Siellä oli yksi länkkäri nainen töissä valokuuvaamassa ja sanoin sille että teen matkatoimistolle valituksen teidän toiminnasta ja eläintenkohtelusta.. Ihan järkkyä. Noh muuten yllätyin positiivisesti esim kissojen kohtelusta, yksi emo oli poikasineen ravintolan rappusilla niin henkilökunta antoi kalajätteitä ja pullovettä niille siihen 🙂
  PS. ihana kuva tuo lapsikuva! ihanan iloisia ja tietty vika kissakuva sulatti viimeistään sydämen, huippu 🙂

  • fityoutoo

   No me sit käytiin siellä… Tää firma oli joku Eco Tourist jotain… No, eläinten kohtelu oli mielestäni ihan ok ja siitä ei ole sanottavaa. Mutta ne ratsastajat eli mahoutit oli TODELLA rasittavia. Ihan kuin jotain teinejä, vetivät röökiä kuin korsteenit ja aika avoimesti heittivät meistä läppää ja nauroivat. Luin TA:sta, että just tämän lafkan ainakin osa oppaista puhuu erinomaista englantia, mutta tää meidän opas ei kyllä tajunnut mitään ja kaikkiin kysymyksiin vaan ”yes yes”. Se reissu olisi ollut paljon mukavampi kielitaitoisella oppaalla eikä millään räkivällä röökaavalla räkättäjällä!

 4. Rosita

  Heiii kiva kuulla näitä kokemuksia, kun ollaan tosiaan lähdössä Krabille pariksi viikoksi tammikuussa! 🙂 Voipi sitten tässä samalla katsella josko näistä olisi meillekin vinkkejä mitä tehdä tai myös olla tekemättä.

  • fityoutoo

   No menkää sinne Tiger Caveen kiipeämään – se oli kyllä kiva kokemus! Lisäksi se Krabi NIght market oli ihan mielenkiintoinen ja siellä on myös jotain kivankuuloisia patikointijuttuja, joissa voi nähdä niitä isoja liskoja ja apinoita jos sellaiset kiinnostaa. Jos oltais oltu kahdestaan, niin oltas varmasti vuokrattu skootteri ja ajeltu ympäriinsä!
   Sitä käärmeshowta mä mietin, mutta luin siitä niin huonoja arvosteluita, joten jätettiin menemättä!

 5. Maria

  Lapsiperheen reissailusta on muutaman reissun verran kokemusta. Itselle ensimmäinen Kreikassa oli kokonaisuutena ihanookoo, mutta jotain jäi hampaankoloon. Luulen näin jälkikäteen, että se oli jännityksen ja odotuksien yhteenlaskettu summa 🙂 eli jännitti ja sitten ei tiennyt ihan tarkalleen miten koko kuvio muodostuu. Ja muutuihan ne ”lomarutiinit”. Sittemmin seuraava reissu lähelle ämpimään jo kera kahden kersan meni ihan kivasti. Viimeksi uskaltauduttiin 15h lentomatkojen päähän ja meni paremmin kuin olisin voinut kuvitella! Mukana oli kyllä jos jonkinmoista evästä, ipad, ei niin kireät säännöt koko loma ajan (minkä näki kun palasi kotiin :D, leluja, puuhakirjoja, antibioottikuuri varuilta ja VIAPLAY ipadilla. Sisältöä saa ladattua ohjelmaan ja vaikkei olisi wifiä niin voi katsella!
  Samoilla eväillä kohti seuraavaa seikkailua ihan pian. Usko pois, aika kultaa muistot ja ensi kerralla tietää jo mitä odottaa 🙂
  Aurinkoisia päiviä vielä lomaanne&toivottavasti pikkanen pysyy kunnossa!

  • fityoutoo

   Siis toi iPad… Miten ennen lasten kanssa on lennetty ilman sitä 😀 ? Ei vaan meillä pikkuherra tykkää niitä lego-pelejä pelailla ja kyllä se oli ihan korvaamaton tossa koneessa. Tänäänkin 10,5h päivälento niin saa siinä vähän viihdyttää! Ja juu, kyllä koitettiin kans kaikenlaista naposteltavaa ottaa ja meilläkin on tässä kurinpalautus syömisen suhteen edessä 🙂 !

 6. mikaela

  Aivan ihana tuo kissakuva herranjestas <3 ^_^

  • fityoutoo

   Niin on minustakin!

 7. nansku

  EN KESTÄ TOTA BENIÄ JA KISULIA!!!!!! AAAAWWWWWWWWWWWW MUN VAVVAKUUME EI PARANE KOSKAAN!!!!!!!!!!!!!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.