Fit you too
Fit you too

Testissä : Nyhtökaura

Nyt taas blogissa testaillaan. Ja tällä kertaa nyhtökauraa!nyhtokaurawokki2
Mua nauratti tänään lenkillä kun kuuntelin Suplasta jotain naisten keskusteluohjelmaan ja yksi juontajista sanoi, että nyhtökaura on kuin yksisarvinen: Uskon vasta kun näen 😀 .Vähän samanlainen fiilis mullekin on tullut.. Nimittäin tämä oli ensimmäinen kerta, kun bongasin ”nyhtistä” meidän lähi K-Kaupasta! Ilmeisesti sen löytäminen on ollut ajoittain muuallakin vähän haasteellista. Tuote on aina loppu siinä vaiheessa, kun sitä haluaisi ostaa!
Gold & Green merkkistä nyhtökauraa oli tiskissä tarjolla kahta eri makua, eli maustamaton(nude) sekä tomaatti, savupaprika ja lehtipersilja. Päädyin jälkimmäiseen, maustettuun versioon. Ehkä sinänsä huono veto, koska olisi ollut ehkä järkevintä lähteä nudella liikenteeseen, jotta olisin maustanut nyhtiksen aidon maun.
Olemassa on vielä kolmaskin maku, eli kafferlime, sesami ja inkivääri. Myös se kuulostaa tosi herkulliselta!
Nyhtökauranm proteiinilähteet tulevat kaurasta, härkäpavusta ja keltaherneestä. Sivuilla luvataan, että maku on murea, muttei liian lihamainen. Se ei sisällä soijaa eikä vehnää. Nyhtökaura näyttää vähän nythtöpossulta, josta se onkin saanut nimensä (englanniksi ”pulled oats”). 100g:ssa maustamatonta nyhtökauraa on 204kcal (hh7,5 / p31,2 / r4,9).
Naudan 7% jauhelihassa samat luvut ovat 138kcal (hh0 / p18,8 / r7).nyhtokaurawokki
No entäs se maku sitten?
Epäilen, että nyhtistä nähdään meidän taloudessa myös tulevaisuudessa! Kuten netissä neuvottiin, niin kääntelin nyhtiksen nopeasti wokkipannussa kasvisten ja riisinuudelin sekaan sen enempää kypsentämättä. Sitä ei ilmeisesti kannata haudutella pitkiä aikoja oikean rakenteen säilymiseksi.
Makua, tai oikeastaan suutuntumaa on kyllä haastavaa kuvailla. Mielestäni koostumus on todellakin lähellä nyhtöpossua, eli vähän sellasita viilumaista, mutta toki pehmeämpää eikä niin sitkeää. Mun mielestä nyhtis on vähintään yhtä täyttävää kuin liha ja tuo kuvassa oleva annos oli kyllä ihan liian iso (tai sitten mulla ei vain ollut tarpeeksi nälkä). Lapsellekin tuo wokki maistui oikein hyvin!
Hintaa tuolla paketilla taisi olla n.4,5€, joka ei mielestäni ole todellakaan paha. Kannattaa ehdottomasti testata, jos satut bongaamaan paketin kaupan kylmäaltaasta!
Onko teillä kokemuksia jo nyhtiksestä?
Miltä maistui?
 
LUITKO JO???
Testissä : Sannan ruokakassi
Testissä : ”Härkis” härkäpapuvalmiste
5 vinkkiä kuinka säästää ruokakustannuksissa!

Kommentit (3)

 1. jennie

  Siis juuri tänään valmistin itekkin ekaa kertaa kun sitä jokunen päivä takaperin kaupasta satuin löytämään. Maku on miedompi kuin härkiksessä mutta lapsille se ei silti uponnut. Toisaalta se ei ehkä kovin paljoa kerro sillä taannoiset aberdeen anguksesta valmistetut pihvitkään eivät kelvanneet..

  • fityoutoo

   Ahaha no joo, lapsilla ei ainakaan hinnasta ole lempiruoat kiinni 😀 ! Taitaa makaroni+jauheliha olla yleensä se kovin hitti….

 2. Jonna

  Itse oli melkein pakko ostaa nyhtökauraa kokeiluun tällä viikolla, kun satuin kävelemään hyllyn ohi kun sitä täytettiin. Muuten en olisi huomannut mutta ympäriltä kauhea ryntäys hyllylle ja siinä mukana sinne ajauduin. Vietiin kyllä kurjaimellisesti käsistä ne paketit joten pitihän sieltä yksi napata itselle kokeiluun. 😀 Nyt vaan pitäisi keksiä mitä tuosta maustamattomasta versiosta tekisi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.