Fit you too
Fit you too

Testaa, oletko koukussa sokeriin! (+infoa alkavasta ryhmävalmennuksesta)

Tässäpä testi, jolla voit selvittää, oletko koukuttunut sokeriin vastaamalla kysymyksiin kyllä tai ei. Muista, ole rehellinen!
1. Syötkö päivittäin jotain makeaa ja epäterveellistä (esim. karkkia, suklaata, keksiä, leivonnaisia, naposteltavia ym.)?
2. Lupaatko usein itsellesi, että olet syömättä makeaa jonkun tietyn ajan (esim päivä, viikko, kuukausi yms), mutta repsahdat yleensä jo alussa?
3. Jääkö makeansyönnistä ”putki päälle”, eli suunniteltu herkkuhetki venähtääkin suunnittelemattomaan herkkuviikonloppuun?
4. Korvaatko karkilla, suklaalla, kekseillä yms. aterioita?
5.  Syötkö makeaa salaa muilta (eli esim. kun olet yksin kotona, lapset nukkuvat, yksin työhuoneessa ym)?
6. Houkuttelevatko herkut niin kauan kaapissa, kunnes syöt ne?
7. Ostatko tai pyydätkö jotakuta ostamaan jokaisella kauppareissulla ”jotain hyvää”?
8. Onko sinulla joku tietty aika päivästä, kun on pakko saada jotain makeaa (esim. illalla kun katsot telkkaria, päiväkahvin jälkeen ym)?
9. Jos koitat olla ilman makeaa pidemmän jakson, saatko päänsärkyä, tuletko ärtyneeksi tai väsyneeksi?
10. Voitko juhlissa, työpaikan kahvihuoneessa tms olla ottamatta makeita herkkuja, jos olet jo kylläinen, eikä sinun tee edes niitä mieli? Vai otatko aina kuitenkin?

Kyllä, tämä karkkimäärä asustelee personal trainerin keittiönkaapeissa! Ehkä jopa hieman nolottaa myöntää :D...
Kyllä, tämä karkkimäärä asustelee personal trainerin keittiönkaapeissa! Ehkä jopa hieman nolottaa myöntää :D…

No miten kävi – oletko testin mukaan mussuttaja-Marja vai itsekuri-Irmeli?? Aiheuttiko joku kysymys erityisesti piston sydämessä?? 🙂
Mikäli vastasit kolmeen tai useampaan kysymykseen ”kyllä” on mahdollista, että herkkukoukku on ottanut sinusta otteen! Usein makean mussuttaminen on myös selkärankaan iskostunut tapa ja vaikka asialle pitäisi tehdä jotain, et silti pysty muuttamaan käytöstäsi. Usein pelkkä karkkilakko ei riitä, koska se vain yleensä lisää himoja ja ratkeaminen aiheuttaa huonoa omaatuntoa ja itsesyytöksiä. Toki joillekin totaalinen kieltäytyminen toimii, mutta jos katsahdat ajassa taaksepäin; Kuinka moni karkkilakko historiassasi on lopulta pitänyt?
Yritykseni teema ja idea koko työssäni on ”positiivista painonhallintaa”. Okei, voisihan se olla myös positiivista bodausta, koska teen paljon myös kuntosaliohjausta 😀 . Positiivisuus on kantava voima koko elämässäni ja haluan sen olevan myös työkalu omassa työssäni. Eikä tämäkään valmennus tee siinä poikkeusta!
26.1 starttaa uusi ryhmävalmennus, joka on nimeltään ja teemaltaan ”Stoppi sokerikoukulle!”
Kuuden viikon tavoitteena on löytää työkaluja makeanhimon hallitsemiseen ja etsiä syitä, miksi on niin vaikea onnistua herkuttelemaan kohtuudella. Mä tiedän, että siellä toisessa päässä on monia, joilla on yhteinen ongelma: Herkuttelu ei pysy kohtuudessa, vaan se karkaa käsistä!
Onneksi osa näistä on jo aika vanhoja, siis ihan jopa viime vuoden puolelta!!!
Onneksi osa näistä on jo aika vanhoja, siis ihan jopa viime vuoden puolelta!!!

En ole aloittamassa kanssanne mitään kitudieettiä. En anna valmiita ruokaohjelmia gramman tarkkuudella.
Toivon, että jokainen valmennettava ottaa uuden, positiivisen ja lempeän suhtautumisen omaan itseensä, omaan edistymiseensä ja etenkin omaan ruokavalioonsa! Olen näynyt liian monta kertaa, kun ikuiset karkkilakot, kiristelyt ja kärvistelyt vievät jo valmiiksi sekaisin olevaa pääkoppaa aivan väärään suuntaan. Kun ne ikuiset lakot sitten aina epäonnistuvat, on itsesyytöksen kierre valmis. ”Taas epäonnistuin, en pystynyt olemaan edes viikkoa ilman karkkia. Koska selkärankani on muutenkin surkea, voin syödä herkkuja vähän lisää”.
Kuka tahansa voi aloittaa tänään kuuden viikon karkkilakon ilman, että siitä maksaa 79€. Jos epäilet sen auttavan sinua parhaiten, niin silloin tämä valmennus ei ole ehkä sinun juttusi.
keksit
Tulipas sitä jouluna leipastuakin! Oletko kova leipomaan? Kuka leipomukset teillä syö?

Tämän valmennuksen tavoitteena onkin selvittää se syy, mikä ajaa sinut iltaisin avaamaan taas uuden suklaalevyn tai minkä takia kaapista häviää alta aikayksikön kaikki ne keksit, jotka piti säästää vieraille! Minun lisäkseni valmennuksen aikana on muu ryhmä – niin halutessasi. Facebookissa on tähän valmennukseen osallistuville suljettu ryhmä, jossa voit ”avautua” tai vain seurailla keskustelua, mutta ryhmään liittyminen on toki vapaaehtoista. Jos sinulla ei ole fb-tiliä, niin ei hätää; Kaikki materiaali ja viikottaiset tehtävät tulevat aina sähköpostilla. Jokaisella viikolla on yksi aihe ja kolme tehtävää (tavoitetta). Valmennuksen aikana valmennettavat raportoivat edistyksestä sähköpostitse, sekä joihinkin tehtäviin liittyy myös kuvien ottaminen (joita voi jakaa myös facebook-ryhmässä muiden iloksi ja tsemppaamiseksi).
Valmennus maksaa 79€(sis ALV) ja se kestää  6vkoa (26.1-8.3). Ilmoittautua voit osoitteeseen katri@katriviirret.fi ja viestin otsikoksi ”Stoppi sokerikoukulle!”
Valmennukseen mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Eli ei muuta kuin mukaan vaan :)!

 

Kommentit (4)

 1. veera

  Itsekuri-irmeli 😀

 2. eve

  Oi kumpa pääsisi mukaan 🙂 tuli sen verran moneen kysymykseen vastattuu kyllä. 🙁

 3. MI

  Sopisikohan tämä valmennus mulle? Vielä viikko sitten olisin vastannut melkein kaikkiin kysymyksiin kyllä. Vuodenvaihteessa alkoi elämäntapamuutos ja herkkulakko, joka on sujunut yllättävän helposti. Pelkään kuitenkin repsahtavani herkutteluun ja siitä sitten varmasti jäisi herkutteluputki päälle ja kaikki saavutetut tulokset olisivat kohta mennyttä. Olisi kiva löytyy herkutteluun kultainen keskitie. Tähän mennessä vaihtoehdot ovat olleet joko totaalinen herkkulakko tai jokapäiväinen herkuttelu.

 4. Elsa

  Mietin etten huolehdi sokerin syöneistä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.