Fit you too
Fit you too

Terveiset sille idiootille joka meinasi pilata mun loman!

Kotona ollaan! Pahoittelen, että blogi on ollut ihan kuollut viimeiset viisi päivää, mutta ehkä pieni tauko teki hyvää. Toivotaan että mulla edes muutama lukija on jäljellä 😀 . Lupaan olla aktiivinen jälleen!

Olin ystäväni kanssa minilomalla neljä päivää Portugalin Lissabonissa. Olin halunnut sinne jo pitkään, joten mieheni osti yllärinä  mulle matkan synttärilahjaksi keväällä. Hän tiesi, että ystäväni oli kysellyt mua matkaseuraksi ja tämä lahja oli kyllä ikimuistoinen ja ihana! Rakastan matkustelua ja joku Portugalissa on aina kiehtonut.
Matka oli todella onnistunut, muutamaa pientä takapakkia lukuunottamatta. Neljä päivää on myös hyvin lyhyt aika, joten koettiin ehkä pintaraapaisu kaupungista.
Meidän hotelli oli The Lift Boutique Hotel, joka sijaitsi aivan ydinkeskustassa ja todella hyvällä paikalla. Ostimme myös kahdeksi päiväksi liput turistibussiin ja hintaan kuului myös raitiovaunu. Olen monessa kaupungissa kokeillut tuota turistibussia ja se on etenkin lyhyellä lomalla tosi kätevä kun haluaa nähdä lyhyessä ajassa paljon hienoja paikkoja. Ehkä Lissabonissa nuo bussireitit oli vähän kökösti suunniteltu, koska bussit kiersivät aina samaa suuntaan ympäri ja reitit olivat tosi pitkiä. Harmillisesti meidän pakettiin ei kuulunutkaan punainen bussilinja, joka olisi varmaan mennyt sen kaikista mielenkiintoisimmat rundin!

Hotellihuoneemme oli tosi moderni ja iso. Siitä hotellille plussat!

Perjantaina kävimme Belemissä joka oli tosi kiva paikka. Kuten uskoa voi, niin turisteja oli PALJON. Keskityimme fiilistelemään enemmän tunnelmaa ja kävelimme rannassa. Kaikissa turistikohteissa kannatta muuten olla liikkeellä joko todella aikaisin tai todella myöhään, koska jonotusaika oli kaikkiin vähintään tunti ja usein jonotus tapahtui suorassa auringon paisteessa. Pastel de Belem leivoksia kyllä jonotettiin, koska oltiin niin paljon kuultu niistä hehkutusta. Ja hyviä ne olikin! Kannattaa ehdottomasti maistaa niitä oikeita ja aitoja, jos Belemiin eksyy.
Lauantaina mulle tuli heti aamupäivästä aika huono olo ja tämä tietysti droppasi tunnelmaa. On muuten tosi inhottavaa, kun on reissussa kaverin kanssa ja tulee kipeäksi. Mulle tuli tosi huono omatunto siitä, että pilaan kaverini loman vaikka tietysti ihan turhaan! Kiivettiin kuitenkin Castelo de São Jorge -linnoitukseen, ja koko matka oli kyllä yksi pakaratreenaajan unelma! Kiipeämistä oli nimittäin aika hemmetisti. Etenkin kun oma oloni ei ollut kehuttava, niin linnoituksella keskityin lähinnä istuskelemaan. Onneksi kuitenkin tuli käytyä, koska kyllä paikka oli näkemisen arvoinen ja näkymä aivan huikea! Huono olo taisi johtua elimistön suolojen puutteesta, koska tankkasin liikaa pelkkää vettä. Se meni onneksi ohi suolaisella ruoalla ja levolla.


Sunnuntaina tehtiin päiväretki Sintraan, josta Anna Abreukin on muistaakseni kotoisin. Sintra oli todella kaunis paikka ja vaikka ei käytykään ”Penassa” eli Pena Palacessa, niin kyllä Sintran pikkukadut ja koko fiilis oli kokemisen arvoinen. Meillä oli ensin ajatus kiivetä Penaan, mutta rapsakka 1h ylämäkitreeni tuntui vähän huonolta idealta, kun olin lauantaista vasta toipumassa. Näin jälkikäteen olisi vaan kannattanut ottaa bussi tai tuktukki ja mennä sillä, eikä edes miettiä patikointia!
Viimeinen ilta Lissabonissa huipentui sitten siihen, että mun läppäri koitettiin varastaa!
Olimme lähdössä hotellilta kohti bussipysäkkiä matkalaukkujen kanssa. Mulla on iso olkalaukku, jonka saa kiinni vedettävään matkalaukkuun. Käveltiin kaverin kanssa peräkkäin ja aivan huomaamatta meidän väliin tuli paikallinen miesjoukko. Kun käännyin katsomaan taakseni, niin yksi heistä oli avannut laukkuni ja oli työntämässä sinne juuri kätensä! Mulla oli puhelin ja rahat pienessä sivutaskussa, jonne voro tuskin olisi löytänyt tietänsä, mutta violetti macbook oli suojapussissaan siinä isossa lokerossa! Aloin tietysti huutaa kuin hyeena ja ukko luikki tiehensä. Hänen kaverit jäi siihen _muka_ huolestuneen oloisena kyselemään, että olenko kunnossa. Hehän olivat selkeästi kaikki tätä paskasakkia. Tämä oli taas hyvä osoitus siitä, että kaikissa isoissa turistikohteissa ei voi koskaan olla liian tarkka tavaroistaan!! He ovat todella ammattilaisia ja näköjään myös todella röyhkeitä sellaisia. No, sellaisen terveisen lähettäisin tolle munapäälle, että toivottavasti karma vielä iskee vastapalloon ja hän saa elinikäisen ripulin, eikä ole kiusaamassa turisteja.
No, onni oli kuitenkin matkassa. Olen superkiitollinen nopeista reflekseistäni!

Vaikka päälimmäinen tunne lentokentällä olikin sellainen, että nyt nopeasti täältä kotiin, niin kyllä tunne vaihtui aika nopeasti kuitenkin plussan puolelle! Portugal oli ihana paikka, sangria hyvää ja rakennukset kauniita. Ehkä vielä joskus uudestaan?

Onko teillä varastettu mitään ulkomailla? 

ps. Huomenna blogissa Lissabonin ostokset ja syömiset!

Kommentit (4)

 1. Malla

  Kiinassa pienet lapset varasti mun kännykän Marilaukun vetskaritaskusta. Tästä jo varmaan kymmenen vuotta aikaa. Harmittaa edelleen 😀

  • fityoutoo

   Äh, inhottavaa 🙁 .Sikamaista laittaa vielä pienet lapset tekemään tollaista…

 2. Jutta

  Vegasissa heti ekana iltana puhelin, jonka kansissa oli ainakin ajokortti, automaattikortti,tunnuslukukortti yms. Siellähän kasinoilla ihan pyörii näitä ammattivoroja jotka istuu kyttäämässä kännisiä pelihimoisia turisteja.. Ei löytynyt ikinä eikä paljoo haitannut kun samana iltana pelikone anto tonnin ja paikka oli niin upea kuin vaan olla ja voi 😀Ja kotiin palatessa tilillä OLI RAHAAkun en niitä päässyt käyttämään 😂😂😂

  • fityoutoo

   Aikamoinen stoori 😀 ! Ja uskomatonta että toi takaisku kääntyi kuitekin noin nopeasti hyväksi tuuriksi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.