Fit you too
Fit you too

Tein vauva.fi -raskaustestin!


Olen kertonut täällä blogissa ihan avoimesti, että mulla on Mirena-kierukka ja että sen kanssa oli etenkin alussa kaikenlaisia ongelmia. Tää on itseasiassa jo toinen kerta, kun mulla on Mirena, eli sain sen ilmaiseksi ensimmäisen lapsen jälkeen. Mulla on ollut myös E-pillerit ja minipillerit, mutta kumpikaan niistä ei sovi itselleni pidemmässä käytössä. Kierukka on osoittautunut kuitenkin kaikista vaivattomimmaksi pitkässä juoksussa.
Oon jo parin viikon ajan kärsinyt nimenomaan iltaisin pahoinvoinnista ja etovasta olosta. Luulin ensin, että pahoinvointi johtuu maca-jauheesta, jota oon kuitenkin käyttänyt jo tosi pitkän aikaa smoothiessa. Joskus maca voi aiheuttaa huonoa oloa etenkin liian isona kerta-annoksena, mutta yleensä tämä tapahtuu käytön alussa. Lopetin macan käytön, mutta huono olo jatkui.
Mulla oli myös pääkipukohtauksia, ei mitään kovin pahaa kipua, mutta sellaista jomottavaa. Pääkipu voi johtua sadoista eri syistä ja yksi niistä voi olla esimerkiksi hampaiden yöllinen narskuttelu, josta olen kirjoittanut TÄÄLLÄ. Joskus niskat voi olla myös vähän huomaamattakin niin jumissa, että se aiheuttaa pääkivun. Saatan olla itsekin hieronnan tarpeessa….
Itsellä pääkipu oli molemmissa raskauksissa ensimäinen oire, joten sain yht äkkiä päähäni, että mitäs jos kierukka on pettänyt?? Kierukka on sinänsä todella luotettava ehkäisymuoto, mutta ei tietenkään täysin aukoton! Tuhannesta naisesta kaksi tulee raskaaksi vuoden aikana kierukasta huolimatta ja itse satun tuntemaan yhden tälläisen tapauksen. Raskaaksi tuleminen kierukasta huolimatta on silti aivan hemmetin epätodennäköistä ja vaatii kyllä erittäin huonoa tuuria. MUTTA. Aina on se MUTTA!
Tein sen virheen, jota ei todellakaan kannattaisi tehdä, eli kirjoitin googleen ”kierukka ja raskaus”… Ja varmaan jo otsikosta voitte päätellä mihin päädyin! No tietenkin pahamaineiselle vauva.fi -foorumille, jossa jokaiseen nuhaankin saa ensimmäisenä syöpädiagnoosin! Menin ehkä pieneen ahdistustilaan, kun rupesin miettimään, että mitäs jos sittenkin olen raskaana. Olen juuri aloittamassa uuden yrityksen ja juuri nyt raskaaksi tulo tekisi kaikesta tosi monimutkaista! APUA.
Vauvafoorumin raskaustesti ei ehkä(???) ole luotettavuudessaan paras mahdollinen ja mitä enemmän selasin viestiketjua, niin sitä varmempi olin siitä, että olen nyt sitten kierukasta huolimatta raskaana. Päätin kuitenkin varmuuden vuoksi tehdä vielä apteekin raskaustestin, jonka luotettavuus on vauvafoorumiin verrattuna vain hieman korkeampi, eli 99%…… 😀

Jos olet ollut raskaana saatat muistaa, että alussa saattaa vähän etsimällä etsiä merkkejä ja oireita, etenkin jos kovasti toivoo lasta. Löysin itseni jopa ihmettelemästä, miksi mulla on ollut niin monena päivänä hikka?? Tälleen jälkeenpäin tunnen itseni aivan hölmöksi, mutta ihmismieli on välillä todella epälooginen! Kai sitä vaan sekoaa ja pienikin juttu pitää ylianalysoida; ”Apua, vain vasen sierain on tukossa, onkohan tämä merkki???”
Ja tiedätte varmaan, että mitä enemmän etsii, sitä enemmän löytää. Pää alkaa kehitellä kaikenlaista. En kuitenkaan tiedä mistä pahoinvointi lopulta johtui. Mulla on ollut joskus Mirenan kanssa ongelmia ennenkin, mutta nyt on mennyt ainakin puoli vuotta ilman mitään erikoisempia oloja. Menkkoja hormonikierukan aikana mulla ei ole ollut ollenkaan.
No, postaus on varmaan hyvä päättää kertomalla, että EN ole raskaana, eikä tarkoitus ole tullakaan raskaaksi! En sano ”ei koskaan”, mutta ei ainakaan nyt tähän elämäntilanteeseen kolmatta lasta!
Ehkä kyseessä oli kuitenkin vain joku pieni vatsapöpö ja yllätys yllätys, pahoinvointia ei eilen enää tullutkaan…

Lue myös:

Vuosi hormonikierukan laiton jälkeen – mitkä fiilikset?

Madafakin hormonikierukka!!!

Kommentit (3)

 1. Sanna

  Huomenta, tulin viime syksynä raskaaksi mirena kierukasta huolimatta.. Olin aiemminkin joskus panikoinut että jos olen raskaana, mutta silloin kun olin niin tiesin kyllä tasan tarkkaan, pikemminkin tuntui että jos nyt vielä odotan huomiseen raskaustestin tekoa.. Kun ei olisi halunnut uskoa tilannetta todeksi. Omalla kohdallani raskaus oli vaikea: kohdussa oli iso hematooma joka vuosi runsaasti. Juuri kun olimme alkaneet orientoitua tulevaan perheenlisäykseen raskaus meni kesken. Kaavinnassa menetin verta litran ja sain verenmyrkytyksen. Iv antibioottien jälkeen todettiin, että kohdussa on edelleen raskausmateriaalia ja jouduin uuteen kaavintaan. Edelleen on tunne, että puhuisi jostain toisen elämästä, kun tilanne oli kaikinpuolin niin absurdi. Kun niinkin varma ehkäisy on pettänyt niin nyt on kyllä kieltämättä olo ettei tiedä mihin ehkäisyyn voisi rennoin mielin suhtautua.

  • fityoutoo

   Moikka Sanna! Oon tosi pahoillani 🙁 . Ihan kamalaa ja epäreilua mitä olet joutunut kokemaan. Tiedän, että raskaus kierukasta huolimatta on ihan mahdollinen, koska kuten kirjoitinkin niin mulla on siitä kokemusta lähipiirissä. Vaikka mahdollisuus onkin NIIN pieni… Se on silti olemassa. Toivottavasti kaikki on jo parempaan päin. Toivon sulle tsemppiä ja kaikkea hyvää <3.

 2. Pahoinvoiva

  Mulla oli samat oireet ja tein lukuisia testejä, koska raskaaksi tulo olisi ollut pahin painajaiseni. Soitin lääkärille voimakkaasta aamupahoinvoinnista ja hän sanoi, että kierukka, e-pillerit jne yhdistelmähormonit simuloivat alkuraskautta! Kävin vielä verikokeissakin ja en ollut raskaana 😀
  Poistatin kuitenkin kierukan kun sain kamalan aknen siitä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.