Fit you too
Fit you too

Tätä et ehkä tiennyt selluliitistä!


Olin pyöräilyllä poikien kanssa ja pysähdyimme tunnelmallisesti Koivuhaan K-Marketin pihaan jätskille. Näin itseni heijastuksena kaupan ikkunasta ja epäedullinen valaistus paljasti takareisieni selluliittimuhkurat! En ollut oikeastaan aiemmin niin kiinnittänyt selluliitteihini huomiota paitsi nyt, kun se tarjoiltiin peilikuvani pääroolissa verkkokalvoilleni.
Olen joskus käyttänyt jotain pirun kallista selluliittivoidetta, mutta joko voide ei tehonnut tai sitten oma aktiivisuuteni rasvailun suhteen ei ollut riittävää. Jos todella kärsisin appelsiini-ihosta, niin olisin ollut varmaan valmis ostamaan toisenkin purkin, mutta toistaiseksi tuo jäi ainoaksi rasvakokeiluksi. Kuiva-harjausta sen sijaan olen tehnyt viime aikoina vähän useamminkin ja yllätys yllätys – etenkin tuon pyöräreissun jälkeen! Tähän on tosin toinenkin syy kuin sellari: Runsas istuminen (jota valitettavasti harrastan nykyään enemmän kuin ennen) huonontaa jalkojen aineenvaihduntaa alaraajoissa! Tokikaan pelkkä kuivaharjaus ei ole vastaus ongelmaan, vaan istumisen tauottaminen, taukojumppa sekä runsas liikunta työaikojen ulkopuolella!

Kuivaharjauksen lisäksi öljyän jalkojeni kuivaa ihoa lähes päivittäin joko kookos- tai porkkanaöljyllä. Sen suurempiin toimenpiteisiin en ole vielä ryhtynyt selluliitin hävittämiseksi. Vielä…

Tässä vielä muutamia faktoja, joita ette ehkä tienneet selluliitistä!

 • Selluliitti on rykelmä rasvasoluja, joka saa sen näyttämään muhkuraiselta. Kudokseen kertyy myös nestettä ja kuona-aineita. Tämän takia alueella voi olla myös turvotusta.
 • Selluliittia voi olla eri asteista; Pahimmillaan iho on hyvin epätasainen ja rasvasolut muodostamat rykelmiä.
 • Selluliittia voi olla ja usein onkin myös laihoilla ihmisillä! Sitä voi olla myös urheilijoilla, joilla on matala rasvaprosentti. Se ei siis todellakaan ole pelkästään ylipanoista johtuvaa. Lihominen kuitenkin lisää usein selluliitin muodostumista.
 • Selluliitti parkkeeraa mieluiten pakaroihin ja reisiin ja se on usein perinnöllistä.
 • Vanhetessa selluliitti yleensä lisääntyy ja etenkin korostuu, kun iho löystyy ja ohenee. Tässä vaiheessa ihoa napakoittavista voiteista saattaa ollakin pientä hyötyä!
 • Kuivaharjaus EI LAIHDUTA. Se ei poista rasvaa ihon alta, vaan nopeuttaa aineenvaihduntaa. Käytännössä sama vaikutus voi olla hieronnalla, rullauksella ja runsaalla vedenjuonnilla. Harjaus toki muuten tuntuu mukavalta ja poistaa kuollutta ihosolukkoa.
 • Selluliitti voi olla todella kivuliasta, jolloin se ole pelkästään kosmeettinen vaiva. Selluliitin poistoon toimii vain harva konsti hyvin ja ne ovat kalliita ja melko radikaaleja (kuten rasvaimu). Ensin kannattanee kokeilla laihduttamista.

Oletko sinä kiinnittänyt huomiota appelsiini-ihoon, tai onko siitä koitunut oikein kiusallinen vaiva sinulle?

Kommentit (4)

 1. Tiina

  Että inhoan etureisiäni sen vuoksi,tietyssä valossa ne on ihan muhkuraiset😪ja olen muuten hoikka,ripakinttu kuulema..eli laihuus ei todella ole ratkaisu..pitäisi aktiivisesti alkaa kuivaharjata yms..
  Painoja kolistelen myös aktiivisesti ja ruokavaliokin suht kunnossa,kai se on geeneissä😣

 2. Mikaela

  Mmm, joo, no ei ihan täysin. Ensinnäkin selluliitti on ihon kudosten suunnasta johtuvaa muhkuraisuutta. Miehillä ihon kudos menee yleensä ristiin (kuin: ##) kun taas naisilla ei (tyyliin: ///), jolloin rasvasolut pääsevät pinnalle mikä näkyy muhkuraisuutena. Toisekseen, rasvaimu on about viimeinen mitä kannattaa selluliittihoitona miettiä. Putkella on todella vaikea saada rasvaa imettyä tasaisesti ulos ja iho on rasvaimun jälkeen monesti hieman epätasainen, ellei suorastaan muhkurainen.

 3. bea12

  Mä en yksinkertaisesti enää jaksa stressata asioista, jotka mussa on luonnostaan ja jolle ei mitään voi tehdä. Selluliitista, ihokarvoista ja vaikka luomista stressaaminen on mulle sama kun panikoisin sitä, että mulla on korvat ja kädet. Joillain ihmisillä vaan on selluliittia ja joillain enemmän ja joillain vähemmän. Jos terveelliset elämäntavat on jo hanskassa niin ihmeitä et voi enää tehdä. Itse oon normaalipainoinen ja mulla tietyssä valossa (ja tietyllä tavalla ihoa puristamalla.. jota kukaan muu ihminen ei tee paitsi minä itse ja minä itse olen myös ainoa joka niitä läskejä siinä ”tietyssä valossa tietyssä asennossa tietyssä kulmassa tiettynä kellonaikana myös pimeässä muurin takana silmät kiinni” kauhistelee) on sellua jopa käsivarsissa. Menen silti hihattomissa ja piste. Muut katsokoot muualle jos häiritsee 😀

 4. Selluliititon

  Mun selluliitit lähti soijalesitiiniä syömällä 🙂 olen hoikka, mutta löysä – selluliittiä oli etureisissä asti ja sen myönsivät muutkin ihmiset. Tänä keväänä lenkillä shortsit jalassa kysyin kamultakin, niin ei ole muhkuroita missään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.