Fit you too
Fit you too

Tämä on mun tapani tyhjentää pää turhista ajatuksista!

Mikä on sulle se tehokkain keino saada pää nollattua? Se hetki, kun kukaan ei pyydä mitään, keskeytä tai muuten ahdistele.


Se on se tila, jossa ei ajattele oikeasti yhtään mitään ja pääsee sellaiseen totaalirentoutumisen tilaan. Sellaiseen tilaan, johon on alussa kauhean vaikeaa päästä, koska koko ajan joku ajatus puskee puoliväkisin mieleen. Unohtunut kotityö, kiireinen työasia tai joku muistettava juttu. Muista ottaa kaupasta vessapaperia. Äh, miksi edes mietin sitä??
Täytyy oikein pinnistellä, että onnistuu pitämään mielen kuin valkoisena tyhjänä huoneena, jonne tulevat ajatukset pyydetään kohteliaasti poistumaan.
Mulle se hetki koittaa silloin, kun olen ilmajoogatunnilla. Tuo laji on ollut mun elämässä kuin viikoittainen terapiasessio, jonka jälkeen tuntuu kuin olisin 10kg kevyempi – siis ainakin henkisesti! Rauhoittava ympäristö, painoa kannatteleva kangas ja ohjaajan miellyttävä ääni on yhdistelmä, joka on kuin hunajaa mun psyykkeelle. Silloin millään työ- tai kotiasialla ei ole asiaa mun päähän.


Mä hykertelin onnesta kun tajusin, että ihan meidän lähellä on sali, jossa voi harrastaa ilmajoogaa! Studio Loft sijaitsee Suutarilassa, lähellä kehä III:sta. Mun on todella vaikeaa sitoutua useasti viikossa tiettynä päivänä ja tiettynä kellonaikana tapahtuviin harrastuksiin (koska omat työt ja miehen työmatkat), mutta päätin, että maanantai-iltaisin mä raivaan mun tieni sinne tunnille. Oon tullut tässä parin kuukauden sisällä jopa riippuvaiseksi lajin tarjoamasta kehonhuoltohetkestä. Loftissa on toki muitakin hyviä tunteja, joista Method Putkisto ja hammock-akrobatia on vielä listalla koittamatta. Ilmajoogassa yhdistyy vaan niin täydellisellä tavalla venytys, liikkuvuuden lisääminen, pieni rajojen kokeilu ja rentoutuminen.


Meidän ohjaaja Heini Harjaluoma on myös meditaatiomestari, joten jokainen tunti päättyy sessiioon, jossa se varsinainen pään tyhjäys tapahtuu. Mä meen siellä tiloihin. Ja se on oikeasti aivan huippua.
Me mennään kankaan sisään makaamaan, kuin perhosen toukat ja kankaassa kelliminen tuntuu varmaan vähän samalta kuin vauvasta kapalossa, eli turvalliselta. Olen päässyt muutamalla tunnilla niin rentoutuneeseen tilaan, että mun alitajunta alkaa purkamaan muistoja mun lapsuudesta. Ne on niin vanhoja tapahtumia, että olen niissä alle 5-vuotias. Näen kuvia tai vähän niinkuin välähdyksiä asioista, joita en edes muistanut olevankaan. Mitähän kaikkea tuolta aivojen syövereistä oikein löytyisi, jos meditaatio jatkuisi pidempään? Jopa hieman pelottavaa.
On sanomattakin selvä, että kotona tällaisiin tiloihin on mahdotonta päästä. Vaikka olisin yksin ja talo hiljainen, niin miettisin koko ajan jotain työ- tai kotihomia.

Jos et ole vielä kokeillut ilmajoogaa, eikä ajatus pää alaspäin olemisesta kauhistuta, niin voin suositella sitä lämpimästi. IHANA laji!
Studio Loftin nettisivut löydät TÄÄLTÄ ja itse studion löydät osoitteesta Loisteputki 4C. Täältä löytyy lukujärjestys, josta pääset tutustumaan koko lajitarjontaan!
Blogipostauksen on vastineena olen saanut tilan käyttööni veloituksetta.

Onko teistä joku teistä kokeillut ilmajoogaa? Mitä piditte lajista?

Kommentit (4)

 1. ida ihana

  Näitä hetkiä tarvitsee meistä jokainen!:) Mulla parasta päännollausta on kanssa jooga, lisäksi kävelylenkit, hyvään romaaniin uppoutuminen ja käsityö- ja askartelujutut 🙂 Ja isommin silloin kun se on mahdollista matkalle lähteminen (vaikka vain parin sadan kilometrin päähän); niin pääsee vähän uusiin ympyröihin..
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Nimetön

  Kaikki muistot mitä alkaa tulla ei välttämättä ole hyviä, mutta kaikki menneet tapahtumat vaikuttaa nykyisyyteen joka tapauksessa muisti niitä tai ei, joten parempi muistaa jolloin niille voi tehdäkin jotain

 3. Lotta

  Ilmajooga on ihanaa! Eilen kävin ensimmäistä kertaa ja jäin koukkuun heti. Just tuo tunne, kuin perhosen toukat koteloissaan, ja oma sisäinen rauha liinassa pötkötellessä! Sen lisäksi liikkeiden keveys ja liinan tuomat mahdollisuudet kuperkeikkoihin ja roikkumisiin, ai että tykkään! 🙂

  • fityoutoo

   Siinä on jotain maagista. Vähänkö harmitti kun en tällä viikolla päässyt! Pakko korjata asia ensi viikolla!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.