Fit you too
Fit you too

Tällainen on uusi yritykseni Match by K!

Oletko sinkku, etkä yrityksestä huolimatta ole tavannut ketään, joka oikeasti kolahtaisi täysillä? Tai tunnetko jonkun sinkun, joka ei ole kaikesta mahtavuudestaan huolimatta löytänyt ketään sopivaa? Epäilen, että 90% varmuudella vastasit mielessäsi kyllä ja ehkä mietitkin heti tätä ihmistä.
Mä olin itsekin jossain vaiheessa aika kauan sinkkuna ja olin ihan varma, etten IKINÄ löydä ketään, joka veisi jalat alta. Nettideittailu oli niin turhauttavaa!!! Mutta kuten tiedätte, on tällä tarinalla onnellinen loppu; 8-vuotta elämäni miehen kanssa on ollut elämäni parasta ja antoisinta aikaa! Se tunne kun rakastaa toista niin syvästi, ettei mitään järkeä… Se on parasta maailmassa! Ja mä uskon, että jokainen tarvitsee rakkautta, kunnioitusta ja hellyyttä elämässään.
Siitä ajatuksesta syntyi Match by K -niminen yritykseni.

Tämän bisneksen idea on muhinut mun päässä jo ainakin pari vuotta, mutta koskaan ei ole ollut vaan oikea hetki. Kunnes…. Eräällä brunssilla rakas ystäväni Ellu otti asian taas puheeksi. ”Katri, se on ihan täydellinen juttu sulle!! Just SUN pitää toteuttaa tää!”.
Siitä hetkestä lähtien mun päässä alkoi palaset loksahdella kohdilleen. Mulle kirkastui aika nopeasti, miten yritykseni tulisi toimimaan ja miten haluan asiat toteuttaa! Nykyinen työsuhteeni loppuu tämän kuun lopussa ja sen jälkeen olen valmis toteuttamaan tämän aika hullunkin unelmani. Nyt tai ei koskaan! Tiesin aina, että haluan auttaa ihmisiä tavalla tai toisella, koska se on mulle luontevaa. Haluan kokea olevani hyödyllinen ja tuoda ihmisten elämään muutoksen, joka muuttaa heitä ehkä pysyvästi. Ja siitä se idea sitten lähti.
Ajatus yrityksestä, joka yhdistää ihmisiä, jotka etsivät tosissaan parisuhdetta. Ei yhden yön juttuja, ei ihmissuhdepelaamista, eli vähemmän turhautumista ja pettymyksiä.
Kun olen jutellut ihmisten kanssa, niin monella tuntuu olevan aina se sama ongelma; Missä niitä potentiaalisia kumppaneita sitten voi oikein tavata? Mitäs vaihtoehtoja meillä on… Baarit? No joo, mutta kuka jaksaa roikkua baarissa joka viikonloppu? Etenkin jos ei ole enää 20v… No entäs Tinder? No, sehän on ihan suht potentiaalinen paikka. Niin, ainakin jos etsii seksiseuraa!!! Valitettavasti Tinderistä on tullut nykyään pahimman laatuinen vonkauspaikka ja ainakin mun mielestä se on todella ulkonäkökeskeinen tapa löytää sitä suurta rakkautta! Yksi vähän huono kuva ja voit pyyhkäistä ohi jonkun todella potentiaalisen tyypin. Ja netin ongelma on muutenkin se, että siellä on kyllä sanalla sanoen kaikenlaista hiihtäjää ja kaikki ei ole sitä mitä väitetään…
Mietin miksi tällaista henkilökohtaista, ihmiseltä ihmiselle olevaa deittipalvelua ei ole Suomessa? Jos tuhannet ihmiset ovat valmiita menemään naimisiin tv-ohjelmassa tuntemattoman ihmisen kanssa, niin se kertoo jostain: Ihmiset haluavat, että joku etsii juuri heille sopivan puolison! Ja juuri siihen yritykseni idea perustuu. Se matchaa toiselleen lähtökohtaisesti sopivat ihmiset arvojen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Asiat ikäänkuin lyödään heti alussa tiskiin, ilman että niitä täytyy udella toiselta kiertoteitse ja treffien jälkeen arvailla, milloin uskallan laittaa viestin? Kaikki on valmiiksi mietitty.
Esimerkiksi lapsihaaveet aiheena ensitreffeillä voi olla jokseenkin kiusallinen puheenaihe ja etenkin moni mies kokee ne tosi painostavina. Mutta totuus on se, että jos haluat oikeasti lapsia lähitulevaisuudessa, niin miksi tuhlaisit aikaasi ihmisen kanssa, joka ei näe itseään vanhempana ollenkaan? Tai jos toinen haluaisi muuttaa ulkomaille ja deittikumppani haluaakin perustaa maatilan Teiskoon? Minusta nämä on asioita, jotka mieluusti tietäisin treffikumppanista jo etukäteen! (Plus, että minusta olisi ollut ihan kiva nähdä ennen treffejä miltä tyyppi OIKEASTI näyttää, eikä sitä 10-vuotta sitten otettua kuvaa, missä hän seisoo vuoren takana….)
Toki kemiaa ei voi kukaan ennustaa tai luoda tyhjästä. Sitä en minäkään voi luvata. Yritykseni ei siis missään nimessä myy sitä unelmien kumppania. Se myy mahdollisuuden tavata henkilön, jonka kanssa ainakin teoriassa voisi natsata!

Sain yritykseeni mukaan Jonna Lehtosaaren, joka on ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Jonnan kanssa me aletaan ensi kuun alussa sitten pyörittämään Match by K:ta! Jonna tuo peliin mahtavan ja suorasanaisen persoonansa, ihmistuntemuksensa ja sen lisäksi hänellä on mahdollisuus auttaa asiakkaita mahdollisissa haasteissa, jotka liittyvät uuden ihmisen kohtaamiseen (jännitys, aikaisemmat pettymykset, kommunikointi ym). Tutustumme siis jokaiseen asiakkaaseen. Tämä palvelu ei ole vain lomake, joka täytetään netissä. Me haluamme toimia asiakkaan kanssa kasvotusten.
Yrityksen nettisivujen pitäs olla valmiina ensi viikolla, jolloin pääsette vielä tarkemmin lukemaan yrityksen toiminnasta ja tietysti myös ilmoittautumaan asiakkaaksi.
Otamme alussa ns.testiasiakkaita, jotka saavat ilmaiseksi testata palvelua! Kerron tästäkin vielä enemmän sitten kun nettisivut saadaan auki ja esittelykuntoon.
Toivon todella kovasti että homma lähtee lentoon ja vielä enemmän toivon, että tämän palvelun avulla ihmiset löytävät toisensa! Haluan tavoittaa kaikki ne ihanat, fiksut ja symppikset sinkut, jotka eivät ole vielä löytäneet elämänsä rakkautta <3. 

Kommentit (36)

 1. Eve / Queen Of Everything

  Tää on ihan MAHTAVA juttu, uutta Suomessa muttei todellakaan vierasta esim. Jenkeissä. Toivon, että jengi löytää palvelun ja juuri ne potentiaaliset asiakkaat löytävät sitten myös toisensa. Jes, onnea matkaan! <3

  • fityoutoo

   Kiitos <3 !!!!

 2. Riia

  Aivan ihana idea <3 Melkein harmittaa etten ole sinkku, että pääsisin testaamaan ;D Hah, no ei sentään! Toivon kovasti menestystä yrityksellesi!

  • fityoutoo

   Haha, voi kiitos <3 ! Ei nyt tosiaan kannata ainakaan vielä irtisanoutua nykyisestä 😀 !!

 3. Hanna

  Onnea rohkeasta ratkaisusta, ihanaa että ihmiset uskaltaa yrittää! Nimim. Itsekin start up -yrittäjä 😀 Ja varsinkin tuo, että joku asia muhii pidempään ajatuksissa. Pakkohan se on kokeilla että häviää sieltä häiritsemästä 😉

  • fityoutoo

   Oon sitä mieltä, että mitään isoa ei voi saavuttaa ilman riskejä! Mulla on ihan ok työpaikka, jossa varmaan voisin olla vaikka kuinka kauan.. Mutta mulla on kuitenkin sisällä palo tehdä jotain isompaa ja nyt on oikea aika. Luotan intuitioon, meni syteen tai saveen! Tsemppiä myös sinne!!!

 4. Hanna

  Tää kyllä on hieno juttu ja olis mukava löytää se siulunkumppani 😊

  • Hanna

   Minäkin ilmoittaudun ja haluu löytää oman rakkaan 😊

  • fityoutoo

   Ihana kun niin moni on innostunut ideasta, se kertoo että tarvetta on palvelulle! Olkaahan kuulolla 😉 …

 5. Reetta

  Täytyypä vinkata tästä ystävälleni, joka ei ole löytänyt sitä oikeaa yrityksistä huolimatta.
  Onnea yritykselle!

  • fityoutoo

   Kiitos kovasti, toivon todella että moni nimenomaan vinkkais tästä nille omille kavereille/sukulaisille, jotka voisi olla kiinnostuneita tästä palvelusta!

 6. Annie

  Onnea matkaan! Tosi hauska & hyvä bisnesidea ja varmasti tarvetta tällaiselle palvelulle löytyy! Menestystä Amorin uudelle apulaiselle!

  • fityoutoo

   Kiitos todella paljon rohkaisevista sanoista, ne lämmitää mieltä <3 !

 7. Salli

  Hei ihan loistavaa, yksi kokeilija ilmoittautuu täältä jo! 😄

  • fityoutoo

   Tosi hienoa kuulla, jää seuraamaan blogia niin täällä tulee lisäinfoa! 🙂

 8. Tiia

  Mahtava idea! Täällä juuri täydellinen asiakas teille! Taas viikonlopun pettymysten jälkeen oli niin virkistävää lukea tällaisesta mahdollisuudesta 🙂

  • fityoutoo

   Huippua kuulla, että kiinnostuit! Tiedän tasan itsekin mistä puhut, kyllä välillä tuntui että hakkaa vaan ihmissuhteissa päätänsä seinään!

 9. mjai

  Mielenkiintoista. Jään innolla seuraamaan. Ainoa mitä jäin miettimään, että kun haluatte toimia kasvotusten niin onko tämä vain lähinnä pk-seutulaisille?

  • fityoutoo

   Hyvä kysymys, tosiaan alussa toimitaan PK-Seudulla , mutta jos kysyntää tulee ja löydän bisnekseen oikeita tyyppejä niin varmasti seuraavana Turku ja Tampere!

 10. Miiu

  Heippa! Kaikkea hyvää yritykseesi, kirjoita tästä jatkossakin sillä on mielenkiintoinen aihe! 🙂
  Aikanaan Tinderiä käyttäessäni turhauduin ihan valtavasti siihen ”lihatiskimeininkiin” – itse kuitenkin hain pitkää ja sitoutuvaa suhdetta.
  Osaatko sanoa miten Match by K eroaa esimerkiksi Eliittikumppaneista tai muista, joissa pelkän ulkonäön sijaan ehdotettavaa kumppania profiloidaan koulutuksen ym. taustatekijöiden suhteen? 🙂

  • fityoutoo

   Osaan 🙂 . Eli eliittikumppanithan on täysin nettideittisovellus, eli ei sinänsä tarjoa mitään ”uutta” eikä henkilökohtaista. Lisäksi koen, että monella (etenkin miehellä) on aika iso kynnys liittyä nettideittipalveluihin ja mitä oon tehnyt taustatutkimusta, niin siellä kiertää pitkälti samat tyypit. En itse koe, että edes kilpailen niiden palveluiden kanssa, koska olemme kuitenkin täysin erilainen yritys toimintatavoiltaan.
   Mä uskon, että tässä tulee olemaan avainsana juurikin se henkilökohtaisuus. On eri asia kirjoittaa jotain nettiprofiiliin, kun puhua kasvotusten jonkun kanssa. Ikävät yllärit vähenee ja me hoidetaan myös treffien jälkeen yhteydenpito asiakkaaseen.

 11. Nimetön

  Hienoa heittäytymistä, onnea uudelle uralle! Sellaista jäin miettimään, että miten tavoitatte miehet? Arvaan, että naisia on heti jonoksi asti, mutta mistä löydätte miehet tähän? 😀

  • fityoutoo

   No ihan totta puhut ja tätä olen miettinyt paljon. Yllättäen meillä naisilla on se käsitys, että miehiä ei löydy, mutta kun olen puhunut miespuolisten kavereiden kanssa, niin palaute on ollut todella yllättävän rohkaisevaa! Ja moni on sanonut, että tietää heti jonkun kaveripiiristään, joka tarvii tätä palvelua.
   Lisäksi tietysti markkinointia voi nykyään hyvin kohdentaa ja sitten ajattelin ihan mennä sinne missä niitä potentiaalisia miehiä on 😀 ! Ei nitä varmasti löydy jos jää kotiin odottelemaan, mutta itse teen kyllä täysillä duunia että saadaan miehetkin messiin!!

  • fityoutoo

   Niin ja pakko sanoa, että oon jo saanut miehiltä viestejä, siinä missä naisiltakin 😉 . Vaikka asiakkaita en vielä edes virallisesti ole etsinyt…

 12. Anita

  Mahtava idea! Täällä vielä yksi pkseutulainen testiasiakkaaksi haluava! 🙂

  • fityoutoo

   ihana kuulla, jää tutkalle blogiin niin kerron lisätietoja pian!

 13. meri

  toivoisin, et ainakin harkitsisitte ottamaan huomioon myös muutkin kuin heterot :’) tällä hetkellä ainakin itselle tuntuu vaikeelta löytää ketään samanmielistä yhtään mistään paitsi kansainväliset lgtb+ sivustot ja muu netti

  • fityoutoo

   Tätä asiaa on mietitty myös. Ongelma on vaan se, että en halua ”rahastaa” ketään sinkkua, eli kyllä lähtökohtaisesti pitää olla hyvä edellytys löytää asiakasrekisteristä potentiaalisia matcheja! Jos tulee kysyntää, niin varmasti otetaan muitakin kuin hetskuja, tosi mielellään :)! Mulla on kaiken seksuaalisen suuntautumisen omaavia kavereita ihan lähipiirissä ja harmittaa, että heille tarjonta on tosiaan suppeampaa!

 14. Alina

  WAU!! Ihanaa, että on ihmisiä, jotka uskaltaa unelmoida ja tehdä jotain erilaista!!
  Tsemppiä tähän!
  Lisäksi tämä kuulostaa aivan mielettömän hyvältä!!

  • fityoutoo

   Kiitos, kiva kuulla!! 🙂

 15. ninna

  Onnea! tätä on odotettu. Toivotaan että lähtee hyvin käyntiin. uskon tämän ”alan” olevan sinulle sopivampi kun liikunnanohjaus ja asiakkaita tulee riittämään. ehkä itsekin jossain vaiheessa….

  • fityoutoo

   Kiitos Ninna <3. Liikunnanohjaus varmaan säilyy jossain määrin, mutta teen varmaan vain tuurauksia toisinaan. Niin pitkään on sitä tahkottu, että nyt on aika uuden aluevaltauksen!

 16. Heini

  Miten tämä eroaa Heila Matchmaking-palvelusta?

  • fityoutoo

   Tuo Heila -palvelu olikin mulle uusi tuttavuus, eikä se ole googletellessa sattunut silmiini ja olit rehellisesti sanottuna ensimmäinen joka tuosta mulle vinkkasi!
   Mutta varmaan aika samantyyppinen palvelu, molemmat tarjoavat henkilökohtaista palvelua mitä nopeasti vilkaisin. Uskoisin, että heillä varmaan ”psykologinen profilointi” enemmän pääosassa, koska matchaajat ovat psykologeja.
   Tämä ala on varmasti kasvava ja asiakkaita riittää varmasti eri tyyppisiin palveluihin!

 17. Outi Karita

  Tosi mielenkiintoinen ja hyvä idea!
  Onnea matkaan, toivottavasti tää saa hyvän startin.
  Tämmöisen vetäminen vois itseäkin kiinnostaa 🙂

 18. Tii

  Wau, onpas tässä hyvä idea! Vähän niin kuin ensitreffit alttarilla, mutta ilman sitä naimisiin menoa. Ainakaan ihan heti. 😄 Jos on vielä testihenkilöitä haussa, niin ehdottomasti ilmoittaudun mukaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.