Fit you too
Fit you too

Stressioireita!

Kaikilla meillä on elämässä enemmän ja vähemmän stressiä. Usein ajatellaan, että stressi on pelkästään pahasta, mutta minusta stressi on hyvästäkin, koska se ajaa yleensä tekemään hommia tehokkaammin ja ajallaan. Tulee tunne, että tää on nyt vaan TEHTÄVÄ! Olen kuullut kerran erittäin osuvan sanonnan: Timantit syntyvät paineessa. Eli yleensä kun on pakko puristaa joku homma kasaan, niin ainakin itse laitan sen onnistumaan ja viritän keskittymiseni huippuunsa! Joskus siis tarvitsen stressiä, jotta saan tartuttua niihinkin juttuihin, joiden aloittaminen on jostain syystä niin hemmetin tahmeaa.

Toinen juttu on sitten sellainen inhottava väsyttävä stressi, johon usein herää liian myöhään. Eli liian tiukat aikataulut, liikaa suorittamista paineen alla ja liikaa ohjelmaa on tungettuna kalenteriin. Koko ajan tunne että joutuu juoksemaan joka paikkaan, eikä silti meinaa ehtiä oikein minnekään tai tee mitään kunnolla. Iltaisin on sitten ihan poikki, nukkuu huonosti ja siihen päälle pitäisi jaksaa vielä muka liikkua! Toivon, etten itse joudu tällaiseen tilaan ja jos joudunkin, niin en anna se jatkua liian pitkään. Kaikki tietää mikä on liiallisen stressaamisen tulos… Nimittäin burnout! Itse en oo onneksi koskaan vetäny itseäni siihen pisteeseen.

Nämä oireet kertovat mulle ekana, että elämässä on tehtävä jotain muutoksia

1. Hampaiden narskuttelu on mulla ihan selkeä merkki siitä, että hermo on kiristynyt liiaksi. Mulle teetettiin viime vuoden keväällä narskuttelusuoja suuhun, etten hakkaisi hampaita yhteen öisin. Narskuttelu on yleensä suoraan yhteydessä stressiin, kun alitajunta rullaa yöt läpi mieltä vaivaavia asioita. Kärsin jatkuvista päänsäryistä ja leukani oli aivan jumissa! Joskus tunnen päivälläkin, että kun mietin niin painan hampaita yhteen tosi kovaa. Tähän auttaa muotin lisäksi kallonpohjan ja purentalihasten hieronta.
2. Mä stressaan mun vatsalla todella pahasti! Etenki jos tulee joku todella ahdistava ylläri, niin saan ravata vessassa jatkuvasti. Samaa koskee jännittämistä. Vatsa ei ole varsinaisesti kipeä, mutta vain tosi sekaisin. Jos joku tuntee ahdistuksen rinnassa, niin mä vatsassani!

Pinkki collari H&M / Collarit Nike / Lippis Varusteleka / Kengät Adidas

 
3. Kun oon tosi jännittynyt tai stressaantunut, niin multa häviää ruokahalu ihan täysin! Ajatus syömisestä tuntuu vaan vastenmieliseltä. Sama tapahtuu, jos keskityn johonkin tosi intensiivisesti. Oon huomanut, että tässä tilanteessa toimii parhaiten smoothie, jonne tungen sekaan sitten kaikkea terveellistä mitä kaapeista löydän. Se on helppo juoda, mutta saan edes jotain ravinteita päivän aikana. Joskus jos on oikein tiukka työpäivä, niin voisin mennä sen vaan kahvilla. Se  ei kuitenkaan missään nimessä ole järkevää eikä terveyttä edistävää! Hätätapauksessa toimii kaupan prodejuoma tai valmissmoothie.
Asteikolla 1-5, kuinka stressaavaa elämänvaihetta elät tällä hetkellä?

Kommentit (1)

  1. Jutta

    Mä en osaa stressata arjessa kauheesti mistään. En osaa ajatella niin että mun oli pakko pystyä, jaksaa jne. Duunissa teen hommat niin hyvin kuin pystyn, jos jotain jää tekemättä ”niin sitten jää”. Työaika on rajallinen kasituntinen, teen minkä pystyn ja kun suljen oven takanani neljän hujakoilla, en uhraa työlleni enää ajatustakaan. Himassa teen kotitöitä jos jaksan ja viitsin. Jos ruoanlaitto ei nappaa, haen eineksia tai take awayta. Treenaan säntillisesti mutta jos joku jää välistä niin so what. Rahaa ei ole joskus pennin jeniä. Fuck it, sitten syödään kynsiä, lainataan joltain, viedään tölkit..
    HCR-aamuna stressasin kyllä kaikesta mahdollisesta. Olenko syönyt oikein, olenko ajoissa kisapaikalla, oonko kondiksessa, toimiiko musat,oonko käyny tarpeeksi monta kertaa paskalla.. 😂😂 Ja lasten synttäreiden tarjoilut on oltava aina viimesen päälle.. Muuten oon aika ”ihan sama”.
    Älkää ressatko, kyllä se siitä suttaantuu

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.