Fit you too
Fit you too

Stressiä ja minuuttiaikatauluja

Mulla on ollut kohtalaisen stressaava alkuviikko (okei, maanantaita ei lasketa, silloin en tehnyt mitään paitsi kasvatin habaa salilla). Sori muuten kun sitä vetoremmivideota ei kuulu. Maanantaina salilla oli lisäkseni vain n.200 muuta, joten kameran kaivaminen siinä ihmispaljoudessa aina vähän jotenkin nolottaa… Höpöttele siinä yksinään kameranjalalle kun puoli salia kyttää muka ”sivusilmällä”.
Ongelma ei missään nimessä ole työstressi, vaan paremminkin asiat jotka häiritsevät itse työn tekemistä ja oikeastaan koko elämääni tällä hetkellä! Näistä päällimmäisenä on tämä nettisivusotku, enkä toivoisi pahimman vihamiehenikään joutuvan tämän firman kanssa tekemisiin. Viime vuoden suurin moka lienee se, että menin heidän puhelinmyyjänsä lankaan (joka siis puhelimessa oli harjoitustyötään tekevä opiskelija) ja tilasin ”yksilölliset nettisivut”. Nyt kun heidän tuotteensa on täysin jotain muuta mitä he lupasivat, niin he pesevät kätensä koko hommasta ja lähettelevät laskuja, eivätkä suostu ottamaan kantaa MIHINKÄÄN heidän toimintaansa koskeviin asioihin. Yritäjien lakineuvonnassa tosin sanottiin, että he saavat jatkuvasti yhteydenottoja koskien kyseistä firmaa ja neuvo on kaikille sama: ”Älkää maksako”.

Voitte siis kuvitella miten mua **tuttaa vääntää tästä asiasta, koska kaikki on hukkaan heitettyä energiaa. Tässä on siis jo lakimies hoitamassa tätä juttua, eli en leiki mitään kotijuristia…Mietin vaan, että kuinkahan kauan mun bisnes pyörisi, jos lupaisin mennä asiakkaan kanssa treenaamaan ja käskisin hänet sotkemaan tunniksi pyörää ja lähtisin kotia!?! Tässä olisi se asiakkaan ”yksilöllinen saliohjelma”! Mä en pysty ymmärtämään, että miten tällästä bisnestä pyörittävä yritys a)pysyy tällaisella toiminnalla kovin kauaa hengissä b)voi jatkaa tätä toimintaa lain puitteissa???

salilla3
No ei tullu hiki :D…

Mitä tulee niihin minuuttiaikatauluihin, niin mulla on hieman paha tapa sopia välillä minuuttiaikatauluja. Ylipäätään aikataulut ja niiden pitävyys on usein aika stressaava asia mun elämässä. Tänään mulla oli teoriassa ja onneksi myös käytännössä toimiva siirtymisstrategia paikasta a paikkaan b, sieltä paikkaan c (joka oli kaikista tiukimmin aikataulutettu), sieltä paikkaan d ja lopuksi paikkaan a eli kotiin. Tällaiset suunnitelmat kun eivät useinkaan salli minkään julkisen liikennevälineen hajoamista, tavaroiden unohtamista ja osoitteen löytymättömyyttä :D. 
Tähän ongelmaan toimii onneksi vähän tehokkaampi ei-sanan käyttö! Ja se, että selvittää ylipäätään ennen mitään lukkoon lyömistä, onko edes mahdollista päästä sovittuun paikkaan sovittuna aikana. Ja aina on toki vielä tämä lastenhoidon järjestely, koska pikku B on vielä kotona. Haluan pitää lapseni mahdollisimman pitkään kotona, ainakin 15-vuotiaaksi :D. 
Ei vaan, toivoisin, että kun olen lapsen kanssa kotona, niin voin olla läsnä, enkä halua olla se mutsi joka laittaa Tomi Traktorin pyöriin ja näpyttää vaan raivon vallassa sähköpostia menemään. Tehokkaampaa ajankäytön hallitsemista siis tähän suuntaan kiitos.

toobusyOn nykyään melkein muodikasta olla stressaantunut, kiireinen ja oravanpyörässä. Suurinosa kiireestä johtuu kuitenkin (myös itseni kohdalla) vain paskasta ajankäytöstä ja ongelmista priorisoida asioita tärkeysjärjestykseen. Jos haluaisit tehdä jotain sinulle tärkeää mutta et ehdi, niin missäköhän lienee ongelma? Tuskin työnantajassasi :D. Sitten se asia ei vain ole tarpeeksi mielenkiintoinen, että olisit motivoitunut järjestämään sille aikaa. Tästä pääsemme taas kysymykseen, että miksi jotkut ehtivät niin pirun paljon enemmän, vaikka kaikilla meillä on se sama 24h päivässä aikaa…? 

Kaikki varmaan tietääkin, että oma asenne ohjaa omaa käyttäytymistä. Jos muutosta haluavan asenne on lähtökohtaisesti negatiivinen, niin 99% todennäköisyydellä mikään ei tule muuttumaan ja hän jatkaa valittamistaan. Jos ihminen ajattelee vaikka laihdutusprojektia aloittaessaan, että olen läski, tuskin laihdun, mulle nauretaan ja ainoa tehtävänäni maapallolla on syödä sipsejä, niin lähtökohta on todella huono. Positiivisiin muutoksiin tarvitaan siis positiivisia ajatusmalleja, eikä laihdutus tee siinä todellakaan poikkeusta.

nörtit
Blondi ei tajuu, tarvitaan nörtti!

Mulla on ylihuomenna päivä, että mä pidän koko päivän läppärin kiinni, en vilkasekkaan salin suuntaan, annan sähköpostin elää omaa elämäänsä ja keskityn mulle tärkeisiin ihmisiin. Joskus kannattaa kalenteriin vaan piirtää jonkun päivän kohdalle pitkä viiva.

Kommentit (9)

 1. Tiina/Fit Fat Mama

  Kannattaa ihmeessä ottaa välillä rennosti ja sanoo ei. Ite tein pari vuotta sitten 2 eri työtä + opiskelin samaan aikaan. Kouluu saattoi olla 8-14, töitä 15-20.30 ja viikonloppuyötki töissä. Huhhuh, ei enää ikinä sellasta :D.
  Ärsyttää iha siun puolesta tuo huijari! Puhelinmyyjät osaa olla aikamoisia ketkuja. Iteki sitä hommaa olen tehny niin oon kuullu vaikka minkälaisia kauhutarinoita pakko saada myytyä- myyjistä.

  • fityoutoo

   Joo ehdottomasti täytyy olla välillä täysin työttömiä päiviä. Myös kropan täytyy antaa palautua, eikä se onnistu jos höönää paikasta toiseen tuhatta ja sataa.
   Joo kyllä muakin kuule ärsyttää niin, että on ärsytys ajoittain ihan tapissa!!! Mutta kyllä mä tappelen…

 2. Neiti T.

  ”Onneksi” et ole ainoa kuka on joutunut huijauksen kohteeksi ja myös että ohjeistus on kaikille sama kehoituksena jättää maksamatta. Toivottavasti asia selviää pian.
  Ja kiitoksia hienosta ja motivoivasta blogista. Inspiroit elämään terveellisemmin sekä saavuttamaan omia tavoitteita. Kaikista blogeista joita olen lukenut, niin olet ehdottomasti karismaattisin ja pilkettä silmäkulmissa omaavin henkilö. Hauskaa päivää sinulle!

  • fityoutoo

   Voi kiitos ihanista sanoistasi! Aivan ihana kuulla, olen otettu!

 3. On my way

  Hyvältä näyttää Katri! 😉 Mulla on muuten se sun piirakkavuoka, ilmoittele jos tarviit ja haluut nappaa sen multa jostain. 🙂 Viimeistään saat sit seuraavissa kemuissa… 😀

  • fityoutoo

   Arvaa olenko edes muistanut sitä! 😀 No haen sen kun taas tarviin sitä!

 4. Riikka

  Aivan samoilla linjoilla oon sun kanssa tuosta ajankäytöstä. Joskus sitä itsekin sortuu yliaikatauluttamiseen, eikä sitä pidemmän päälle jaksa viikosta toiseen. Välillä kannattaa vaan olla eikä stressata kaikista tekemättömistä jutuista 😀
  p.s. Sulla on tosi kiva blogi, oon seurannu jo pitemmän aikaa 🙂 Jatka samaan malliin!

 5. Annika

  Aivan ihana kuva:) Ja kiva blogi.

  • fityoutoo

   Kiitos!! Kiva että tykkäät :)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.