Fit you too
Fit you too

Shoppailua Thaimaassa!

Yksi kivoimmista asioista reissussa on tietysti tutustua paikalliseen valikoimaan kaupoissa, liikkeissä ja katukojuissa! Ja kyllähän sitä tuli tälläkin reissulla jotain pientä ostettua…
Thaimaata tosin ei voi kutsua todellakaan ”shoppailijan paratiisiksi”, joten sinne matkustava saattaa säästä hyvinkin rahansa. Varsinkin turistikohteissa valikoima on aika yksitoikkoista ja sanonta ”same same, but different” pitää täysin paikkansa! Olen shoppaillut myös Bangkokissa, jossa on isoja ostareita, mutta niidenkin valikoimaan olin pettynyt. Pääasiassa tavara on joka paikassa kopioita merkkituotteista ja usein laatu on todella huonoa. Yhtä huono valikoima oli muuten Kuala Lumpurissa! Toki riippuu mitä etsii, mutta itse en kovin perusta piraattikamasta. Huomasin myös sen, että hinnat ovat lähteneet lievästi sanottuna käsistä! Katselin kummitytölleni jumppatrikoita ja niistä saatettiin pyytää euroissa paria kymppiä! Pitää kuitenkin muistaa, että usein kankaiden laatu voi olla ihan *askaa, leikkaus kauhea ja koot usein ”unisex”. Eli siis vähän samantyyppistä kamaa, mitä saa tilaamalla Alilta tai Wishiltä. Kysyin huvikseni mitä Adidaksen kopiotennareista pyydetään ja meinasin pudota hanurilleni;  Lähtöhinta oli 1300 bahtia, eli euroissa n.30€! Toki kulttuuriin kuuluu tinkiä, mutta sekin kulttuuri on muuttunut siellä paljon. Tyhmät turistit ovat valmiita maksamaan älyttömiä summia halpiskamasta ja sen takia myyjät eivät suostu enää tinkimään paljon hinnoista.. Nuokin kengät olivat muuten jalassa ihan kamalan tuntuiset. Kymppikin olisi ollut liikaa!
Krabin nightmarketissa jossa kävimme, oli paljon myynnissä myös ”kiinavaatteita”, eli halvoista materiaaleista valmistettuja, vähän enemmän aasialaiseen makuun suunnattuja vaatteita. Sieltä mukaan ei tarttunut muuta, kuin lapselle kesäkengät. Joskus olen ostanut nightmarketista myös meikkejä, mutta nyt niitä oli tosi huonosti tarjolla. Yötorille kannattaa silti mennä, eli se on kyllä näkemisen arvoinen. Ruokaa on jos jonkinlaista ja tietysti perus aurinkolasit, Shingha-paidat ja Michael Korsin laukut odottivat ostajaansa.
”Torimyyjä huus: ”Good price for you”. Nyt vaimo kantaa kaulas feikkikoruu”….Itse tykkään Aasiassa ostaa kosmetiikkaa, koska a) siellä on brändejä, joita ei ole suomessa ja b) tuttujen brändien valikoima on erilainen. Ao Nangissa oli ihan kivan kokoinen kosmetiikkaliike, josta bongasin ekana Wet n Wildin meikit, joita sai joitakin vuosia sitten vielä Seppälästä. Nykyään en ole enää bongannut niitä suomesta. Mielestäni tällä merkillä on hinta-laatusuhteeltaan ihan parhaat meikit! Ostin mm. sarjan Photo focus -meikkivoiteen, enkä nää juurikaan siinä eroa nykyisen Diorin Nude -meikkivoiteen kanssa. Hintaeroa on kuitenkin yli 40€!
Meikkien lisäksi ostin sheetmaskeja, eli paperista tai kankaasta olevia naamioita, jotka lupaavat vaikutuksellaan mitä milloinkin. Itse himoitsen etenkin kosteuttavia naamioita ja niitä olikin tosi laaja valikoima tarjolla! Tuolta reissusta tarttuikin mukaan aikamoinen läjä naamioita ja hintaa tuli yhdelle 1-4€.
 

Eli tällaisia ostoksia lähti matkaan ja tiestysti pieniä tuliaisia, joita en voi näin julkisesti paljastaa 😉 .

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.