Fit you too
Fit you too

Sakkokierros!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuinka monella teistä on megaärsyttäviä tapoja, joista on ihan mahdoton päästä eroon? Siis sellaisia, jotka on itselle tosi haitallisia, mutta silti löytää itsensä toistamasta niitä uudelleen ja uudelleen. Olen joskus blogissakin kertonut, että mulla on yksi aivan hemmetin huono tapa, josta olen koittanut päästä jo pitkään eroon! Nimittäin pesen käsiäni tulikuumalla vedellä! Ja koska mulla on atooppinen iho ja kädet usein auki, niin kuuma vesi käytännössä ”tappaa” mun käsien ihon. Hurrikin jaksaa mulle aina paasata tästä.
Ai miksi teen sitä? No siksi että se tuntuu NIIIIIIIN hyvälle!! Aina kun pesen kädet koitan pitää vesihanan viileällä… Mutta päädyn lilluttelemaan käsiä polttavan kuuman veden alla!! Tekisi välillä mieleni läimäistä itseäni moisesta tyhmyydestäni, kun ihottumani tekee muutenkin elämästä välillä haastavaa! Käteni ovat muutenkin kuivat, joten on sanomattakin selvä, että kuuma vesi ei ainakaan auta tilannetta!
Samaan kategoriaan menee esimerksi kynsinauhojen pureskelu ja mulla oli joskus nuorena tämäkin pahe – onneksi olen päässyt siitä eroon! Koko ajan oli kynsivallit tulehtuneet ja sormenpäät kipeät. Tosi fiksua! Ja onhan näitä huonoja tapoja vaikka millä mitalla. Tiedän myös tyyppejä, jotka syövöt ruokaa, jolle ovat allergisia ja saavat oireita . Sekään ei kuulosta kovin loogiselle! Samalla tavalla tähän kategoriaan sopii myös hampaiden pesun skippaaminen tai meikit päässä nukkuminen!
Mä oon miettinyt, että kuinka saisin itseni lopettamaan tämän tyhmyyden? No okei, LOPETTAMALLA SEN TEKEMISEN! Sitä luulisi, että kun aikuinen ihminen tietää olevan jonkin asian itselle haitallista, niin voisi tuosta noin vain tehdä itsensä kanssa sopimuksen, että en tee tätä enää. Mutta kuten tiedätte, niin joskus jonkun asian lopettaminen tuntuu hankalta, kun on sitä tarpeeksi kauan harrastanut.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mä nyt sitten sain päähäni, että tästä eteenpäin mua seuraa rangaistus joka kerta kun huljuttelen käsiäni kuuman veden alla! Rangaistuksen täytyy olla yksinkertainen toteuttaa missä vain ja milloin vain, mutta sen täytyy olla kuitenkin sen verran iso, että sen suorittamiseen täytyy nähdä vaivaa. Niinpä päätin, että oma ”sakkoni” tästä megalomaanisesta tyhmyydestä on 10 miesten punnerrusta + 10 askelkyykkyhyppyä molemmille puolille + 10 burbeeta! Eli seuraavan kerran kun löydän itseni nautiskelemasta tulikuumasta vedestä, niin joudun tekemään pienen jumpan perään muistutuksena itselleni. Katsotaan toimiiko!
Olisi kiva kuulla jos teillä on itsellä tällaisia tapoja, joista olette yrittäneet päästä eroon? Toimisiko niihin ”sakkokierros” systeemi? 

Kommentit (2)

  1. Hauli

    Jep multakin löytyy.. Tää on tosi rasittava (ja ällöttävä), mutta löydän itseni aina _pureskelemasta_poskieni ja kielen sisäpintaa. Tapa on ollut ihan pienestä pitäen. Välillä on suu ihan super huonossa kunnossa, tomaattia ei pysty edes syödä kun niin sattuu ja kielikin ihan turvonnut. Välillä parempia kausia, kun on melkein haavaton suu. Mistähän tämmönenki saanu alkunsa..

    • fityoutoo

      ÄÄh…kuulostaa inhottavalta 🙁 !!! Toivottavasti pääset tosta tavasta eroon!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.