Fit you too
Fit you too

Sä näytät hyvältä!

Luin joskus jotain keskustelua, en muista oliko se jonkun blogin postaus vai mikä. Siinä puhuttiin siitä, kuinka ihmisten kehuminen ulkonäön perusteella pitäisi lopettaa, koska ulkoisiin asioihin keskittyminen on pinnallista. Joku voi loukkaantua esimerkiksi laihtumisen huomioimisesta.
No joo, tavallaan ymmärrän tuonkin puolen asiasta. Mutta to be honest, kuinka usein teitä on harmittanut omasta ulkonäöstänne kuultu kehu???

Kuva: Petri Mast
Kuva: Petri Mast

Joskus bloggareista sanotaan, että he ovat huonon itsetunnon takia kerjäämässä blogeissaan ihailevia kommentteja ulkonäöstään. Varmaan voi ollakin niin joissakin tapauksissa. Toisaalta ainakin mun mielestä ihmisestä kyllä välittyy ruudun toiselle puolelle omaako hän terveen itsetunnon vai tarvitseeko hän koko ajan jonkun hehkuttamaan omaa upeuttaan. Tärkeintä on tietysti itse tietää, että on hyvä sellaisena kuin on ja osata arvostaa itseään sekä sisäisten että ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Itse olen sitä mieltä, että olisi helvetin tylsää, jos me kaikki olisimme saman näköisiä ja samasta muotista veistettyjä!!! Usein kiinnitän huomiota aika erikoisiin asioihin ja ne pienet jutut tekevät ihmisestä kaikista oman näköisiämme.
Varmaan allekirjoitatte myös sen, että joku pieni kehu tai kommentti voi olla etenkin huonona päivänä aivan uskomattoman iso juttu! Siitä saa voimaa ja virtaa enemmän, kuin kommentin sanoja ehkä koskaan ymmärtää. Mä itse saan blogiini paljon kommentteja ja joskus ne jäävät mun mieleen moniksi päiviksi (siis ei tietenkään pelkästään ulkonäköön liittyvät).
Mun mielestä meidän pitäisi avoimemmin kehua toisiamme juuri siitä syystä, että se voi aivan täysin muuttaa jonkun päivän fiiliksen tai olla juuri täydellisellä hetkellä piristysruiske! Itse saatan kiinnittää vaikka bussissa huomiota jos jollakulla on ihan täydelliset kulmakarvat tai vaikka hienot korvikset! Itse olen tosin niin häpeilemätön tyyppi, että saatan helposti sanoakin jollekin tuntemattomalle jotain. Aika epätodennäköistä nimittäin on, että kukaan ainakaan loukkaantuu 😀 . Ja jos joku pitää hulluna, niin senkin voi ottaa ihan kohteliaisuutena! Ei mitään uutta auringon alla…selfie1 (1 of 1)
Toinen juttu on sitten miten ottaa kehut vastaan. Yleensähän se menee niin, että jos joku kehuu vaikka jotain vaatetta, niin ”tää nyt on ihan ikäloppu rätti!”. Tai jos joku sanoo, että hyvä väri sulla tukassa, niin ”en oo värjännyt tätä iäsyyksiin ja ihan kauhee juurikasvu”. Entäs jos sanois ihan vaan että ”kiitos!”?? Tulee sellainen fiilis, että ihminen ei oikein arvosta itseään ja kehujallekin tulee vähän hölmö olo. Jos toi sun juurikasvuinen liimalettis on mun mielestä upea ja kateutta herättävä, niin mulla on todellakin oikeus olla sitä mieltä!
Mun mielestä jokaisessa ihmisessä on jotain kehumisen arvoista. En tykkää teennäisyydestä ja kyllä sen jokainen huomaa, jos ilmassa on vähän keinotekoista hehkutusta tai takapuolen nuolentaa. Eli ehkä parempi piristää toisen päivää jollain aidolla ja rehellisellä kommentilla, eikä sen tarvitse olla tyyliä ”Siis sä oot tänään niin hehkuva ja megalomaanisen upea mimmi, että mulla pää räjähtää sun mielettömyydestä”. Kuulostaa kevyesti liioitellulta 😀 . Jollekin kuukauden putkeen valvoneelle mutsille toi voi olla vähän liikaa ja vastaanotto voi kääntyä enempi negatiiviseen. Eli ehkä vähempikin riittää.
Muistakaa myös kehua teidän parempia puoliskoja ja ainakin itse koen sen olevan suhteessa todella tärkeää. Se kertoo toiselle, että mä huomaan sut.
Olisi kiva kuulla, kenen ulkonäköä kehuitte viimeksi?
Toivottavasti mä itse muistin mainita mun ”deitille” eilen illalla, että hän näytti superkuumalta…  😉 !

Kommentit (12)

 1. Klaara.k

  Tässä epäkehu, sulla on perus horseface 🙂 Mutta hyvä kroppa verrattuna sun naamaan.

  • fityoutoo

   No niin, tässäpä mukava aamunaloitus! Tuliko hyvä mieli kun pääsit sanomaan?

  • Jaana

   Miksi luet Katrin blogia? onko omassa elämässä joku pahasti vinksallaan? Otan osaa! U fat pig!

  • fityoutoo

   Sitä mäkin mietin…..

  • Jaaana

   Tuolla vastaavalla nimimerkillä oli ilkkumis-kommentti myös Krista Seunan blogissa, nimenomaan ulkonäköön liittyen.. Pisti vain silmään. Taitaa todella kyseisellä henkilöllä olla paha olla, kateus myrkyttää 😉
   Jokatapauksessa oot kaunis, kiitos ihanasta blogistasi 🙂 <3 Ja mukavaa alkusyksyä! 🙂

  • fityoutoo

   Joo huomasin saman. Surullinen tapaus.
   Mutta kiitos sulle. <3 kiva lukea aina että mun blogista pidetään!

 2. Vilja

  Voi jestas toi eka kommentti! Noh, lähinnä vaan nauratti kun tuskin on kovin hyvä olla kommentoijalla itsellään. Itekin tietää et tollasia asioita tekee mieli laukoa ekalle vastaantulevalle uhrille kun oikein v..tuttaa tai on muuten vaan paha olla, pitäähän se johonkin purkaa. Mut sä varmasti oot sen verran itsevarma tyyppi et tollaset osaa jättää omaan arvoonsa. Mun mielestä olet kaunis ja mieleenjäävän, persoonallisen näköinen.
  Mä kans huomannu kuinka tärkeetä muistaa kehua sitä omaa miestä, juuri sitä ulkonäköä. Se pitää sellasta parisuhteeseen kuuluvaa kemiaa yllä 🙂 Kavereille tai tutuille tulee sanottua ihan liian harvoin, vaikka mielessään usein ajattelee et vau onpa upeet hiukset, meikki, vaate tms. Pitääkin tässä skarpata! Niin ja ylipäätään ulkonäköön liittyvät kommentit on musta erittäin ok, tosin painoasian kommentointi on vähän niin ja näin. Mä ite oon vähän sellanen jojo että elämäntilanteiden mukaan paino heittelee ja jos laihtuneena saa kovin ihailevia kommentteja, tulee helposti fiilis et enkö sitten isompana näytä niin hyvältä ja paineita pysyä hoikkana.
  Tulipas pitkä kommentti, mielenkiintoinen aihe. Aurinkoista ja ihanaa päivää!

  • fityoutoo

   Kiitos samoin sulle! Joo ymmärrän sen itsekin, että laihtumiseen liittyvä kehu voi olla niin ja näin. Mutta tiedän omista asiakkaista, että oman edistymisen huomaa vasta sitten, kun muilta alkaa tulemaan kommentteja ja silloin se voi olla tosi hyvä motivaation kasvattaja!

 3. Nina

  Nyt raskauden aikana ja etenkin loppuraskaudesta olen välillä tuntenut itseni valtavaksi kun mitkään vaatteet ei istu ja tuntuu, että vain vaapun puolelta toiselle, niin kehut on usein pelastanut päivän! Se että joku kehuu upean näköiseksi ja kertoo kuinka kauniita raskaana olevat naiset on saa hymyn huulille 🙂 Kyllä se vaan niin on että kehut tuntuu hyvältä ja saattaa pelastaa koko päivän! 🙂
  Näytät upealta (etkä todellakaan horsefacelta)!! 🙂

  • fityoutoo

   Oi kiitos, hevosethan on tosin upeita eläimiä! 😀 ’
   Oi mä muistan ton loppuraskauden fiiliksen… Kyllä, mustakin tuntui että olisin ollut plussapallo! Luojan kiitos äippälegginsit on keksitty!!!

 4. Satu

  Pakko kommentoida vaikka tämä ei liitykään ulkonäköön. Olen aina ajatellut että jos annat toiselle jotain (yleisesti hyvää mieltä) saat sen hetken päästä takaisin. Tänään olin autolla keskustassa ja maksoin aivan liikaa lippuautomaattiin parkkeeraamisesta kun tuli äkkilähtö toiselle puolen kaupunkia. No lähtiessäni tähyilin ensimmäisen automaatille tulijan ja annoin hänelle lippuni jossa oli vielä 2h aikaa. Ajoin seuraavaan paikkaan ja kävelin maksamaan parkkilappua, ennen kun sain rahat automaattiin vanhempi mies juoksi luokseni ja kysyi ehdinkö jo laittaa rahaa kun hänellä olisi lappu jossa on vielä aikaa. Kyllä hymyilytti ja kiittelin miestä joka varmasti sai ainakin hyvän mielen ja toivottavasti hyvä lähti hänenkin osaltaan kiertämään.

  • fityoutoo

   Hei wow mikä tarina! Hyvä tulee hyvän luokse 🙂 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.