Fit you too
Fit you too

Relatkaa, kohta on taas maanantai!

Muutaman päivän päästä on joulu. Sitten voi huokaista helpotuksesta, kun kuusi on koristeltu, laatikot kokattu ja joka paikka kiiltää.

Tässä on meidän "jouluinen koti"....
Tässä on meidän ”jouluinen koti”….

Paitsi että…
Kyllä, huokaisen helpotuksesta! Mutta kaikki, siis ihan kaikki on joko tekemättä tai kesken ja paljon jää myös tekemättä. Onneksi en ole henkeen enkä vereen jouluihminen ja maanantaina voi nauttia vaikka alennusmyynneistä tai odotella piteneviä päiviä. Karmea hössötys yhden päivän takia, joka ei peruunnu, vaikka olisit ostanut lanttulaatikon kaupasta. Joka kyllä kannattaa ostaakin, koska se Saarioisten versio on niin hyvää, että vain hullu tekee itse.
Vielä eilen ajattelin, että miten hitossa tästä kaikesta selvitään? Lapset toista viikkoa kipeänä, koti kuin pommituksen jäljiltä ja  vain muutama lahjakin hankittu. Mutta sitten tulin siihen tulokseen, että joulu tulee ja menee ja murehtiminen on energianhukkaa, etenkin silloin kun sitä on välillä muutenkin rajallisesti.
Ryhmä Hau, missä olet???
Ryhmä Hau, missä olet???

Meillä on miehen kanssa takana pari ihan konkreettisesti ”hyvinvalvottua” viikkoa. Pienet nuhanenät ovat heräilleen monta kertaa yössä. Olin odottanut siivoojaa alkuviikosta kuin kuuta nousevaa tekemään meille joulusiivouksen, mutta hänet piti perua kun molemmat lapset olivat kuumeessa. Voi siis olla, että meillä on jouluaattona lattiat edelleen luuttuamatta. Mielestäni on hyvä, että tekee kaikista välttämättömimmät, eli tekee ruokaa ja pesee pyykit, jotta kaikki saa puhtaita vaatteita päälle. Maanantain tuli onneksi Sannan ruokakassi, joka säästi kaupparumbalta ja ruoat kuulosti hyvälle.
Treenaamisesta en jaksa edes puhua, saati että olisin jaksanut salille asti mennä! Olen ohjannut nyt vähän enemmän mitä suunnittelin ja kaksi viikkoa itsekin flunssassa oleena tuli todettua, että ei, liikunta ei ainakaan paranna siitä! Syöminen on jäänyt vähän retuperälle, koska tiedostan, että mun pitäisi syödä paljon enemmän. Vaa’an lukema on ennätysalhaalla, mutta pelkään pahoin, että painoa on lähtenyt myös lihaksista. Ensi vuonna tai heti kun tämä härdelli saadaan rauhoittettua alan syömään urakalla! Mun kroppa ansaitsee parempaa!20161221_110318
OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään kävin A-Lehtien kuvauksissa ja suoraan sanottuna pelkäsin, että näytän zombielta! Mutta olin ihan tyytyväinen kuitenkin lopputulokseen. Tykkään yleensä aina ennen kuvauspäivää kuoria ja kosteuttaa ihon hyvin, laittaa rusketuksen ja päivittää hiusten värin. Tällä kertaa en tehnyt mitään noista. Olen yleensä tosi tarkka etenkin atooppisen ihoni kosteutuksesta, mutta viime päivinä olen mennyt ihan perus ihon puhdistuksella ja kosteusvoiteella. Kainalotkin olis pitänyt ajella, mutta niitä ei onneksi noissa kuvissa näy 😀 .OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mä keittelen nyt pojille spagettia ja mietin, josko tästä ikuisuusprojektista nimeltä koti sais edes jonkun pikkuhomman tehtyä päikkäreiden aikaan.
Ai niin ja mitä tulee niihin lahjoihin… Niin hankin mitä ehdin ja jaksan. Siinäkin yksi asia vähemmän mitä stressata! Uskon, että ihan jokainen meidän läheinen tämän asian ymmärtää… Siis ainakin toivottavasti.
Mites siellä valmistelut etenee, vai ootteko yhtä vaiheessa kuin mekin 😀 ???

Kommentit (12)

 1. Katja

  😀 ihan loistava teksti! Me ollaan miehen kans vuosi vuodelta menty vähemmällä joulustressillä ja se on kannattanut. Oikein järjellä ku miettii niin älytöntä vouhottaa tosiaan sen yhden päivän takia ku muutenkin on paukut loppuvuodesta lopussa työstä yms.

  • fityoutoo

   Samaa mieltä! Isot odotukset ja sit jos kaikki ei oo täydellistä niin kaikki on pilalla. Mullehan riittää että saan suklaata suun täyteen 😀 .

 2. emzi

  Mä oon kyllä niin vaiheessa vieläkin. Kuten joka vuosi niin lahjat tulee ostettua vikat päivät ennen joulua kamalassa stressissä. Jotenkin on vaan todella vaikeaa aloittaa yhtään aikaisemmin…vaikka sitä kuinka ajattelee että ensi vuonna sitten eritavalla.

  • fityoutoo

   Mites kuulostaakin niin tutulta… Ja todellakin – tänä vuonna PITI olla ajoissa. Jo lokakuussa tätä asiaa päässäni käsittelin… Kunnes….Ollaan tässä päivässä :D!

 3. Hansu

  Rennosti otetaan täälläkin! Suklaata kun saa niin 😊😊

  • fityoutoo

   Just näin! Ja ihan reilusti, kiitos 😀 !

 4. -didi-

  Mä oon just sellainen joka tekee periaatteesta laatikot itse, vaikka ne Saarioisen on NIIN hyviä. Tänä jouluna omat energiat ovat olleet aika minimissä, joten joulusiivouksen ulkoistin. Pitkin viikkoa kun tekee ruokia pakkaseen, niin ei sitä aatoksi kuin ruokien lämmittäminen ja rullien paisto. Mä en ole koskaan kauheasti stressannut joulua, eikä se oo ikinä ollut sellainen lapsuuden kotonakaan, jotenkin kaikki tuntuu menevän omalla painollaan. Ensimmäinen joululahja tuli ostettua kuukausia sitten ja iso osa tuli hankittua jo joulukuun alusta. Ainoa mikä aiheutti stressiä oli joulukortit, nekin oli ajallaan hankittuna ja kirjoitettuna, mutta sitten niiden saattaminen postiin tuntui vievän parisen viikkoa.
  Ehkä yksi asia mikä juuri vaikuttaa siihen, että kotona jouluvalmistelut ei aiheuta stressiä ja sujuu tässä viikolla hyvissä ajoin, on se että koko perhe on ollut niin kipeänä, että kohta on ollut viikon tauko urheilusta, poika on ollut sen verta nuutunut, ettei tuota voi hyvällä omalla tunnolla viedä lapsiparkkiin. Jää yllättävän paljon aikaa kodinlaittamiseen, kun joka päivä ei juokse saleilla.

  • fityoutoo

   Aaah, osaisinpa mäkin ennakoida noin hyvin… Tosin ostin tänään vikat lahjat enkä kyllä tuntenut itseäni mitenkään stressaantuneeksi, ehkä koska tiesin mitä haluan ostaa kellekin 🙂 .
   Mutta joo, meilläkin kun on vähän jokainen sairastellut, niin en oo oikein uskaltanut edes asettaa rimaa kovin korkealle. Sit jos joku onkin kuumeessa, niin harmittaa kaksin verroin…

 5. zarppa

  Joulustressi…mikä se on?
  Oon ammatiltani kokki. Oon jo monena vuotena ostanut kaikki joululaatikot ”muiden äitien tekeminä”.
  Ei vois vähempää kiinnostaa tehdä ite ne, kun muutenkin niitä ja muutakin ruokaa saa tehdä töissä ja kotona. Tässä ehkä huomaa, että olen jo leipiintynyt työhöni 😀
  Mitä lahjoihin tulee, annamme kahdelle reilu parikymppiselle nuorelle rahaa käteen ja saavat ostaa mieluisensa lahjat. Muiden lahjat ollaan jäävätty jo muutama vuosi sitten, ja kummilapsetkin ovat onneksi jo ”aikuisia”.
  Joulusiivousta (jossa jotkut siivoovat komeroista lähtien) en suorita, vaan koti on aina ns. perussiisti. Sitäpaitsi vietämme nykyään kaikki joulut mökillä.
  Ymmärrän kyllä, että pienten lasten perheissä joulut ovat kaottisempia, mutta odottakaa muutama vuosi, kyllä se helpottaa 😀 😀
  Ei muutakuin RAUHALLISTA & STRESSITÖNTÄ JOULUA <3

  • fityoutoo

   Juu, ei tuu täälläkään komeroita pestyä! Toki, jos olis aikaa niin saattaisin pestäkin… periaatteessa joulu antaa hyvän tekosyyn tehdä sen kerran vuodessa. meillä on muuten siitä erikoinen sauna, että siellä ei oo lauteita, eikä kiuastakaan… Eli ei oo paljon pestävääkään! 😀

 6. Ninna

  Ihana että joku muukin haluaa pari kiloa lisää painoa. Mulle myös. Pistä ”painonnosto”talkoot kehiin. Sellaista ei taida kukaan keksinyt tammikuun dietti/tipaton/herkuton kuukauden tilalle. Ihanaa Joulua!

  • fityoutoo

   Joo, eiköhän 99% nimenomaan halua pudottaa painoa. Kyllä muutama kilo vois LIHASTA tulla… Toki sitä nyt ei varmaan noilla joulusuklailla tehokkaimmin tehdä 😉 . No, kokeilen silti!
   Hyvää joulua Ninna!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.