Fit you too
Fit you too

Raakariisisuklaa (jonka kuvaaminen on lähes mahdotonta).

riisisuklaa1 (1 of 1)Kuten tiedättekin, niin mä rakastan raakasuklaata! Mutta aina ei ole ollut näin, eli vasta kun opin tekemään suklaata itse jäin siihen koukkuun. Kokeilin ensin kaupan raakasuklaata ja se oli hirveää, kitkerää. Itse tehty on noin 100 kertaa parempaa!
Edellisestä raakasuklaan valmistus kerrasta onkin jo muutama kuukausi, mutta kun bongasin tämän ohjeen, niin en voinut vastustaa kiusausta. Ja kun Foodinilta tuli vielä paketti viime lauantaina, niin mulla oli kotona kaikki tarvittavat ainekset!
Suklaan nimi on Sara Ellie Isabellan blogissa ”raakasuklaa-kismet”, mutta mielestäni suklaa muistutti enemmän riisisuklaata?? Kismetissähän on keksiä ja tähän suklaaseen tulee riisikakkua. Tämä suklaa on muuten luultavasti paras kohde, johon käyttää pahvinmakuisia riisikakkuja 😀 . Mulla oli vielä kevyesti merisuolattuja versioita, jotka sopi ohjeeseen TÄYDELLISESTI!!
Heraproteiinin käyttäminen raakasuklaaseen herätti itsessäni alussa pienen skeptikon, mutta turhaan. Ihmeen hyvin se hera sinne massaan sujahti!

riisisuklaa3 (1 of 1)
kuvasta puuttuu…No ehkä muutama pala.

No, mikä teki tämän suklaan kuvaamisesta niin vaikeaa?
Se, että olisin voinut syödä kaikki suklaat siltä seisomalta! Suklaa oli mahdollisesti parasta suklaata evö ja olen myös suuri riisisuklaan ystävä. Vaikkei tämä todellakaan ole mikään kevyin kesäherkku,  niin on se ainakin terveellisempää kuin tavallinen suklaa (ei valkoista sokeria, ei maitoa).
Tein ohjeeseen vaadittavan cashew-maidon sellaisella sauvasekoittimen ”lisäosalla”, jossa pyörii terä. Vempele olikin oiva juuri tuohon tarkoitukseen, koska pähkinöitä tulee vain 30g. En tiedä olisiko blenderi saanut noin pientä määrää kunnolla hienonnettua (tai maitoahan niistä lioitetuista cashew-pähkinöistä lopulta tulee).
Itse laitoin ohjeeseen hieman enemmän riisikakkua kuin mitä piti. Suklaaseen voi toki laittaa riisikakkumurun lisäksi myös esim pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai maustaa sitä makunsa mukaan. Mielestäni kunnon suolatujaus suklaamassaan riitti mausteeksi makeutuksen rinnalle! Käytin ohjeessa pääosin Foodinin tuotteita. riisisuklaa4 (1 of 1)
Tässä kaikki tarvitsemasi aineksen täydellisen suklaan luomiseen:

  • 30g cashew pähkinöitä + 0,75dl vettä (ohjeeseen tulee lopulta vain 3rkl valmiista maidosta)
  • 60g kaakaovoita
  • 1 dl maustamatonta heraproteiinia
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 rkl luomuhunajaa
  • 1 rkl vaniljauutejauhetta (tai -uutetta, kuten itse käytin)
  • ripaus merisuolaa (käytin merisuolahiutaleita)
  • 1-2 riisikakkua

Liota cahew-pähkinöitä tunteja tai yön yli vedessä. Surauta pähkinät ja sama määrä raikasta vettä tasaiseksi ”maidoksi”. Sulata kaakaovoi ja lisää sinne hunajaa (kannattaa olla hieman liian makeaa, koska makeus häviää hieman kun suklaa jähmettyy!). Lisää tekemästäsi cashew-maidosta 3rkl. Huomio, ohjeessa ei siis käytetä kaikkea maitoa! Jäljellejäänyt cashew-maito sopii hyvin vaikka smoothieen.
Lisää loput aineet pl. riisikakku ja lopuksi suola, jota kannattaa lisätä pikku hiljaa. Kun massa on tasainen, niin murusta joukkoon riisikakku. En suosittele juuston tai pizzan makuisia riisikakkuja, ettei tule liian eksoottinen suklaa 😀 .
Jähmetä jääkaapissa tai pakkasessa ja koita olla syömättä koko suklaata yhdellä kerralla. Se lienee tämän ohjeen suurin haaste…riisisuklaa2 (1 of 1)
Ja hei, kyseessähän on oikea PROTEIINIsuklaa 😀 !!! Joko luit tämän postauksen aiheeseen liittyen??

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.