Fit you too
Fit you too

Petollisen herkullinen siemennäkkäri!

En sitten ota vastuuta, mikäli tätä ohjetta kokeiltuasi syöt yhdeltä istumalta koko pellillisen siemennäkkäriä!


Löysin jokin aika sitten Kinuskikissan blogista hyvän siemennäkkärin ohjeen. Ohje oli ihan ok, mutta jokin näkkärissä vielä jätti kylmäksi. Se oli siis hyvää, muttei NIIN hyvää, että tekisi mieli vetää koko pellillinen kertalaakista! Minusta se on ihan kelpo mittari hyvälle näkkärille.
Kuten yleensäkin,  niin lähdin sooloilemaan ohjeen kannalta. Ja se kannatti! Tämä viimeisin erä on nimittäin niin nannaa, että lopulta kuvaukseen päätyi pellillisen sijaan puoli (okei, vajaa) pellillistä näkkäriä. Mistään kevyttuotteesta ei todellakaan ole kysymys, mutta aina voi perustella ylilyönnin hyvillä rasvoilla!
Minusta näkkärin paras osuus on rosmariini ja kevyt valkosipulin maku. Toki näkkäri on hyvää ilman niitäkin, mutta ei yhtä hyvää. Rosmariini on mun lempimauste korianterin lisäksi ja se sopii vaan niin hyvin tähän makumaailmaan! Tällä kertaa laitoin taikinaan myös valkosipulijauhetta, mutta epäilen, että vielä suurempi täysosuma olisi kuivattu valkosipulirouhe.
Laitoin näkkäriin Pirkan siemensekoitusta, joka sopi tosi hyvin siihen! Lisäksi laitoin vielä seesaminsiemeniä ja chia-siemeniä.

Näkkärin tekeminen on todella helppoa! Kaikki ainekset, poislukien sormisuola astiaan ja sekaisin! Jos haluat gluteenitonta, niin käytä gluteenittomia kaurahiutaleita. Suolan voit jättää pois taikinasta ja ripotella ainoastaan sormisuolaa päälle. Itsehän olen todellinen suolan ystävä, joten jos tykkäät laillani suolaisemmasta, niin laita ripaus esimerkiksi ruususuolaa myös taikinaan.
Näkkärin paistoaika riippuu uunista, mutta n.20minuuttia on passeli! Odota, että näkkärin pinta on hieman ruskistunut.
Ainesosat: 

  • 3 kananmunaa
  • 1dl Pirkka siemensekoitusta
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 0,5dl seesaminsiemeniä
  • 0,5dl chia-siemeniä
  • 2rkl perunajauhoja
  • 1tl rosmariinia
  • 1tl valkosipulijauhetta tai valkosipulihiutaleita
  • (0,5tl suolaa)
  • päälle sormisuolaa

Levitä näkkäritaikina (löysää) pellille ja levitä lastalla ohueksi levyksi. Sirottele päälle sormisuolaa, mutta varo, ettei mene överiksi. Paista näkkäriä kunnes se saa uunissa hieman väriä, eli n.20min ja 175 astetta.
Parhaalta näkkäri maistuu valkosipulivoin kanssa!

Kommentit (4)

  1. Bee

    Mikä lämpötila? 🙂

    • fityoutoo

      Hei kiitos korjauksesta, lisätty 🙂 !

  2. ninna

    hharmi kun useimmissa on munaa ei sovi vegaanille risentan valmispussia olen kokeillut entä sä?suosittelen maistuuko lapsille?tuhtiahan nämä on vain monet ajattelee et terveellistä ja voi syödä kuinka paljon oikeasti täyttää hyvin eikä tarvii isoa palaa syödä.rosmariini hyvä vinkki korianteria en voisietää.voisi tulla tiiviimpi koostumus jos k hiutaleet murskaa tehosekottimella.

  3. Stephanye

    Onpa kivan näköinen ja varmasti tosi herkullinen kakku! Siis aivan ihanan näköinen, nuo suklaamunat ovat tosi nättejä päällä, sopii ihanasti pääsiäiseen! Ja jos ihan vegaanisen tahtoisi niin voisi sen vaaleanpunaisen suklaan korvata jollain tummasuklaalla, niistä tulisi tosi ihania myös!🙂 Pitää pistää muistiin, juhlissa varmasti tullaan törmäämään esim. kasvisruokavaliolla oleviin ja myös semmoisiin joilla on kananmuna-allergia. 🙂 0

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.