Fit you too
Fit you too

Penkistä nousee ainakin oma perse!

Mulla vaihtui tällä viikolla uusi treeniohjelma salilla ja se tuo aina uutta potkua tekemiseen! En tosin ehtinyt vielä varsinaisesti kyllästyä vanhaan ohjelmaan, mutta huippua saada taas vaihtelua liikkeisiin. Treenit ovat edelleenkin pakarapainotteisia, mutta mukana on myös yläkropalle toki liikkeitä. Muutenhan kävisi niin, että mun pakaroista tulisi aivan massiiviset ja saisin lempinimen ”Suomen Jen Selter” . Ja tähän kohtaan se itkunauruhymiö…2408_1 (1 of 1)
Uutta ohjelmaa tutkaillessani huomasin, että A-treenissä toisena liikkeenä oli 3*5-6 toistoa leuanvetoja! Siis ihan perus leuanveto ilman mitään kikkailua. Helppo nakki. Vai onko…?
Vielä viime vuonna olisin varmasti jaksanut tehdäkin nuo kaikki kolme sarjaa ihan ilman mitään kumpparikikkailua, mutta toistaiseksi leuanvedot eivät vielä ole palanneet ”lähtötasolleen”. Saan muutaman leuan ihan okei, mutta loput täytyi tehdä kevennettynä. Tiedän, että monelle naiselle leuanveto on ylipäätään ihan mahdoton liike ja yhdenkin toiston saaminen tuottaa vaikeuksia. Paljon riippuu tietysti myös elopainosta, koska on hieman eri asia kiskoa ylös 80kg kuin 50kg! Tavoitteeni on saada vuoden loppuun mennessä 10 toistoa. Pidän sitä ihan ok tuloksena, josta voin olla ylpeä. Viis hillittömän kokoisesta tarakasta!
Viime viikolla tein myös ekaa kertaa synnytyksen jälkeen leveää prässiä 150kg:lla. Hyvä parannus, ajattelin. Ja sarja tuli vielä suht kevyesti. Huvittavaa kyllä, että kun laitoin videon instagramiin, niin aloinkin sillä sekunnilla vähätellä tulosta. Kehtaako tällaista laittaakaan? Ihan sama kuin laittas kuvan itsestään tekemässä hauiskääntöä 2kg:n painoilla! 2408_2 (1 of 1)
Itseään ei kannata salilla verrata muihin, vaan kannattaa keskittyä voittamaan itsensä ja parantamaan vanhoja tuloksiaan. Itse olen vaan niin hullun kilpailunhenkinen, että olisi mukava joskus höntsämielessä osallistua johonkin voimaa testaavaan kisaan! Kun nään salilla, että joku treenaa täysiä, niin mulla tulee hullunkiilto silmiin!
Tämä liittyy myös siihen, että rakastan haastaa itseäni, niin salilla kuin muuallakin. Treenaan aina yksin, joten mulla ei ole oikein ketään treenikaveriakaan kirittämässä. Olisi kehityksen kannalta hyödyllistä välillä treenata jonkun tosi vahvan mimmin kanssa.
Olin muutama vuosi sitten Timo Haikaraisen seminaarissa, joka käsitteli voimaharjoittelua. Hän on yksi suomen suosituimmista valmentajista ja kouluttajista ja olen seurannut hänen touhujaan jo vuosia. Oli todella mielenkiintoista kuunnella, millainen ”testaussysteemi” hänellä on uusille asiakkaille. Hän testaa siis erillaisilla liikkeillä millaiseen harjoitteluun asiakas on voimatasojen puolesta valmis (ja varmaan siis paljon muutakin, mutta nämä ainakin). Oli jopa hieman yllättävää, että esimerkiksi maastavedossa 1,2-1,3krt oman kehon paino oli hänen mielestään ihan ”ok lähtötaso”. Itselläni tuo 1,2krt tarkoittaisi 75,5kg:ta… Kuulostaa ainakin omaan korvaani aika reilulta ainakin sarjapainoksi!
Muita hänen luettelemiaan testiliikkeitä oli mm. yhden käden kulmasoutu 17,5kg-20kg:lla, pystypunnerrus 10-12kg:lla, etunojapunnerruksen hallinta ja leuanvedon eksentrisen vaiheen (eli jarruttavan vaiheen) kontrollointi. Oletan, että nämä olivat sarjapainoja.
2408_3 (1 of 1)
Millaiselta nuo painot kuulostaa teidän mielestä, jos vertaatte omiin sarjapainoihin?
Millaiseksi arvioisitte omat voimatasonne?

 

Kommentit (14)

 1. m

  Pelastit mun illan, nyt mä tiiän mitä mä aina vastaan kaikille niille penkkituloksen kyselijöille!! Miten mä en oo tätä aikasemmin keksiny 😀 😀

  • fityoutoo

   Tai sitten voi vaan sanoa, että ”Liikaa”…

 2. Essi

  Itsellä tällä hetkellä noista esimerkkiliikkeistäsi maastavetoa kasin sarjoja reilulla satasella, yhden käden kulmasoutua 20-24kg käsipainoilla ja pystypunnerrus 16kg käsipainoilla. Omat mitat 172/68.
  Kiva ja pirteä blogi sulla, vaikutat tosi fiksulta ja maanläheiseltä naiselta! 🙂 Ja upee kroppa!

  • fityoutoo

   Äääh kiitos <3. Tulipa hyvä mieli tästä!
   Ja hei, sun kanssa kannattas varmaan lähteä treenaamaan. En ihan pärjää sulle, mutta melkein 😉 …

 3. Julia

  Kaikki muu onnistuisi, paitsi tuo leuanveto. Aloitin salilla käynnin vähän ennen joulua, joten olen tosiaankin vielä lähtöpainoissa

  • fityoutoo

   No mutta sähän oot edistynyt upeasti sitten! Eli olet treenannu ainakin kovaa 🙂 !

 4. Katja

  No mulla noi osuu aikalailla kohilleen, vaikka maastavetoa teen kyllä vähän isommilla painoilla. Mutta oon kuitenkin salilla käynyt jo useamman vuoden, ja noi on lähtötason painoja… Joten kai tässä pitäs ruveta treenaamaan kovempaa 😀 Itelläni mitat 159/54, joten tälläseks tapiks tunnen kyllä olevani ihan ok vahva 😀 Leuanvetoja taas en oo kokeillut piiitkään aikaan, toivottavasti edes yks menis…
  Ps. Sun blogi on vuodesta toiseen yks lemppareista!!

  • fityoutoo

   Aww kiitos! Ihana kuulla! Leuanvetotulos paranee mun kokemuksien mukaan aika nopeasti, kun niitä alkaa treenaan (ja tekee siinä ohella tietysti myös muuta yläkropan treeniä).

 5. miltsu

  maastavetoa en kärsi tehdä selän takia mutta yhen käden kulmasoutua teen 4×8 22,5 kilolla ja pystypunnerrusta kutosia 15 kilolla 🙂 mun mielestä omat voimatasot on melko hyvät, päivästä toki riippuen 😀 leukoja meni ennen vastaotteella 11 ja myötäotteella 8 mut nyt ylipainosena (jaksaa aina naurattaa) ei mee kyl montaa 😀

  • fityoutoo

   Mulla tuo myötäotteella vetäminen ollu aina paljon nihkeempää. V-kahvalla on myös kiva vetää, saa vähän erilaista tuntumaa! Mutta upea tulos 🙂 !

 6. Erja

  Moi! Jäin pohtimaan, onkohan nuo luvut samat miehille ja naisille? Kovin isoilta painoilta vaikuttaa, vaikka hentoinenkin nainen voi joskus yllättää itsensä siinä, minkälaiset voimat omasta kropasta irtoaa. Sitä leuanvetoa ilman apukeinoja ei kuitenkaan lähde…

  • fityoutoo

   Mulla sattuikin olemaan vielä koulutusmatsku tallella, ja kyllä, naisille olivat.

 7. Eikku

  Mä itse asiassa treenasin Haikaraisen valmennuksessa muutama vuosi sitten. Hän teetti mulla mavea 3*8 ja parissa kuukaudessa nostin taakan lähtötason 45 kilosta 70 kiloon (oon ite 53kg). Kulmasoudussa lähdettiin jostain 14kg:sta käsipainosta liikkeelle (12 toistoa) ja parissa kk:ssa se oli 20kg. Pystypunnerrus kehittyi 2x8kg:sta 2x11kiloon (12 toistoa). En lähtenyt ihan nollista treenaamaan, joskaan esim. mavea en ollut koskaan tehnyt.
  Leuanvedot aloitin tosiaan tekemällä negatiivisina 3*3 ja reilun kuukauden kuluttua sain ensimmäisen leuan ilman hyppyä tehtyä. Tosin en vieläkään saa (tai en ole edes aikoihin kokeillut) yhtään leukaa myötäotteella, mutta vasta-/vasaraotteella menee 5 leukaa. Hauikset taitaa tehdä aika paljon töitä ja selkä laiskottelee..

 8. Jonna

  Niinä vanhoina hyvinä aikoina kun treenasin pelkkää punttia noi painot oli mulle ok pumppisarjoissa eli kun tein pitkiä sarjoja 😀 mutta nyt…Noh, en pysty vetämään ainuttakaan leukaa saati tekemään pystypunnerrusta! Mutta kunhan tän olkapään saan kuntoon niin….;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.