Fit you too
Fit you too

Opiskelu | Miksi keskeytin opinnot AMK:ssa ja haluaisinko vielä valmistua?

*sisältää kaupallisia linkkejä

Kuten olen blogissani kertonut, niin olen ollut liikunta-alalla yli 10-vuotta töissä. Olen myös opiskellut 1,5-vuotta ruotsinkielisessä Arcada -ammattkorkeakoulussa vuonna 2011-2013. Ehdin opiskella yhteensä kolme lukuvuotta.

Hain Arcadaan vähän sillä mentaliteetilla, että pääsen tuskin sisään (joka on todella surkea asenne lähteä tekemään yhtään mitään!). Arcada on siis ruotsinkielinen ammattikorkea ja itse en vielä tuolloin puhunut ruotsia juuri nimeksikään. Olimme tavanneet mieheni kanssa edellisenä vuonna ja toki mulla oli mielenkiintoa oppia puhumaan paremmin ruotsia. Asuin tuolloin vielä Tampereella ja kun sain tietää, että silloisen työpaikkani (hätäkeskus) toimipiste lakkautetaan Tampereelta, niin muutto Helsinkiin tuntui luonnolliselta. Meidän oli myös parisuhteen suhteen tehtävä joku peliliike. Etäsuhteen ylläpitäminen 1,5-vuotta ei ollut aivan helppoa, etenkin kun itse tein vielä silloin todella epäsäännöllistä vuorotyötä ja mieheni toimistoaikaa. Hurri ei voinut töiden takia muuttaa Tampereelle, joten itse päätin hypätä tuntemattomaan ja päätettiin ostaa yhteinen asunto Helsingistä.

Koska mua houkutteli ajatus liikunta-alalla työskentelystä ihan täyspäiväisesti, niin aloin vähän käymään läpi vaihtoehtoja ja selailin netissä myös erilaisia opiskeluvaihtoehtoja. Olin jo tuohon mennessä suorittanut Varalan Urheiluopistossa Liikunnan ohjauksen peruskurssin. Törmäsin netissä ruotsinkielisen AMK:n sivuihin ja huomasin, että Idrott och hälsopromotion -linjalle on yhteishaku päällä. Päätin laittaa paperit vetämään ja ajattelin, että ”ei se ota jos ei se annakaan”. Miten selviytyisin opiskelusta ruotsiksi, mulla ei ollut vielä mitään käryä. Pidin aika epätodennäköisenä, että pääsisin edes pääsykokeisiin. Toisin kuitenkin kävi!

Pääsykokeet olivat alkusoittoa sille, mitä opiskelu tulisi vieraalla kielellä olemaan. Haasteita EI puuttunut!! Muistan, kuinka pääsykokeissa vaadittu ohjausnäyte oli varmaan kielellisesti niukkasanaisin, mitä mun ohjaus on koskaan ollut 😀 ! Jotenkin ihmeen kaupalla pääsin kuitenkin sisään ja olin itsekin ihan hemmetin ihmeissäni, että nytkö mä sitten alan opiskella ammattikorkeakoulussa RUOTSIKSI ja minusta tulee ”korkeasti koulutettu”?? Mun lähipiiri oli yhtä ihmeissään kuin mitä itse olin.

Eka vuosi meni jotenkuten, vaikka kielen kanssa oli haasteita. Sain vastata kokeisiin suomeksi. Ymmärsin tietysti koko ajan enemmän. En oikein tiennyt mitä odottaa koulutuksen sisällön suhteen ja näin jälkeenpäin ajateltuna olen ymmärtänyt, että jos opetuksen sisältö olisi ollut mielestäni tosi kiinnostavaa, niin olisin varmaan oppinut kieltäkin nopeammin! Osa opiskelluista asioista oli toki mielenkiintoisia, mutta tuntui, että opinnot keskittyivät enemmän liikuntapedagokiikkaan. Asia, joka mulla oli kuitenkin yhä enemmän ja enemmän mielessä oli se, että mihin tarvitsen tätä koulutusta? Mikä on se mun unelma-ammatti, jossa tämä koulutus on edellytys?

Mun ura amk:ssa päättyi kun jäin äitiyslomalle Benistä. En ollut ehtinyt keräämään niin ahkerasti opintopisteitä kuin muut, mutta toisaalta se ei kielen takia olisi ollut ehkä ihan realististakaan. Äitiyslomalla mulle ei tullut oikein tunne, että haluaisin palata Arcadaan. En ollut vielä keksinyt sitä mun unelmien työpaikkaa, johon vaaditaan liikunnanohjaajan AMK-tutkinto. Tulin tulokseen, että en halua enää ”tuhlata” aikaa opiskelemalla jotain, joka mua ei suoraan sanottuna kiinnosta. Eikö ole ajan haaskausta roikkua jossain oppilaitoksessa jos homma ei tunnu yhtään omalta? Toki hommaa ei kannata loppumetreillä jättää kesken, vaan jos mulla olis puuttunut esimerkiksi vain puoli vuotta opintoja, niin varmaan olisin sitten puristanut homman kasaan äitiyslomalta palattua.

Ei musta sitten tullut korkeasti koulutettua! Toisaalta, sain tehdä liikunta-alalla niin paljon hommia kun halusin ja todella vaihtelevia töitä. Nyt sitten toteutan omaa unelmaani ihan toisen alan yrittäjänä. Näin jälkeenpäin ei harmita tippaakaan, että koulu jäi kesken. En oikein usko, että koskaan tulen palaamaan AMK:n penkille.

Onko siellä lukijoita, jotka ovat aloittaneet opinnot jossain ja todenneet, ettei tämä ollutkaan mun juttu?

ps. Oltiin just ekaa kertaa koko perhe uimassa Flamingon vesipuistossa! Voin suositella kyllä paikkaa; kolmevuotiaallekin löytyi tosi kivasti kaikenlaista ja meidän viisivuotias paino aivan onnessaan siellä liukumäissä ja hyppytorneissa! 

Offerrilla on diili, jossa neljän hengen vesipuistoliput saa hintaan 38€ (normaalisti 68€). Diilin voit ostaa TÄÄLTÄ*! Seuraavana ajateltiin testaa miehen kanssa Spa-puoli, jossa Offerillan kautta saa aikuisille liput samaan hintaan eli 38€ (normaalisti 78€). Spa-diilin löydät TÄÄLTÄ*!

Kommentit (3)

 1. Sanna

  Olin just vkl ystävän kanssa Flamingo spassa. Jos kiinnostaa mennä katsomaan kun humalaiset pariskunnat estoitta kähmii toisiaan niin suosittelen. Siellä ei ole kun kaksi allasta ja muutama onneton sauna. Ehkä alennuksella voi mennä katsomaan sytyttääkö, mutta ei todellakaan ole 40e hinnan arvoinen. Ps. Ajankohdalla voi tietysti olla väliä, ehkä viikolla päiväsaikaan ihmiset on siivommin. La iltapäivä-ilta oli ainakin itselle liikaa..

  • katrigruner

   Ohhoh! Oikeasti? Ajattelin just, että olis kiva viedä kaveri sinne joululahjaksi, mutta en tiedä välittääkö hän tällaisesta ohjelmanumerosta. Ymmärrän kyllä hyvin sun harmituksen, koska tuo ei ole sitä mitä itse haluaisin nähdä 😀 …. Ainakin se vesipuistopuoli oli kyllä tosi kiva ja monipuolinen pienten lasten kanssa!

 2. Sanna

  Tavallaan saat kyllä 2in1 lahjan, samalla hoituu showosuus. 🤣🤭
  Mekin ollaan perheen kesken käyty siinä vesipuiston puolella ja se on tosi jees, varsinkin lapset tykkää. Tää spa oli totisesti tällaiselle vähä jäykälle hämäläiselle liikaa🙈

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.