Fit you too
Fit you too

Onko väärin toivoa, että lapsilla alkaisi jo hoito?


Meillä lapset jäivät hoidosta lomalle kesäkuun puolesta välistä kun hoitopaikka meni kesäksi remonttiin. Korvaava hoito oli niin kaukana (n.10km meiltä täysin ”väärään” suuntaan”), joten tulimme tulokseen, että koitamme jotenkin luovia kesän ja pojat saavat pitkän loman. Minä olin ensin lasten kanssa pari viikkoa ja sitten mies jäi lomalle. Lapset palaavat hoitoon 6.8.
Minulla ei sinänsä ole mitään virallista kesälomaa, koska olen tuore yrittäjä, eikä lonkanvetoon todellakaan ole saumoja. Olen tehnyt töitä silloin kuin voin ja mies on hoitanut lapsia sovittujen tapaamisten ajan. Läppäri kulkee joka paikkaan mukana ja tätäkin postausta kirjoitan autossa matkalla mökille. Toisaalta on tietysti kätevää, ettei meidän tarvinnut tehdä mitään kovin isoja järjestelyitä kesän ajalle. Tiedän, että lasten pitkät lomat aiheuttavat joissain perheissä päänvaivaa hoidon osalta. Mutta kyllä ne aiheuttavat aika-ajoin myös ihan pinnan kiristymistä 😀 .

En tiedä saako tätä sanoa ääneen, mutta vaikeina hetkinä toivoisin jo lasten hoidon alkavan!
Itse kun ei voi vaan lomailla lötkötellä, niin koko ajan miettii missä voi  (ja kehtaa) kaivaa läppärin esille tai kirjoitella viestejä puhelimella. Välillä olen ollut tosi stressaantunut, koska olen ihminen, joka haluaa hoitaa rästissä olevat hommat heti. Mä tarviin myös rauhallisen paikan, jotta voin keskittyä siihen mitä teen. Meillä on vielä niin pienet lapset (5v ja 2,5v) että heidän läsnä ollessaan on turha koittaa keskittyä mihinkään muuhun.
Huomaan, että isomman poikamme kanssa lomailu on jo hyvin paljon helpompaa verrattuna pienempään veljeensä. Hänen elämä ei ole niin kiinni tiukasta päivärytmistä ja hän jaksaa ”erikoistilanteita” paremmin. Pienen kanssa elämme edelleen vaihetta, jolloin hänen kanssaan vieraassa paikassa ollessa elämä on jatkuvaa vahtimista. Laiturit, kivikot, korkeat paikat, autotiet… You name it. Millon tulee pissa, millon kakka. Päiväunien viivästyessä kaikki on pielessä pikkumiehen elämässä ja nukuttaminen entistä vaikeampaa. Ääninäytteistä ovat päässeet nauttimaan myös ne ystävämme, jotka eivät syystä tai toisesta päivittäin pääse osalliseksi uhmaikäisen elämää.

Reissaaminen kesällä lasten kanssa on ihanaa, mutta siinä on myös yksi huono puoli. Nimittäin nukkuminen vieraassa paikassa on niin lapsille, kuin meille aikuisillekin haastavaa. Nukun kotona kuin tukki ja usein reissussa kaipaankin viileää(!!!) ja pilkkopimeää makuuhuonettamme. Rakastan sitä!! Olimme ystäviemme mökillä viime yön ja heräsin yöllä varmaan 5 kertaa kuumuuteen, hakemaan lapsille vettä ja klo.6 siihen kun Ben halusi nousta jo ylös. Pimennysverhojen keksijälle pitäisi antaa Nobel-palkinto.
Niin ihanaa kuin kesä ja lasten lomailu onkin, niin on siinä se oma säätönsä. Kun lapset ovat isompia sitä voi lähteä vaikka erämaahan telttailemaan. Vieraat yöpaikat, pitkät automatkat ja huonot yöt eivät ole pienten lasten kannalta aina helpoin ratkaisu. Toki sitä itsekin kaipaa maisemanvaihtoa ja kesäisin on ihana kokea uusia paikkoja ja paikkakuntia. Mutta kyllä ainakin itselleni se koti-ikävä iskee sitten yllättävän nopeasti.

Miten teillä muilla perheellisillä on mennyt kesä? Oletteko reissanneet paljon ja onko vanhempien sietokykyä koeteltu??

Kommentit (3)

 1. Anu

  Kyllä sitä hoitoa välillä täälläkin kaipaillaan 😊meidän pienet 4v ja 2v kaksoset leikkivät toki mukavasti sulassa sovussakin ja paljon mukavia hetkiä lomalla kotona on ollut kun on päästy uimaan ja ulkoilemaan tänä kesänä mutta tahtoo myös päivittäin mennä jostain hanttiin ja itselläkin pinna kiristyä. Työt olen saanut pidettyä minimissä heinäkuun mutta välillä on pakko saada jotain tehtyä ja aikaisin aamusta tai päikkäreiden aikaan olen koittanut hoitaa niitä. Enemmän aikaa saisi toki työlle olla kun yrittäjä myös mutta koitan tehdä lapsille mukavan loppuloman ja pitää hermot kurissa 😊kuitenkin taas kohta joutuvat hoitoon ja haluan että lapset myös muistaisi kivan loman ja että kuinka mukava oli tehdä juttuja yhdessä ja että äitikään ei ollut hermoheikko koko aikaa😉❤️Nautitaan ”lomasta” vielä hetki,mukava kun syksykin tulee ja pimeät viileät yöt..

 2. Hanne

  Muistan niin ton ajan kun just lasten aikataulujen vuoksi oli vähän rajoittunutta elämä:)
  Meillä lapset ovat nyt 10v ja 11v joten voin sanoa: ai että on helppoa! Lapset nukkuvat ihan missä vain ja pitkään. Muutavat vuodet ollaan reissattu niin, että vaihdetaan paikkaa kolmekin kertaa loman aikana (Jenkit, portugali ja Kroatia) ja lapset vaan intoa täynnä kun näkee enemmän uusia paikkoja lomilla.
  Kun olivat pieniä, oltiin tasan samassa bamse hotellissa ja lotrattiin altaissa.
  Ruokien miettimisen kannalta saisi tuo koulu jo alkaa:) Sitten ei tartte keksiä kuin yksi lämmin ruoka päivässä..
  Pää lyö jo täysin tyhjää.

 3. Elisa

  Tämän kesän loma ja reissut on jo muisto vain. Mulla on 2-vuotias tytär ja hänen kanssaan on ollut vauvasta asti hyvin helppoa reissata. Paljon ollaan reissattukin. Suomen sisällä pitkiä automatkoja menty paljon kahdestaankin. Nukkuu missä vaan, toki jonkun verran menee matkoilla rytmit sekaisin, mutta ei pahemmin. Varmasti osittain onnistuu niin hyvin lapsen rauhallisemman luonteen vuoksi, mutta on kyllä saanut tottuakin pienestä pitäen.
  Ja kyllä! Saa toivoa hoidon alkamista 😊

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.