Fit you too
Fit you too

Onko väärin jos äiti huutaa?

Varmaan jokainen äiti tietää miltä tuntu kun hermo kiristyy ja lopulta napsahtaa sitten poikki. Oon nyt itse toista viikkoa lasten kanssa kotona kun heillä on loma hoidosta ja se kieltämättä on välillä raskasta. Nyt on ollut sadepäiviä ja ollaan oltu sisällä aika paljon (lue, liikaa). Meininki menee nopeasti neljän seinän sisällä rauhattomaksi ja ainakaan meidän lapset ei todellakaan leiki ”hiljaa omassa huoneessa”. Samalla mulla on tietysti yrityksen työt hoidettavana ja mun työpäivä alkaakin joka päivä klo.17 kun mies tulee kotiin. Olin koneella viime yönä vielä puolelta öin ja siitä johtuen aamulla äiti ei oo sit ihan pirteimmillään.

Esimerkiksi tällä varustuksella voi katsoa lastenohjelmia.

Yleensähän kaikissa lastenhoito-oppaissa neuvotaan, että kun lapsi tekee jotain tyhmää, niin hänen huomio pitäisi siirtää muualle johonkin järkevämpään ja hänelle pitäisi selittää ”lapsen tasoisesti” miksi vaikka se veljen portaista alas työntäminen on ikävää. Mä voin myöntää ihan avoimesti, etten useinkaan pysty noin aikuismaiseen käyttäytymiseen! Mä väittäisin, että mulla on vielä normaalia pidemmät hermot (kiitos hätäkeskusurani), mutta esimerkiksi inttäminen ja härnääminen ovat asioita joita en jaksa yhtään.
Kaikista typerintä on huutaa lapselle, että älkää huutako 😀 . Joskus tuntuu, että tää on kuin joku iso mölytoosa koko huusholli, kun yks rämistelee jollain lelulla ja toinen kiljuu kurkku suorana kun ei saa samaa lelua. Meillä on nyt vaihe, jossa 2,5 vuotias on keksinyt, että hän saa isoveljen antamaan hänelle tavaran ”sääli-itkulla”. Välillä oon sanonut Benille, että entäs jos vaan annat sen lelun, niin toi huuto loppuu. Eihän se oikein toki ole, mutta joskus ei vaan jaksa kuunnella sitä järkyttävää raivoamista.
Mä en tiedä miten rauhaisaa muilla on, mutta ainakin meillä on kaksi tosi aktiivista poikaa jotka ei oo paikoillaan sekuntiakaan, ellei ne nuku tai ellei edessä ole joku ruutu! Meillä jatkuvasti joku lelu kolisee, miekat viuhuu ja mopo rullaa sellasta vauhtia pitkin kämppää ettei tosikaan! Benillä on ”supersankarivaihe” päällä ja hän vetää hyppypotkuja pitkin kämppää ja hyppii voltteja sohvalle. Siis herramunjee mitä tapahtuu kun tää kaksikko saa skeitit, skuutit ja muut käyttöönsä!? Niillä on varmaan joku raaja koko ajan paketissa!

Mitä tulee tohon otsikkoon, niin mä ainakin inhoan huutamista, mutta miten musta tunuu, että se on välillä ainoa joka tehoaa? Usein mä kyllä pyydän sitten anteeksi sitä että äiti huusi ja kerron, ettei musta ole mukava huutaa. On kuitenkin varmasti aivan normaalia, että jokainen äiti huutaa joskus lapsillensa. Onneksi mun hermot ei oo ollu (vielä) niin riekaleina, että pillahtaisin itkuun! On sekin kyllä ollu väsyneenä TOSI lähellä. Mua vähän lohduttaa, että jopa mun maailman viilipytyin mieheni karjaisee välillä pojille, etenkin silloin kun he satuttavat toisiaan tai meitä. Joskus omaakin sitä huutamista on vaan mahdoton hillitä!
Miten se suhtaudutte lapsille huutamiseen? Pystyttekö olemaan huutamatta ikinä lapsille vai tuleeko kiljuttua jopa kurkku suorana?

Kommentit (3)

 1. Ellinoora

  Oi että! Täähän oli ihan kuin meidän elämästä 😂 Piti oikein miehellekin näyttää, että miten sitä jossain on ihan samanlaista, ettei me olla ainoita🙈 Miten se toinen lapsi voi haluta juuri sen saman lelun minkä toinen otti käteensä?! Täällä isommalla myös tuo supersankari vaihe ja hypitään joka paikkaan niin että heikompaakin hirvittäisi!
  En pidä huutamisesta, enkä varsinkaan siitä että vanhemmat huutaa lapsillensa, mutta välillä ei vain ole muita vaihtoehtoja… Täällä myös pinna kireänä usein ja katsotaan josko helpottaa kun palaan ensi kuussa töihin. Meillä siis pojat 3v10kk ja 1v6kk 😁 Tsemppiä, voimia ja kovia hermoja ❤️

 2. Elkku

  Mä voin kertoa tohon huutamisasiaan toisen näkökannan;
  meillä on äiti aina huutanut ja PALJON mutta ihan kunnon kansalaiseksi oon kasvanut ilman mitään traumoja. Nyt siis 22v. 😀
  Eihän se toki ehkä paras vaihtoehto ole mutta ei se myöskään tapa! 😉

 3. Sari

  Hiphei! Täällä kans! Pojat 3,5v ja 2v ja meno TÄSMÄLLISESTI kuten teillä! Jos täällä joku mittaisi desibelejä, niin taatusti ylittyisi sallitut arvot, ja siis ihan jo ilman että mä huudan. Ja siis kyllä, voi että tulee tehtyä sitä ihan samaa. Ja kans pyydän anteeksi ja selitän, miksi äiti räjähtää kun ei normaalilla puheäänellä uskota puhetta jne.. Ei tätä varmasti voi oikein ymmärtää kukaan muu, jolla ei oo kahta, tai herranjumala, vielä useampaa erittäin aktiivista poikaa!! Eli I so feel you! 😊

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.