Fit you too
Fit you too

Onko mitään keinoa laihtua nopeasti (kysyy ensi kesän morsian)?

Saan todella usein kysymyksen siitä, miten voi laihtua nopeasti ”muutaman kilon”? Usein se liittyy siihen, että on tulossa jokin tärkeä tilaisuus, jossa haluaa näyttää hyvältä ja ongelmakohta on usein keskivartalo. Ymmärrän tämän, koska olen ensi kesän morsian ja haluan itsekin näyttää häissäni hyvältä – mitäs sitä kieltämään! En itse ole ehkä laihdutuskuurin tarpeessa, mutta sitkeästi lantiolla istuvat muhkurat ja varsin armoton hääpukuni saa kyllä mut tekemään entistä tarkemmin valintoja lautasella. Olen mm. lopettanut salaatinkastikkeen käytön ja vähennän radikaalisti . Pieniä juttuja, mutta en halua stressata itseäni nyt millään isoilla muutoksilla.
Usein tähän kysymykseen liittyy se, että halutaan näkyviä muutoksia, ja tietysti nopeasti kiitos. Onko se mahdollista?
Jos tilanne on siis se, että ensi kesään mennessä pitäisi painoa saada pudotettua, niin tietysti tavoitteesta riippuen niin se on toki ihan mahdollista! MUTTA. Mitä pidemmällä aikavälillä muutoksia tekee ja mitä rauhallisemmin etenee, niin sitä vähemmän hommasta tulee paineita ja koko elämää ei tarvitse omistaa laihdutukselle. Tottakai olisi helpompaa, että omat elintavat pitäisi aina painon normaaleissa lukemissa, mutta ainahan se ei vaan mene niin. Mielestäni esim. häät ovat ihan hyvä porkkana muuttaa elintapoja ja sitä myöden myös muuttaa kehonkoostumusta! Ja koskaan ei ole liian myöhäistä huolehtia omasta terveydestään!
Tämä on juuri se tilanne, missä moni sitten sortuu niihin pussikeittoihin ja muihin älyttömyyksiin – se ei ole tervettä nähnytkään! Painon nopea pudottaminen ei koskaan kannata (ellei kyseessä ole hengenvaarallinen tilanne ja lääkäri valvoo laihduttamista)! 500g:n pudotusvauhti viikossa yleensä takaa, että lihasmassa säilyy mikäli ehtii ja jaksaa harrastaa liikuntaakin siinä ohessa. Liikkuminen ei ole toki pakollista, mutta se auttaa valtavasti projektissa sellaisinkin mekanismein, mitä ei ensin edes tule ajatelleeksi! Paras tapa liikkua on se mistä itse nauttii, mutta jos haluaa taata hyödyt niin kannattaa tehdä sekä lihaskuntotreeniä, että esimerkiksi reippaita kävelylenkkejä. Jos inhoaa yli kaiken liikuntaa, niin tilanne on tietysti vähän haastavampi. Mutta ei painonpudotus silloinkaan mahdotonta ole.
Sokeri ja vehnä. Tämä tulee nyt varmasti kaikille aivan totaalisenä yllätyksenä… Tai sitten ei!
Vannon ja vakuutan, että jos tästä päivästä eteenpäin lopetat pelkästään sokerin ja vehnän käytön vaikka 2kk:si, niin huomaat selviä muutoksia kropassasi!! Usein sokeri on piilossa, eikä sitä edes huomaa syövänsä; Valmiit marinadit, leivät, jugurtit, mehut, tuoreet ja kuivatut hedelmät – sokeria on monessa paikassa eri muodoissaan. Toki hedelmiä voi syödä kohtuudella, mutta usein makean syöminen houkuttelee syömään lisää makeaa. Hedelmät eivät korvaa vihanneksia, joita pitäisi syödä jokaisella aterialla!!! Se mikä on kuitenkin varmaa on se, että jos et muuta mitään ruokailutottumuksissa, niin mikään ei muutu. ”Syön vielä tänään jotain hyvää ja huomenna alkaa tiukka dieetti” kertoo yleensä siitä, että ei ole kuitenkaan valmis tekemään vielä mitään konkreettisia muutoksia. Asiat tapahtuu tässä ja nyt.

Esimerkkiannos: Makaronilaatikkoa 300g ja kasviksia 250g.

Summa summarum: Realistinen tavoite (esim. painonpudotus 2kg kuussa), sokeriton ja vehnätön ruokavalio X-aikaa (ei sen tarvitse noudattaa ikuisesti!!), reipas liikunta jos on mahdollisuus (vaikka edes kävely) ja riittävästi unta! Keho ei polta rasvaa univajeessa ja väsyneenä ei jaksa tehdä hyviä valintoja eikä lähteä liikkumaan. Näillä ohjeilla pääset jo pitkälle ja kannattaa pistää vaikka ihan paperille missä voi parantaa ja mitä hyvää parannuksista seuraa itselle.
Muista myös syödä tarpeeksi ja säännöllisesti, eli älä lankea syömättömyyden ansaan! Tällä tarkoitan sitä, että kahvi klo.8 ja leipä klo.18 ei ole oikea tie. Muistutan vielä siitä, että vaikka moni dieetti käskee unohtamaan kaikki hiilarit, niin se ei välttämättä ole paras ratkaisu: Ketoosidieetillä rasva kyllä palaa, mutta kun yht äkkiä ruokavalioon lisätään runsaasti hiilareita eikä ns. ajeta dieettiä alas pikku hiljaa, niin kroppa voi pöhöttyä nesteistä hetkessä.
Jos tunnet, että tällä hetkellä ei vaan löydä sitä motivaatiota mistään tai elää muuten vain tosi stressaavaa vaihetta, niin helpointa on vaan ostaa sopiva juhlamekko ja hankkia muotoilevat alusvaatteet 😀 ! Itse ajattelen, että mikään yksittäinen hetki ei ole sen arvoinen, että stressaan hulluna painosta ja kiukuttelen sitten läheisilleni kun vaa’an lukema ei aamulla ollut mieleeni.
Oon pahoillani, mutta en pystynyt kertomaan teille mitään ihmedieettiä tai sellaista vatsaliikettä, jolla saa litteän keskivartalon viikossa! Jos kuitenkin tykkäsit, niin paina <3 !

Kommentit (2)

  1. miltsu

    mä en oo koskaa ymmärtäny esim.häädiettejä. häitä valmistellessa pinna palaa varmaa ilman nälkääkin 😀 ja miksi laihduttaa yhen päivän takia, kumppani varmasti rakastaa toista ulkonäöstä huolimatta jos alttarille suostuu astelemaan. silloin pitäis kyl laihistelijankin vaan oppii hyväksyy muutamat kilot ja rakastaa omaa vartaloaan 🙂

    • fityoutoo

      Varmaan monella on se ajatus, että kun häät ovat niin merkityksellinen päivä elämässä niin siihen halutaan panostaa paljon! Ja uskoisin, että ne paineet on nimenomaan omassa päässä, koska enpä ole kuullut hirveän monen sulhasen käskevän morsiantaan häädieetille 😀 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.