Fit you too
Fit you too

Onko meitä äitejä nyt syyllistetty tarpeeksi? No odottakaapas vaan!

Jos olette välttyneet blogeissa vellovalta ”läskit mutsit” -keskustelulta, niin onnittelen, aikamoinen saavutus! En yhtään ihmettele, että aika moni pahoitti mielensä, koska noh… Onhan se aina hienoa kun ihminen, joka ei tiedä yhtään mistä puhuu, puhuu siitä silti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aina kyseessä ei ole aito huoli vaan eri motiivit. Meillä bloggaajilla on ihan vakkariaiheet, joilla saa postaukselle jakoja ja lukijoita, eli lisää rahaa suomeksi sanottuna! Kaikkien tunteita kuumentavien aiheiden käsittely on aina bloggarille helppo nakki. FF:ssä on paljon äitejä lukjoina (ja bloggaajina), joten oli ihan odotettavissa että kommenttiboxit laulavat.

Tässä kuvassa lapseni kaivaa miekalla nenää.

Itse en ota kantaa tähän lihomiskeskusteluun, koska lasten myötä oma tajuntani on laajentunut niihin mittasuhteisiin, että tajuan, että jos jokin asia on minulle helppoa, niin se ei sitä välttämättä ole toisille. Olenhan itse normaalipainoinen, joten se on varmaan sullekin yhtä helppoa?? Ai ei ole?
Ainoa vaan, että minulla on a) Hyvä tukiverkko (jota ilman elämäni olisi todella paljon erilaista) b) Saan nukuttua melko hyvin, (ainakin viisi yötä viikosta suht kunnolla) ja c) Liikun työkseni, joten painonhallinta on helpompaa siltäkin osin.
Ajattelin koota tähän vielä muita ihanan paljon tunteita herättäviä aiheita, joiden kommentointi blogeissa on nykyään muodikasta! Tässä ei varmaankaan ole ihan kaikki perus-moralisointiin kannustavat aihe-alueet, mutta ainakin hyviä sellaisia!

 • Imetys. Oh dear lord. Imetys on ainakin omasta mielestäni ihan hiton TYLSÄ aihe, koska kysymys on kumminkin vaan maidosta, jota tulee tissistä 😀 . Miten siitäkin jaksetaan aina repiä niin suuria tunteita? Vai onko tässä taas kysymys jostain omista täyttämättä jääneistä imetysunelmista, joka ajaa aukomaan päätä jollekin random bloggaajalle??? Itse en henk koht jaksa lukea en sitten ainuttakaan imetyspostausta.
 • Lasten hoito kotona vai päiväkodissa? Itsehän en jaksaisi millään olla kotona kolmea vuotta lasten kanssa, eikä niin ole tarkoituskaan. Silloin kun vanhemmat ovat töissä, lapset voivat olla kunnan järjestämässä hoidossa. Useimpien on kuitenkin pakko käydä töissä. Jos Helsingissä hoitaa yhtä lasta kotona, siitä tienaa nettona n.600€ (sisältää Helsinki-lisän). Toki pienituloisena on oikeutettu myös muihin avustuksiin. Mutta tuolla summalla harva kuitenkaan pärjää taloudellisesti, ellei ole säästöjä tai toinen vanhempi ok palkkaisessa duunissa. Toinen juttu on se, viihtyykö kotona. Kaikki eivät edes halua olla kotona ja pitääkö sitä hävetä?

 • Matkustelu ja miten lasten ”raahaaminen” eri paikkoihin on haitallista. Lasten kanssa on matkustettu aina, eli ei todellakaan ole mikään uusi juttu. On joko istuttu matkailuvaunussa 80-luvulla 12h päivässä että päästään leirintäalueelle, on menty Ruotsin risteilylle tai on matkustettu lentokoneella Teneriffalle. Onko jossain joku sääntö, että lasten kanssa pitäisi aina olla vain kotona??? Täällä kylmässä ja pimeässä???
 • Lasten TV:n katselu ja pelaaminen. En tiedä mikä on paljon ja mikä on vähän TV:n katsomista. Varmaan se, että lapset eivät leiki ollenkaan tavallisia leikkejä, vaan tuijottavat koko ajan jotain ruutua? Tämä aihe on meillä vähän pinnalla, koska lapset katsoisivat DVD:tä varmaan koko ajan jos antaisin! Pädi meillä meni rikki jo reilu vuosi sitten, eikä sitä ole korjattu. En uskalla antaa tuolle 5-vuotiaalle mitään pelejä pelattavaksi, koska pelkään, että hän ostelee satasilla jotain lisäosia peliin (okei, en tiedä miten se on mahdollista edes). Nykyään on helpompaa, kun lapsia on kaksi ja he leikkivät keskenään. Yhden kanssa on vähän sellainen meininki usein, että lapsen kanssa pitää olla jatkuvasti ohjelmatoimistona. TV on helppo lastenhoitaja ja kyllä, välillä siihen itsekin sortuu. Kyllä meillä lapset katsoo joka päivä jonkun aikaa TV:tä, lähinnä se on Pikku Kakkonen, Buu Klubben ja toisinaan DVD.

No niin, nyt alkaa tulla vaan ihan rehellinen mielipide noista edellä mainituista! Sana on vapaa ja moraalisaarnaus sallittua 😀 !

Kommentit (7)

 1. Tanja

  Olet Katri ihan huippu! Ei miulla muuta 😊

 2. A

  Totesin yksi päivä miehelle että nyt mä ymmärrän ne mammakilot. Ei ne siitä synnytyksestä välttämättä jää niinkun monesti moralisoidaan, vaan lapsivuodeaika on kyllä niin sitovaa ja aikaa nielevää että kyllä sitä saa tosissaan panostaa kunnossa pysymiseen.

  • fityoutoo

   No juurikin näin. Mä epäilen, että osa on joo varmasti ihan syömistä ja liian vähäistä aktiivisuutta. Mutta suurin osa on kombonaatio väsymys + ”nopea energia” jota keho janoaa väsyneenä. Tiedän tämän 100% vaikka olen itse ihan hyvässä kunnossa. Silti vauva-aikana välillä tuli syötyä oikeastaan mitä vaan mikä oli nopeaa ja mistä sai energiaa. Mun sympatiat on täysin niiden äitien puolella, jotka ei saa nukkua. Unettomuuden vaikutus elämään on moninainen ja vaikuttaa niin moneen asiaan negatiivisesti.

 3. Luana

  Ensimmäinen kappale on kultaa, kiitos! 🙂

  • fityoutoo

   Heh, kiitos vaan 🙂 !

 4. Irmeli

  Voisko joku joskus oikeesti kiinnostua tuosta ylipainosta ja puhua/kirjoittaa ongelmasta joka on jo pahasti päällä ja minne ne veromarkat menee jo: suuret ikäluokat ja vanhukset. SIellä se ylipaino jyllää. Ei sitä ehkä pk-seudulla huomaa, mutta menee maakuntiin, niin harvassa on normaalipainoiset. Ja sitten kun menee sinne maakuntien terveysasemalle, niin ne ”terveydenhuollon ammattilaiset” jotka tätä syvää huolta ylipainosta nyt kantavat vasta huonossa hapessa onkin. Yksikään bloggari, joka on ”kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja maailman kaikkien ylipainoisten pelastamisesta” ei ikinä kirjoita oikeista ongelmista, vaan aina samoista aiheista. Tässä on tämän mun treenattavan (20v asiakas) mahakuva ennen ja jälkeen. Wau, kato mitä sain aikaan neljässä viikossa!!! Olisko pikkusen enemmän asennetta ja haastetta saada ylipainoinen Pirkko 55v. tikkiin? Minusta ainakin… Oikeesti työtä on tarjolla seniori puolella. Ja siellä on myös sitä maksukykyä.
  Ja mitä noihin imetys yms. aiheisiin tulee, niin ihan samaa mieltä. Ei jaksa enää lukea tota samaa löpinää. Imetä ja jos imetät ja älä imetä jos et imetä. Näytä tissi tai älä, kunhan se lapsi saa sitä tarvitsemaansa ruokaa jostain. Jos näistä asioista tulee ongelma, niin neuvola – siellä voi puhua peloista ja muista sielunsa kyllyydestä, netissä ei kyllä ainakaan mitään muuta saa aikaan kuin kaaoksen.
  Arg. Kiitos. 🙂

  • fityoutoo

   Ihana avautuminen 😀 ! Ja kyllä, sulla on kyllä totuus kommentissa. Minäkin haluan nähdä mieluummin sen Pirkon, joka oikeast on joutunut muuttamaan elmässään isosti asioita ja tekemään kaksin verroin töitä kuin se 20-vuotias. Ja kyllä täällä PK-seudulla todella saa vähän yksipuolisen käsityksen, kun moni syö salaattilounaita kahviloissa ja joka toinen treenaa hienoilla crossfit-saleilla.
   Timo Haikarainen taitaa olla melkein ainoa tunnettu PT, jolla on ennen/jälkeen kuvia kaikenikäisistä ihmisitä sivuillaan ja omassa somessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.