Fit you too
Fit you too

Onko karkki pakko korvata jollain terveellisellä??

Kaikki karkit Cloettan uutuuksia!

Ne jotka tuntee mut tietää, että mä tykkään todella paljon makeasta ja etenkin karkeista! Oon kuitenkin tehnyt itseni kanssa sopimuksen, että syön karkkia vain kerran viikossa. Saan Cloettalta yleensä ison boxin uutuustuotteita muutaman kuukauden välein ja siitä riittää aika moneksi viikonlopuksi eteenpäin… Mutta miksi karkkia vain kerran viikossa?

Irtokarkeista tulee huono olo, etenkin jos niitä vetää överit. Siksi.

En todellakaan ole mikään terveysnatsi enkä ääripään freetoxaaja! Silti koitan välttää liiallista sokerin syömistä, koska en ole vielä toistaiseksi keksinyt yhtään ainoaa järkevää syytä siihen. Pussillinen karkkia tai vaikka jätskiannos kerran pari viikossa on ihan jees ja saatan syödä ex-tempore pullan kahvin kanssa jos tarjotaan. Olen vaan niin monesti huomannut, että makean syöminen lisää makean himoa ja siitä syntyy nopeasti kierre; Löydän itseni yhtä toistuvammin kaivamasta kaappeja, josko siellä olisi ”jotain hyvää”.

Karkkia ja suklaata ei voi mielestäni maun puolesta korvata millään, enkä ymmärrä miksi edes pitäisi! On ihan selkee juttu, ettei raakasuklaa voi maistua samalta kuin Fazerin maitosuklaa. Mutta usein makeanhimon voi selättää laittamalla suuhun vain jotain makeaa ja tätä kikkaa olen käyttänyt itse jo pitkään! Mulla on aina kotona jotain karkin korviketta, jota voin syödä. Karkinkin suhteen käy yleensä niin, että ostan hillittömän pussin, mutta en kuitenkaan jaksa syödä kerrallaan kuin 100g jos sitäkään…

Tässä muutama terveellisempi vaihtoehto karkille

 • Tykkään itse tosi paljon kaikesta suklaakuorrutteisesta ja Foodinilla on todella hyviä raakasuklaakuorrutteisia manteleita! Manteleissa on hyviä rasvoja, joten ne myös täyttävät nopeasti… Ja ovat tietysti myös todella kaloripitoisia! Foodinilla on myös paljon muutakin suklaakuorrutteista, joten kannattaa ehdottomasti testata. Näitä mulla on usen myös treenikassissa ja saatan syödä niitä kahvin kanssa.
 • Lidlissä on loistavat pähkinä- ja pähkinäsekoitusvalikoimat! Noissa sekoituksissa voi olla hieman lisättyä sokeria, muttei tietenkään siinä määrin kuin jossain irtokarkeissa! Itse tykkään tunkea niitä sekaisin suuhun ja etenkin sellainen sekoitus, jossa on pistaaseja on suosikkini!
 • Kaakaotaateleita ostin kerran lentokoneeseen ja niillä TODELLAKIN lähtee makeannälkä nopeasti! Kuivatut taatelit ovat todella sokeripitoisia, mutta myös kuitupitoisia! Nämä ilmeisesti kaakaojauheessa pyöritellyt taatelit ovat yllättävän hyviä ja täyttäviä.

Ostatteko mieluummin makeannälkään tavallisia karkkeja vai jotain muuta?

Kommentit (3)

 1. Kata

  Olen nyt tässä kuussa päässyt vihdoin irti pitkään jatkuneesta herkkukierteestä ja melkeinpä päivittäisestä karkin syömisestä. Jes! 😀 Kumma kyllä ei enää pahemmin tee mieli karkkia. Paras korvike on lakritsijauheella päällystetyt taatelit. Ostin myös kokeiluun mainitsemiasi kaakaotaateleita, mutta lakutaatelit vie kyllä voiton mun mielestä. Myös proteiinivanukkaat toimii hyvin makeannälkään. Lisäksi ostin vihdoin kokeiluun sitä paljon hehkutettua Lohilo-jäätelöä. 🙂

 2. AA

  Minusta karkille ei ole mitään korviketta, koska herkuista paras on karkki, mutta nykyään en hirveästi syö, koska olen huomannut, että sokerin varsinkin valkoisen sokerin syönti huonontaa kasvojen ihoa. Makean syönnille olen muutaman omatekoisen helpon ja sokerittoman( hunajaa tulee) reseptin löytänyt netistä joita teen pahimpaan makean himoon ja yleensä kahville, koska kahville kaipaan yleensä jotain syötävää. Karkkia kuitenkin ostan, jos oikea makeannälkä iskee. 😀

 3. henna

  Hauska tuo ettei raakasuklaa maistu samalta kuin fazerin sininen. Ei todellakaan maistu, mutta omasta mielestä fazerin sininen onkin sitä karkkia kun taas raakasuklaa on sitä oikeaa, aitoa suklaata. En sano ettei fazerin suklaa muka ole hyvää, totta kai se on. Mutta kun minun tekee mieli suklaata niin ajattelen automaattisesti juuri raakasuklaata, missä se suklaa todella aidosti maistuu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.