Fit you too
Fit you too

My Day – Rusketusta, Etiopialainen elämys ja parisuhteen kriisi!


 
07:08 Herätys! Mulla ei oo yleensä ollenkaan oma kello soimassa, vaan herään joko miehen herätyskelloon tai Theo herättää meidät mölisemällä omassa sängyssään. Nostan hänet yleensä sänkyymme jatkamaan unia. Jätän herättyäni pojat miehen kanssa alakertaan ja painelen ylös keittämään kahvia ja puuroa. Siivoilen keittiötä, koska aamu alkaa paremin siistissä keittiössä! Tää hetki on mulle päivässä todella tärkeä!

9.00 Aamupäivä menee siivoillessa, pyykinpesukonetta täyttäessä ja tietysti Theon kanssa ollessa. Hän menee päikkäreille juuri sopivasti 10.30, kun lähdemme bussilla Töölööseen. Meiltä kestää kaupunkiin julkisilla lähes tunti, joten matkaan pitää varata aikaa lapsilisällä.
Mulla on 11.45 varattu aika suihkurusketukseen, koska keskiviikkona on lehtikuvaus ja valkoinen kalkkuna ei näytä kuvissa hyvälle. Ystäväni on luvannut työnnellä Theoa sen aikaa vaunuissa.
11.35 Treffaamme Mechelininkadulla ja teemme lennosta vaihdon! Olen käynyt aikasemminkin Velvet -nimisessä paikassa ja ollut tosi tyytyväinen palveluun. Rusketus tehdään Vita Liberata -sarjalla, joka on tosi hellävarainen iholle. Koko hommassa menee 20min kuivatuksineen. Iho näyttää upealle – jopa sisäreisissä! Mieleeni tulee väkisin, että jos olisin sinkku, niin kävisin suihkurusketuksessa paljon useammin (lopussa selviää miksi). 
12.15 päätämme mennä kaverini kanssa testaamaan Queen Sheba -nimistä Etiopialaista ruokapaikkaa ihan rusketuspaikan lähellä. En ole koskaan maistellut Etiopialaista ruokaa, mutta tykkään kokeilla uutta. Ravintolassa on seisova pöytä, jossa on muutama eri vaihtoehto. Ruoka on ihan ok, ei mikään megaelämys kuitenkaan. Tarjolla on lettuja, joiden sisään on (kai) tarkoitus laittaa kastiketta. Lettu maistuu suolattomalle ja hyvin happamalle.
Keskustelemme ystäväni kanssa häistä, taloprojektista ja viimeaikaisista tapahtumista. Vieressä istuva mies kuuntelee korvat höröllään. Ulkona ystäväni toteaa, että olisi pitänyt varmaan puhua eritteistä tai satiaisista, niin olisi herra saanut jotain kuunneltavaa! Poikkeamme vielä hakemassa kahvilasta latet ennen kuin molemmat hyppäämme eri busseihin. Olen kotona kahdelta.

15.00 lähden hakemaan vanhempaa poikaamme dagiksesta pyörällä. Meillä on superkätevä pyörän peräkärry, jonka ostoa en ole katunut hetkeäkään! Mietin, että dagiksen opet varmaan miettivät, että siinä on Benin äiti saanu vähän väriä pintaan 😀 … Ajamme kotiin ja jäämme samoin tein talonyhtiön hiekkalaatikolle.
En ole todellakaan mikään ”hiekkalaatikkomutsi”, mutta koska on niin kiva ilma, niin en kehtaa viedä lapsia vielä sisälle. 1,5-vuotias juo hiekkaleluämpäristä sadevettä antaumuksella. Hyvä bakteereja, ajattelen. Lopulta lapsen vaatteet ovat aivan märät. Minulle tarjoillaan kahvia pienestä muovisesta kahvikupista.
16.45 mieheni tulee töistä kotiin ja teemme vallanvaihdon. Menen kotiin suunnittelemaan illan tuntia ja syön välipalan seisten. Keittiön saareke on täynnä kamaa kun kaikki kallisarvoinen on pitänyt Theon takia pelastaa tarpeeksi korkealle! Pöydällä lojuu sekalainen määrä kasveja.
Vielä ennen yritysryhmän vetoa käyn vetämässä nopean salin, vaikka oikeastaan suihkurusksen ottopäivänä ei saisi hikoilla. Saan tästä snäppiin huomautuksen, mutta väitän etten hikoillut. Joka ei kyllä pitänyt paikkaansa 😀 .
Veivaan crossaria, sekä teen nopean selkätreenin. Värini aiheuttaa pitkiä katseita muissa treenaajissa ja joku varmaan luulee mun karanneen Jersey Shore -sarjasta.
Kipitän viereiseen rakennukseen ja minua on vastassa iloinen naisjoukko! Pidän heille hyvän olon tunnin, joka sisältää avauksia, rullauksia, venytyksiä ja rentoutumisen.

 
19.45 poikkean kotimatkalla Alepassa, koska vatsani kurnii niin äänekkäästi, että nälästä ei voi erehtyä! Koitan ostaa vain pakolliset, lopputulos; 41€. Ostoskärry täyttyy vihanneksista, marjoista, lihasta, kanasta ja jälkkäristä. Äkkiä kotiin ja syömään!

 
20.30 laittelen vauvan nukkumaan ja menen syömään miehen grillaaman pihvin. Juttelemme miehen kanssa päivän kulusta ja sovimme muutamasta häihin liittyvästä speksistä. Häntä ei useinkaan kiinnosta jotkut yksityiskohdat, mutta haluaa kuitekin kuulla mitä järjestelen hänen selkänsä takana 😀 .

 
21.00 Siirryn alakertaan kirjoittamaan blogia ja mieheni huomauttaa ohimennen, että haisen aivan järkyttävälle. Tai siis korjaan, minä ja koko kämppä haistaan järkyttävälle! Itseruskettavassa on kieltämättä aika vahva odööri…
Lopulta nöyrryn parisuhteen edessä ja menen suihkuun pesemään merkkivärin pois. Laitan vielä suihkun jälkeen iholle VS:n makeanhajuista kosteusvoidetta ja saan luvan nukkua sängyssä. Mitäpä sitä ei rakkauden eteen tekisi, kuten kävisi suihkussa!
23.15 olen valmis nukkumaan. Ihan en yhdeksitoista sänkyyn ehtinyt, mutta ei se paljon yli mennyt!
 
 
 

Kommentit (4)

 1. Miisa

  Kiva postaus! Nää tällaiset perusjutut toimii. ps. nukkuuko theo vielä kahdet päiväunet kun noin ajoissa (10.30) nukkuu.. Nukkuispa meilläkin 🙁

  • fityoutoo

   Ei nuku kaksia! On aina nukkunut tosi aikaisin päiväunet. Joskus koitettiin saada vielä siinä ko.16-17 nukkumaan toiset mutta illalla ei sit meinannut millään saada nukkumaan…

 2. Maukka

  Hei, mainitset pyöräkärryt! Olemme hankkimassa sellaisia, niin minkä merkkiset kärryt teillä on, kun olet niihin tyytyväinen?

  • fityoutoo

   Mä tarkistan kotona, en nimittäin muista tähän hätään ja oon reissussa 🙂 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.