Fit you too
Fit you too

Muutama menovinkki Etelä-Suomessa asuville (tai tähän suuntaan matkustaville)!

Kaupallinen yhteistyö: Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

Käykö teillä koskaan niin, että viikonloppuna olisi kiva tehdä kavereiden, paremman puoliskon tai perheen kanssa jotain kivaa, mutta mitään hyvää ideaa ei oikein tule mieleen…? Tiesittekö, että alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä on tosi kivoja paikkoja, jonne kannattaa suunnata. Siis muitakin kuin Porvoo! (Vaikka toki Porvoo ihana paikka on sekin, terkut vaan kaikille sinne suuntaan!)
Sain mahdollisuuden pari viikkoa sitten vierailla niinkin eksoottisessa paikassa kuin Lohja! Ihan äkkiseltään ei välttämättä tule mieleen lähteä seikkailemaan sinne suuntaan, mutta Lohjalla ja lähiympäristössä oli muutama tosi kiva kohde, jonne varmasti tulee mentyä vielä uudemmankin kerran!
Luonnonystäville ja muille erä-Jormille/Jormattarille…
…Sopii loistavasti Karkalin luonnonpuisto! Luonnonpuisto oli todella upea kokemus ja ahtaista paikoista pitäville tarjolla oli myös Torholan luola aivan luonnonpuiston lähellä, jonne kannattaa muuten varata kunnon taskulamppu! Voisin kuvitella, että tämä on tosi kiva kohde etenkin hieman isompien lasten kanssa, jotka eivät vain jaksa tarpoa polkua eteenpäin, vaan haluavat hieman jännitystä elämään. Kävelyreittejä Karkalissa on eri mittaisia, joista pisin on 6km. Maasto ei ollut kovin vaikeakulkuista (edes Converseilla, heh), joten mikään erämaassa syntynyt ei tarvitse olla selvitäkseen reitistä!
Sisätiloista pitäville spa-matkailijoille…
…Aivan loistava kohde on Kylpylähotelli Päiväkumpu! Kylpylä on pari vuotta sitten uusittu ja voin kyllä suositella sitä erittäin lämpimästi! Ennen kylpylään menoa söimme lounaan Päiväkummun omassa Ravintola Kanervassa, joka oli iloinen yllätys ruoan maun ja esillepanon puolesta. Myös muut matkalla mukana olleet kehuivat ruokaa!
Kylpylä ei ole järin suuri, mutta sitäkin paremmin suunniteltu ja monipuolinen! Saunoja oli tarjolla erilaisia, joista suosikkini oli suolasauna (sopii muuten hyvin useimmille atoopikoille!). Liskäsi perus poreammeiden lisäksi allaspuolelta löytyi mm. kuuma- ja kylmävesiallas, pieni lastenallas, musiikkiallas, ulkopalju sekä isossa altaassa kiipeilyseinä. Kylpylä ei välttämättä sovellu parhaiten pitkiä liukumäkiä rakastaville teineille, mutta ihanaan rentoutumiseen sitäkin paremmin! Lisäksi Päiväkumpu toimii hotellina, joten se sopii hyvin vaikka pieneen parin päivän mittaiseen minilomaan.Työporukalle, polttarijengille, tai synttäripoppoolle….
…Suosittelen Kettukallion Elämystilaa! Tila sopii hienosti erilaisiin työporukan tyky-päivien viettoon tai seurojen/yhdistysten virkistyspäiviin! Paikanpäälle voi tilata kaikenlaisia aktiviteetteja, joista suosittua on ollut mm.paintball!
Kettukalliossa on myös mahdollista pitää juhlia isommallekin porukalle. Tarjolla on mm. aito savusauna ja palju, joten vink vink esimerkiksi jos olet järjestämässä synttäreitä tai vaikka polttareita! Paikan päällä voi myös yöpyä.
Tässäpä siis muutama vinkki vaikka ensi viikonlopuksi, jos haluat poistua hetkeksi kotiluolasta ja tehdä pikavisiitin muuallekin kuin leffaan tai heurekaan 🙂 . Meillä onkin tarkoitus piipahtaa kylpemään Päiväkumpuun koko perheen voimin ensi viikonloppuna!
 
PS. ABH -arvonnan voittajalle ilmoitettu 🙂 !
 

Kommentit (3)

 1. Mipa

  Asun itse Lohjalla enkä ole käynyt noista paikoissa missään :D. Jos viikonloppuna hyvä ilma pitääkin varmaan suunnistaa Karkaliin 🙂 Kiitos siis vinkeistä :).

  • fityoutoo

   No hei nyt sitten hopi hopi vierailemaan! 🙂

 2. Anna

  Kylpylään ois kiva päästä. Harmi kun miestä ahdistaa kylpylät. 🙁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.