Fit you too
Fit you too

Muutama huippu kirjasuositus ja vinkki äitienpäivää ajatellen!

*Yhteistyössä BookBeat

” Tiedote kirjastosta.

Varaamiesi teosten laina-aika loppuu kahden päivän kuluttua.”

Mä löysin kirjastoharrastuksen viime syksynä. Ensin etsin kirjoja avoimen kursseihin, mutta samalla tajusin, että kirjastossa onkin vaikka mitä jännää luettavaa. Sekosin joka ikisellä kirjastoreissulla ja innostuin milloin meditointiopuksesta ja milloin Neulomisen ABC:stä. Pöydällä on ollut koko syksyn ja kevään 5-10 kirjan pino.

ODOTTAMASSA LUKEMISTA.

Myönnän avoimesti, että yhden kirjan olen sen syksyn jälkeen päässyt loppuun. Eniten taisin lukea niitä kouluun liittyviä kirjoja milloin mitäkin esseetä vääntäessä. Edelleen pöydällä odottaa mm. Cheekin Musta Lammas -kirja, jonka laina-aika loppuu tänään ja jota en ole edes avannut. Totuus vaan on se, että lukeminen on ajatuksena ihana ja jossain vaiheessa mulla oli menossa 10 sivua päivässä -haaste, joka onnistui ehkä 3 päivää. Tuntuu kuitenkin, että sellaista hetkeä, jolloin voin istahtaa rauhassa kirja kädessä sohvannurkkaan on vaan….. 0 viikossa!

Multa kysyttiin haluaisinko kokeilla BookBeat -palvelua ja kirjoittaa siitä blogiin? BookBeat on siis tyyliin ”kirjojen Spotify”, eli kiinteällä kuukausimaksulla (16,90€) saa lukea tai kuunnella kirjoja niin paljon, kuin sielu sietää.  Ajattelin, että tuskinpa niitä kirjoja tulee sen enempää luettua puhelimen tai tabletin näytöltä, kuin paperiversionakaan… Mutta hetkinen, äänikirjat!! Miksi en ollut tajunnut aikaisemmin, että äänikirjat voisi olla täydellisesti mun juttu? Äänikirjoja kun voi kuunnella lenkillä, treenatessa, bussissa ja vaikka siivotessa. BookBeat muistaa mihin kohtaa jää, joten kuuntelua voi jatkaa milloin vaan. Kirjojen lataaminen on todella nopeaa ja sovellus muutenkin helppo käyttää. Itse selailin kirjoja myös tietokoneen näytöllä ja latasin sitten ne puhelimeen etsi-valikon kautta.

Latasin BookBeatin sovelluksen puhelimeen ja löysin heti valikoimasta muutaman todella kiinnostavan äänikirjan.

  • Maaret Kallion Lujasti Lempeä kirja mulla on omana paperiversiona, mutta voin suositella sen lukemista tai kuuntelemista kaikille! Kirja sopii hyvin etenkin ruuhkavuosissa elävälle äidille, koska sen fiilis on rauhoittava ja armollinen. Tästä kirjasta myös ikäkkäämpi äiti varmasti tykkää!
  • Toinen aivan loistava kirja on Kimmo Takasen Tunne lukkosi. Tämä on yksi niistä kirjoista, jonka nappasin kirjaston Best Seller -hyllystä ja jota en ehtinyt lukea muutamaan sivua pidemmälle. Kun huomasin, että tämä kirja on BookBeatissa, niin aloin kuunnella sitä heti! Kirja käsittelee tunne-elämässä olevia ongelmia, jotka ovat yleensä seurausta lapsuudesta ja antaa työkaluja niiden käsittelemiseen. Kirjan kuvauksessa sanotaan mun mielestä osuvasti
    ”Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Uhraatko omat tarpeesi? Joudutko toistuvasti hankaliin tilanteisiin ihmissuhteissasi? Tiedätkö järjellä, että jokin toimintatapasi on sinulle haitallinen, mutta et pysty muuttamaan itseäsi?”
    Itse koin aika monta ahaa-elämystä kuunnellessa tuota kirjaa.
  • Yksi kirja josta olin tosi positiivisesti yllättynyt on lääkäri Pippa Laukan Hyvinvoiva nainen. Mulla ei ollut mitään odotuksia, mutta oon tykännyt tosi kovasti siitä, että kirjassa kerrotaan naisen terveyteen liittyviä asioita tosi helppotajuisesti. Se sopii mielestäni kenelle tahansa, joka on kiinnostunut omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Kirja on myös tosi hyvää luettavaa tai kuunneltavaa iäkkäämmille äideille, koska siinä puhutaan mm. iäkkäiden ihmisten liikunnasta ja ruokavaliosta. Kirjassa esiintyvät väitteet eivät perustu mihinkään ”mutuiluun” tai yhden ihmisen mielipiteeseen, vaan kerrotut asiat pohjautuvat tutkittuun tietoon, joka saa ainakin itseltäni plussan!

Seuraavana mulla menee kuunteluun mm. asiakkaan suosituksesta Itsemyötätunto, Jutan voimakirja, Personal Brainer ja varmaan myös joku vähän kevyempikin opus. Myös lastenkirjoja on saatavilla ja tajusin, että niitä voisi hyödyntää nukkumaan mennessä! Niinpä meillä meni ekana kuunteluun Tiina Nopolan Siiri löytää simpukan. Toki välillä luetaan myös kovakantisia lastenkirjoja, mutta välillä äänikirjalla voi vähän ”oikaista” nukutusrumbassa…
Mulla on teille lukijoille alekoodi, jolla voitte testata BookBeatia maksutta 30 päivää! Kannattaa siis käydä aktivoimassa koodi fityoutoo tai mennä aktivointiin suoraan tästä linkistä, niin pääset lukemaan tai kuuntelemaan kirjoja!
Koodi on voimassa 31.9 asti ja koskee vain uusia tilaajia.
Ja äitienpäivää ajatellen kanattaa BookBeatistä vinkata myös äidille 🙂 !
Mitä kirjoja teillä on nyt meneillään?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.