Fit you too
Fit you too

Mutsit, muistakaa että on olemassa vain yksi ”Vuoden äiti”!

Usein äitinä ollessa tulee helposti verratuksi itseään muihin äiteihin. Puhutaan paljon  nykyäajan kieroutuneesta kauneusihanteesta, mutta kyllä mun mielestä äitiyden vaatimuksetkin on tätä nykyä aika hullut! Yleensä se kaikki mitataan vielä siinä, mitä näkyy ulospäin.
Syyllistyn kyllä aina välillä itsekin tähän tyhmään ja haitalliseen vertailuun. Itselleni tällainen tilanne kävi viimeksi viime lauantaina, kun katsoin erästä aivan upeaa (okei, ja hoikkaa) naista, joka oli lähes viimeisillään raskaana. En meinannut saada happea kun kuulin, että lapsi on hänen kuudes!!! Siis KUUDES. Siis millä lihaksilla, kysyn vaan??
Miten olen koskaan voinut valittaa arjen rankkuutta, meillä kun on ”vain” kaksi lasta? Heillä on varmaan vielä ihan täydellisen siisti kotikin….
No, totuus on kuitenkin se, että harvoin me tiedetään toisen elämästä kuin pieni pintaraapaisu ja varmasti kaikilla on omat haasteensa. Me ollaan myös äiteinä erilaisia; Joku jaksaa arjen kaaosta, hälinää ja venkslausta paremmin kuin toinen, eli jonkun toisen mutsin sitokyky on vain luontaisesti korkeampi. Jos väsyt yhden lapsen kanssa, niin se on ihan okei. Jos joku jaksaa pyörittää kymmenen lapsen perhettä ilman mitään (näkyviä) haasteita, niin ei se tarkoita, että kaikkien pitäisi nauttia siitä.
Mulla oli viime viikolla Fitfashionin snäppi käytössä, jossa meillä on aina yhdellä bloggarilla kiertävä vuoro (nimimerkki on fitfashionfi). Kerroin siellä, että mä koen välillä itseni vähän ”epä-äidiksi”, koska en esimerkiksi tykkää hengailla yhtään leikkipuistoissa – ja sehän on se juttu, jota äitinä joutuu melkein pakosti tekemään (ellei omista leikkipuiston kokoista omaa pihaa)! Syystä että, siellä on vaan niin pirun TYLSÄÄ! En jaksa seistä paikallani tuntia, saatikka hengailla jossain hiekkalaatikon reunalla muovilapio kädessä. Silti en koe, että se olisi asia, joka jotenkin huonontaisi mun kykyä olla hyvä äiti lapsilleni.
Mulle oman iän karttuminen ja toinen lapsi on aiheuttanut sen, että en ole enää niin herkkä toisten mielipiteille. Jos kokee huonommuutta helposti, niin kannattaa ihan tietoisesti suojata itseään tilanteilta, joissa voi kokea arvostelua. Se on oikeasti fiksua!
Mulle itselleni on ollut pelastus, että on tiettyjä ystäviä (äitejä hekin), joille voi puhua aivan suoraan asioista! Ei tarvitse esittää mitään ”kiiltokuvaelämää” ja voi olla sellainen kuin on. Kylään tullessa en mieti, että näkyyköhän nyt se kun en ehtinyt imuroimaan tai lapsella on likainen body päällä. Heille myös uskallan sanoa kun **tuttaa elämän rankkuus – siis ilman että saa osakseen vaivaantunutta hiljaisuutta! Noiden ystävien kanssa voin keskustella kaikesta tuntematta huonoutta tai huonoa omaatuntoa (vaikka se tuntuu olevan pysyvä seuralainen siitä hetkestä kun kävelee synnytyssalista ulos..). Tällainen äiti tietää sen tunteen, kun sanot, miten paljon ärsytti eilen kun lapsi toivoi lempiruokaansa ja kun olit vääntänyt niitä pinaattilettuja hikihatussa, niin ne maistuivat 5-vuotiaan mukaan kakkapökäleelle.
Kannattaa aina muistaa, että on olemassa todellisuudessa vain yksi täydellinen äiti. Nimittäin Kaapon äiti 😀 . Epäilen, että moni teistäkin on miettinyt monesti, miten ärsyttävän täydellinen Kaapon äiti voikaan olla?!
Kaapon äiti ei hermostu ja jos hermostuukin, niin hän sanoo ”Kaapo, nyt en pitänyt tästä”, rauhallisella äänellä.
Kaapon äiti keksii aina mukavaa ja kehittävää tekemistä, eikä koskaan laita DVD:tä pyörimään (tai halua leikkiä nukkuvaa kiveä).
Kaapon äiti ei koskaan ole viikon jälkeen poikki, eikä sano perjantaisin ”mä tarviin nyt lasin viiniä”.
Kaapon äiti pitää kodin tiptop, ottaa lapset mukaan siivoamaan, ei ärsyynny pienestä sotkusta ja muistaa pestä sohvan päälliset puolen vuoden välein.
Kaapon äiti ei koskaan halua plärätä kännykkää, vaan käyttää senkin ajan mieluummin lasten kanssa sormiväreillä maalaamiseen. Eikä anna koskaan Kaaponkaan katsoa iPadia.
Eli seuraavan kerran kun TV:stä kuuluu ”oon nelivuotias, oppimaan innokas…”, niin äkkiä äiditkin TV:n ääreen ja mallia ottamaan!
Olisi hauska kuulla, että minkäkokoisia perheitä ja minkä ikäisiä lapsia teillä lukijoilla on…?
 
 
 
Oletko jo lukenut???  

 
 

Kommentit (7)

 1. Jonna / Palasia arjestani

  Ettei vaan ollut tuo pinaattilettu-juttu suoraan mun suusta 😀 Sama kävi viime viikolla nakkikeiton kanssa…Ei muuten laiteta meillä enää nakkikeittoa!
  Kyllä mä sanon, että jo tuon yhdenkin kanssa on välillä helisemässä, mutta nyt kun tietää mitä tää on niin ehkä sen toisen voisi vielä ottaa. Joo ja ei tule kiiltokuvamutsia minusta ikinä. Ei näillä meriiteillä 😀

 2. Jen

  😂 Repesin tosta Kaapon äidistä…!! Meillä neljä alle 7 vuotiasta,ja tällä hetkellä kuopuksen ollessa 5kk tuntuu etten riitä! Kaikki haluaa eri ikätason asioita. En edes yritä kiiltokuvailla,yritän vain pysyä järjissäni ja ruokkia kaikki. 😂

 3. Äiti×4

  Mä on 25-vuotias ja meillä on 4 lasta…kaikki poikia😂 vanhin 5 v. ja nuorin 8kk… tekemistä riittää, mutta olen tosi onnellinen äiti.😍

 4. Marianne

  Hei oikeesti toi ”Kaapon äiti” oli niin paras että pakko kommentoida! Sanonpa vaan, että Kaapon äidin opissa lapset ei opi elämästä yhtään mitään…
  Mulla on kolme tyttöä, 5v, 3v ja 4 kk. Ja mun lapset saa kuulla aika monta kertaa päivässä kuinka äiti ei jaksa sotkua, meteliä… Ja poden aina huonoa omaa tuntoa kun roikun puhelimella, jumppaan tai siivoan. En mäkään jaksa istua hiekkalaatikon reunalla ja legorakennelmien ääressä. Ja silti elän unelmaani näitten tyttöjen kanssa<3 aika ristiriitaisia ajatuksia, sitä kai se äitiys on…

 5. Anni

  Mä kumminkin uskon, että ollaan kaikki vuoden mutseja omille lapsille! Tosin välillä saa kuulla, ” Äiti on tyhmä”, ” Ruoka maistuu pökäleelle” ja mitä näitä nyt on, te tiedätte. 😁

 6. Jonna

  Heh, pakko kommentoida tuosta puistoilusta. Mä myös vihaan sitä!:) Ja sä oot varmaan eka keneltä kuulen saman… Se on maailman tylsintä, vaikka vähän toki helpottaa jos on tuttuja äitiä/isiä seurana. Mutta anyway mä välttelen puistoja, mieluummin pelaa pallo- ym pelejä, pyöräilen, retkeilen tms. 3 ja 5 veen kanssa.

 7. Tipe

  Meillä on viisi lasta 11v,9v,7v,6v,4v. Tunnen myös etten oo kovin äiti tyyppi kun en oikeen jaksa olla leikkipuistossa tai perhekerhossa. Miksei vois mielummin lähtä vaikka retkelle? 🙂
  Nauratti tuo kaapon äiti 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.