Fit you too
Fit you too

Mitä shoppailin ja söin Lissabonissa?

Jatkan vielä toisen postauksen verran Lissabonin reissusta. Siihen loppuu, lupaan 😀 . Enempää ei neljän päivän matkasta oikeastaan edes saa irti!

Toisin kuin olin kuullut, niin kyllä Lissabonissa oli minun mielestä oikein hyvät shoppailumahdollisuudet. Riippuu tietysti paljon siitä mitä on vailla!
Jos haluaa löytää halpoja (kesä- tai korko-) kenkiä, niin Lissabon on kyllä place to be!!! Kenkäkauppoja oli Barcelonan tavoin aivan hemmetisti. Toki niissä valikoima toisti itseään ja suomen loskakeleihin sieltä ei juurikaan popoja löytynyt. Jos voisi ja haluaisi käyttää läpi vuoden kesäkorkkareita, niin kyllä niitä helposti olisi matkalaukullinen tarttunut mukaan. Itse ostin lopulta vain yhdet sandaalit itselle ja yhdet espadrillokset siskolle. Yhdet mustat tennarit jäivät vähän vaivaamaan mieltä, mutta vikana päivänä mentiin budjetissa jo muutenkin limitille. Jäivät siis kauppaan.


Lissabonin keskustasta löytyy ne samat ketjuliikkeet mitä muidenkin suurkaupunkien keskustasta; Bershka, Stradivarius, Springfield, Pull & Bear, Mango, Zara ja H&M. Keskustaan ei kuitenkaan kannattanut jäädä vaan järkevämpää oli matkustaa metrolla isoon Lissabonin isoimpaan kauppakeskukseen Colomboon! Näiden ketjujen lisäksi shoppailtavaa löytyi yli 340 muusta liikkeestä! Colombossa oli myös Primemark, mutta itse en löytänyt sieltä juurikaan mitään yhden poskipunan ja lapsen pyjaman lisäksi.
Ketjuliikkeissä ongelmaksi muodostuu aina vaatteiden huono laatu, joten olin todella tarkka siitä mitä ostin enkä haksahtanut jokaiseen aleriepuun (vaikka etenkin kauppakeskuksessa alerekkejä oli jokaisessa kaupassa). Lopulta kotiin asti päätyi sitten kahdet housut, yksi t-paita ja collegepaita. Nythän oli juuri ylellä uutinen siitä, miten huonolaatuisiksi noi ketjujen vaatteet ovat menneet.
Yllätin oikein itseni, enkä edes käynyt Sephorassa! Nyt ei vaan ole tarvetta meikeille ja tiesin, että jos menen sinne niin jotain tulee kuitenkin ostettua. Ostin jostain random liikkeestä vain muutaman kasvonaamion.

Se mitä tykkään ostaa ulkomailta on laukut, korut ja asusteet! Nyt mukaan löytyi ihan täydellinen musta iso laukku, johon saan läppärini ilman tunkemista. Ostan harvoin laukkuja ja käytän ne sitten ihan loppuun. Lempilaukkuni on ystäväni Katriina Nuutisen suunnittelema korkkilaukku, mutta siihen ei valitettavasti mahdu kunnolla läppäri.
Ostin reissusta myös yhdet hullut korvikset, pari pääpantaa ja huivin. Lapsille tuli ostettua vain dagikseen vähän vaatteita ja tuliaisiksi paikallista kirsikkalikööriä.
Ruoan suhteen reissu jäi aika vaisuksi. Kuten arvata saattoi, niin lähes joka paikassa oli tarjolla vaaleaa leipää, lehtitaikinaleivoksia ja kaikenmaailman rasvassa paistettuja ”kökkösiä” . Oikea gluteenia välttelevän painajainen 🙂 ! Maitotuotteita oli helppo välttää, koska niitä taas ei tarjoiltu muuta kuin kahvimaidon ja juuston muodossa. Meitä oli varoiteltu, että keskustan turistiravintolat ovat huonoja, joten emme niihin sitten haksahtaneet. Kävimme muutamassa meille suositellussa paikassa syömässä ja niissä ruoka oli ihan ok. Oikeastaan ainoa paikka, joka jäi mieleeni oli Lissabonin ”Kalliossa” eli Principe Realissa oleva Naked niminen kahvila. Siellä söimme todella hyvän kakkosaamiaisen ja pääsin testaamaan ekaa kertaa elämässäni acai-bowlin!
Tosi vaikea siis sanoa, onko paikallinen ruoka hyvää vai ei. Ruoka oli Lissabonissa kyllä halvempaa kuin Suomessa, eli pääruoka oli useimmissa paikoissa 10-15€. Jos ei syönyt alku- tai jälkiruokaa, niin parilla kympillä selvisi.

Millainen kokemus teillä on Lissabonin shoppailu- tai ruokatarjonnasta? Samoja vai eriäviä mielipiteitä?

 
 

Kommentit (1)

  1. Elina

    Ei liity aiheeseen, mutta instagramissakin jo ihailin noita sun lainekiharoita! 🙂 Mistä saa hankittua ison laineraudan? Tutkin vähän valikoimaa niin joka paikassa on myynnissä sellasia normaalikokoisia, millä tulee ehkä turhan säkkärää..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.