Fit you too
Fit you too

Mitä jäi käteen ensimmäiseltä Bamse-reissulta?

Kalispera people! Radiohiljaisuus ohi!
Kreeta_3 (1 of 1)
Ihanaa olla kotona! Hotellilla oli niin huono netti, etten oikein jaksanut taistella sen kanssa ja päivittää blogia. Oli kyllä jotenkin sellainen lomamoodikin päällä, että halusin tietoisesti pitää läppärin kiinni. Jotkut bloggaajat tuntuvat jakavan elämästään joka ikisen pienenkin käänteen, mutta itse halusin keskittyä perheen kanssa oloon ja auringosta nauttimiseen!Kreeta_4 (1 of 1) Kreeta_5 (1 of 1)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olisi ihana nyt kertoa teille, kuinka loma meni ihaniin idyllisiin Kreetalaiskyliin tutustuen ja pienten vuoristoravintoloiden terasseille auringonlaskua katsellen. Mutta totuus on kuitenkin se, että olimme suurimman osan ajasta suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja ehkä parin tanskalaisenkin kansoittamassa perhehotellissa Kreetan pahimmassa turistirysässä 😀 ! Halusimme maksimoida tällä lomalla helppouden ja valitsimme sellaisen paikan, jossa lasten olisi hyvä olla. Hotelli oli saanut netissä hyvät arvostelut ja uima-altaat näytti hyviltä. Käy siis meille! Voin itsekin lämpimästi suositella Geranissa sijaitsevaa Family Life Galdera Beach -hotellia, joka oli perus mukava perhehotelli. All inclusive maksoi 50€/hlö päivässä ja meidän 3v söi ilmaiseksi. Otettiin tuo kuitenkin vain yhtenä päivänä, koska emme jaksaneet syödä koko aikaa pelkästään hotellilla, vaikka ruokaa oli kyllä jos jonkinnäköistä. Plataniaksen kylään oli n.2km, jossa oli ruokapaikkoja vaikka millä mitalla ja sinne käveltiinkin melkein joka ilta. Turrekadun ravintolat eivät tosin loistaneet ruoan laadulla, joten heti jos jaksoi kävellä hieman syrjempään vuorille, niin ruoka oli ainakin meidän (ja myös meidän lapsettoman reissuseuran) kokemusten mukaan todella herkullista.

Meidän jengi!
Meidän jengi!

Loppujen lopuksi Kreeta oli itseasiassa ihan positiivinen yllätys ja saaresta olisi varmasti saanut irti vaikka mitä! Vuoret näyttivät aivan ihanilta ja pääsimme yhtenä iltana maistamaan aivan täydellistä Kreetalaista ruokaa upeiden näköalojen kanssa ja tuo ilta auringonlaskuineen meni varmasti elämäni TOP5 ravintolakokemuksiin! Söin Agioklima-ravintolassa parhaan salaatin koskaan ja voin vieläkin maistaa suussani sen täydellisen avocadon ja homejuuston liiton! Lisäksi Hanian vanha kaupunki on tosi tunnelmallinen ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä ja shoppailla nahkaa tai hellemekkoja. Tai Michael Kors kopioita 😀 . Itsekin tuli sitten panostettua oikein kunnon nahkaiseen peruslaukkuun, joka toivottavasti vain paranee vanhetessaan!
Matkan miinuspuolina voisi mainita ehkä sen, että uima-altaan vesi oli todella kylmää ja kuten sanoin, niin kaikenkaikkiaan ruokakokemus jäi vähän vaisuksi. Se tuskin liittyy niinkään ravintoloihin joissa kävimme, vaan ylipäätään täkäläiseen makumaailmaan, joka on omaan suuhuni vähän liian pliisu. Tuliaisiksi päätyi kuitenkin (tottakai) oliiviöljyä, rakia (äidille toi iso pullo… ) ja maailman ihaninta hunaja-pähkinä-hässäkkää!!
Päädyin ostamaan keskihintaista oliiviöljyä, jota myyjä kehui kovasti. Osaako joku sanoa tuosta merkistä mitään...?
Päädyin ostamaan keskihintaista oliiviöljyä, jota myyjä kehui kovasti. Osaako joku sanoa tuosta merkistä mitään…?

Kreeta_7 (1 of 1)
Rakastuin!
Rakastuin!

Vieläkö siis joku päivä palaamme Kreetalle..?
Hurrin mielestä elämä on liian lyhyt, jotta matkustaisi takaisin paikkaan, jossa on jo kerran oltu. Itse voisin hyvin kuvitella meidän vielä joskus toistamiseenkin viettämässä lomaa saarella. Meidän unelmien lomakohde on muuten Galapagossaaret, jonne varmasti vielä joku kaunis päivä matkustetaan! Kuitenkin nyt lasten ollessa pieniä valitaan vähän helpommin saavutettavia lomakohteita, joissa juju on stressittömyys, helppous ja lapsiystävällisyys. Niin ja lyhyt lentomatka.
Millaisia kokemuksia teillä on Kreetasta ja meinaatteko matkustaa toisenkin kerran (tai kolmannen, neljännen, viidennen…) ?
 

Kommentit (7)

 1. anel

  Hei. Tuosta Kreetasta vain… Olen käynyt siellä kerran Agia marinassa. Ensinnäkin siellä täytyisi ehdottomasti valita rantahotelli (joissa siltikin ehkä joudut maksamaan rantatuoleista). Turistikadulle ei loppuviikosta enää edes huvittanut lähteä 🙂 Omaan makuun ainakin Plataniaksen seutu on liian täyteen ahdettu turisteja. Kreikan saarista kaipaisin Rodokselle. Siitä jäi hyvät muistot! en tiedä oletko käynyt, mutta suosittelen ehdottomasti 🙂

 2. laauur

  Olen lomaillut Kreetalla kolmesti, kerran plataniaksessa ja kahdesti jossakin pienemmässä kylässä Plataniaksen ja Hanian kaupunkien välillä (ei nyt vaan tule paikka nimeltä mieleen). Kreeta on ihan okei. Olen mstkustellut Kreikassa jo yli kymmenen vuoden ajan useita kertoja vuodessa ja oma sydämeni sykkii kyllä yhä enemmän pienemmille saarille. Mutta Kreetaltakin löytyy ihania pikku kyliä ja elafonissin kahluusaarilla olen vieraillut kahdesti – ja menisin vielä uudestaan, jos haniassa vielä lomailen. Ruoka on kuten sanoit melko pliisua, mutta kuitenkin raaka-aineiden tuoreus on mielestäni parasta. Slurps, alkoikin tehdä mieli horiatikiä ja jemista…..

  • fityoutoo

   Oisko ollut Agia Marina? Tuo Elafonisi näytti kuvissa ihanalta ja siellä olisi kyllä tosiaan voinut käydä. Varmasti aivan ihana paikka!
   Ja se on kyllä totta että ruoan raaka-aineet olivat varmaan usein todella tuoreita ja hyviä. Mm. avocado oli aivan huippua ja tietysti appelsiinit, jotka oli niiiiin hyviä!

 3. Epe

  Galapagossaaret! Sinne miäkin haluaisin! 😊 Postausta odotellessa 😃

  • fityoutoo

   Hehe, saat hetken aikaa kyllä odotella 😀 !

 4. ninna

  2004 platanias maleme maressa onko tuttu?emme pitäneet oikein tylä paikka ranta huono ja liikaa turistimeininkiä hania oli parempi ku kävimme siel markkinoilla tosin tyrkyttävät kauppiaat ärsytti.ihmiset olivst muuteni aika tylyjä.hienoa oli tosin luonnonpuistovaellus jossa sain parasta kesäkuroitsapaistosta.muuten ruoka aika kehnoa tosiaan sellaista mättöä.musekalaa maistoin siellä ekan ja vikan kerran.allasvesi on kaikkialla kylmää

  • fityoutoo

   No joo nimeltä on. Taisin ajaa siitä muutamia kertoja ohi bussilla. Tuo luonnonpuistovaellus olis varmaan ollut aika kiva kokemus!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.