Fit you too
Fit you too

Mistä lähtien treenivaatteista on tullut arkivaatteita?

Satuin lukemaan mielenkiintoisen keskustelun siitä, missä kirjoittaja pohti miksi treenivaatteita käytetään nykyään arkivaatteina? Nykyään on ihan normaalia, että trikoissa shoppaillaan ja ainakin pari kertaa olen nähnyt jopa gaaloissa urheilutoppeja. On myös keskusteltu siitä onko hoikan ja urheilullisen naisen sopivampaa näyttäytyä minishortseissa vaikkapa ravintolassa kuin muodokkaamman naisen ja onko baariin soveliasta mennä juoksulenkkareissa?
Mä nään tän ehdottomasti muoti-ilmiönä. Oon cool olla sporttinen, fitness ja pukeutua sen mukaisesti paikasta riippumatta.

Nykyään salillakin ollaan paljon pienemmissä vaatteissa kuin ennen, jolloin omalla pukeutumisella ei ollut ehkä samanlainen agenda herättää huomiota ja näyttää hyvältä. Oon vähän kalkkis siinä mielessä, että ainakin itsestäni tuntuu jopa vähän nololta olla jossain pikkutopissa treenaamassa paitsi ihan äärimmäisessä kuumuudessa se menee. Saati että lähtisin siinä Niken topissa vaikka Stockalle shoppailemaan! Minusta ei ole mitään väliä käyttääkö sitä pikkutoppia langanlaiha vai hyvin rehevä nainen, mutta itse pyrin välttelemään julkisia paikkoja puolialastomana. Jos joku haluaa näyttäytyä tällaisessa kostyymissä julkisesti, niin se ei tietenkään omaan elämämääni vaikuta. Tosin myönnän myös sen, että saatan hiljaa mielessäni ihmetellä.
Toinen juttu on urheilutrikoot, joista on samalla tavalla tullut aivan arkinen vaate. Vaikka trikoissa onkin yleensä varsin peittävä kangas ja uusissa malleissa korkea vyötärö, niin olen vähän kahden vaiheilla pukisinko sellaisia jalkaani vaikka kavereiden kanssa brunssille mennessä. Toisaalta voisin sitten ulkomaanlomalla harkita vaikka urheilullisia shortseja etenkin, jos kävelen paljon. Ajatus jostain farkkushortseista tuntuu epämukavammalta kuin väljät teknisestä kankaasta olevat shortsit.
Silti legginsit ei edelleenkään ole mielestäni mitkään kovin tyylikkäät housut ainakaan lyhyen yläosan kanssa (vaikka jossain lukikin että legginsit ja tunika on suomalaisten kansallisvaate). Kyllä siinä tulee väkisinkin sellainen fiilis, että pururata ei oo täälläpäin….

Yksi mikä pukeutumisessa pitäisi muistaa on tietysti ihan maalaisjärki. Mun mielestä sillä vartalon mallilla ei oo väliä, vaan sillä, että vaatteet on sopivan kokoisia. Mä oon itse koittanut joskus mahtua esim XS koon paitoihin, eikä se ihan takuulla ollu kaunista katseltavaa etenkin kun mun todellinen koko oli varmaan lähempänä L:ää. Mua hävettää näin jälkeenpäin aivan hemmetisti.
Jos vaate istuu hyvin, niin yleensä myös sen sisällä oleva ihminen näyttää itsevarmalta ja se tietysti ihan wau -efekti! Siksi ehkä itse välttelen tosi pienten vaatteiden pitämistä, koska en voisi kulkea niissä kovin itsevarman näköisenä ja varmasti miettisin koko ajan tuijottaako joku. Ja joku varmasti tuijottaisikin.
Tähän aiheeseen on helppo todeta, että ”ei oo pakko kattoa!”. Tällaisen kommentin sanoja ei vaan ymmärrä silloin ihmisen käyttäytymisestä ja psykologiaa. Se, että ihminen ei huomiosi ympäristöään ja muodostaisi näkemänsä perusteella mielipidettä on mahdottomuus. Jos minä kulkisin kokovartalovaginaksi pukeutuneena tuolla Helsingin keskustassa, niin totta hemmetissä joka ikinen ihminen varmaan jäisi tuijottamaan 😀 . Kyllä se vaan on niin, että pukeutuminen herättää mielipiteitä ja esimerkiksi hyvin paljastavat vaatteet herättää kummastusta, ihmetystä, ihastusta ja vihastusta. Kohteliasta ei ole tietenkään kommentoida jonkun yksittäisen ihmisen pukeutumista ääneen.
Ymmärrän kyllä niitäkin, joiden mielestä ne urheiluvaatteet kuuluu salille eikä mihinkään muualle. On siinä tietysti ne mukavuussyyt ja se, että jos hikoilee kuin pieni sika niin jossain teknisessä topissa olo voi olla mukavampi julkisilla paikoilla.

 
Mikä sun mielipide on – kuuluuko treenitopit ja treenitrikoot salille vai sopiiko ne yhtä hyvin shoppailureissulle tai vaikka kaverin synttärijuhliin?

Kommentit (2)

  1. Elina

    Treenivaatteet salille ja kotiin, mua alkaa ärsyttämään miten moukkia osa ihmisistä voi olla. Esim. olen huomannut että porukka tulee jopa konsertteihin urheilulegginssit jalassa. Ei oo erityisen kunnioittavaa muita & esiintyjää kohtaan.

  2. Nimetön

    Mä käytän urkkavaatteita kotona ja treeneissä. En ole asiakastyössä, joten periaatteessa voisin tietokonetta näpytellä myös treenitrikoot jalassa, mutta ei se tunnu oikein hyvältä idealta. 😀 Samoin vartavasten en pukisi shoppailureissulle urheiluvaatteita, mutta voin toki lenkin jälkeen käydä ruokakaupassa ne treenivaatteet päällä.
    Itse olen siis tehnyt omassa pukeutumisessa aika selkeän linjavedon koti/treenivaatteiden ja ”kaupunkivaatteiden” välille. Toisaalta aihe ei oikein herätä mitään suuria tunteita silti, ei mua häiritse jos joku lähtee leffateatteriin treenikamoissa. Eniten silmään pistää nimenomaan väärän kokoiset ja liian antavat vaatteet.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.