Fit you too
Fit you too

Missä ammatissa EN voisi toimia!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Sain taannoin (okei, siis tammikuussa..) haasteen Hei meillä valvotaan -blogin kirjoittajalta (jonka nimeä en ANTEEKSI edes tiedä!), että kirjoittaisin blogiini missä ammateissa en haluaisi toimia. Tätä piti oikein pohtia ajan kanssa ja postaus osui siinä mielessä kyllä hyvään saumaan, että olen paljon mietiskellyt mikä työ voisi olla tulevaisuudessa mua varten. Pysynkö liikunta-alalla vai lähdenkö suuntamaan seuraavaksi esimerkiksi nanogeologian tai verisuonikirurgian mukaansatempaavaan maailmaan…?

Housut Casall TÄÄLTÄ / Paita Even&Odd TÄÄLTÄ

Pieni ”disclaimer” kuitenkin tähän alkuun; En halua missään nimessä dissata mitään näistä seuraavista aloista tai ammateista ja tärkeää on, että jokainen tekee sellaista työtä mistä tykkää! Ja vaikka ei tekisikään, niin ei työ määritä ihmistä välttämättä millään tavalla. Minusta on kuitenkin tosi mielenkiintoista miettiä mistä syistä en haluaisi tehdä jotain työtä tai miksi en mielestäni sopisi jollekin alalle. Usein se on myös ihan luonne- ja persoonakysymys. Kaikenlaisia ammatteja kuitenkin tarvitaan ja itsekin olen ollut töissä 16-vuotaasta asti käyden läpi melkein kaikki matalapalkkaiset ammatit.
Tässä kuitenkin lista niistä ammateista, joihin minua ei saisi töihin (ainakaan enää!).
1 Kylmävaraston työntekijä
Pelkkä ajatus saa mut hytisemään! Vihaan palelemista ja kylmyyttä ja ajatus siitä, että joutuisin työskentelemään kylmässä on vaan liikaa. Ei kiitos.
2. Lastentarhan opettaja/ohjaaja
Lasten kanssa työskentely ei ole oikein mun juttu. En ole mikään ”lapsifani”, vaikka omia lapsia mulla onkin. Lisäksi en kestä jatkuvaa melua ja kiljumista, eli oon jotenkin normaalia herkempi sellaiselle. Mun stressitasot nousisi sellaisessa härdellissä liikaa! Arvostan päiväkodeissa työskenteleviä aivan hurjasti ja työ on vaativaa, eikä todellakaan sovi kenelle tahansa!
3. Taksikuski
Jos olette lukeneet blogiani, niin saatatte ymmärtää miksi mua ei saisi taksikusksi. Toisaalta sitten taas.. Kyllähän ajokokemus työssä karttuisi ja siihen tulisi tietynlainen varmuus. En tiedä onko työn epäkiinnostavuus oikeastaan edes siinä ajamisessa, vaan ehkä enemmänkin yksitoikkoisen istumatyön tekeminen on se joka ei houkuttele!
4. ”Virastoduuni” alalla, joka ei kiinosta (tievirasto tms)
Paperinpyörittely virastossa joka ei kohtaa yhtään kiinnostuksen kohteitani olisi ihan painajainen!
5. Vahtimestari
Varmasti vahtimestareitakin on monenlaisia ja työtehtävät vaihtelee. Mutta lähinnä sellainen tilojen ”valvominen” ja ovien avaaminen/sulkeminen kuulostaa joo ehkä helpolta ja ei-kuormittavalta, mutta en tuntisi, että antaisin siinä työssä täyden potentiaalini.
6. Lastensuojelussa työskentely
Ei, ei ja ei. En vaan mitenkään pystyisi! Lastensuojelutyössä on varmasti haastavuudeltaan eritasoisia tehtäviä, mutta etenkin akuuteissa keisseissä toimiminen (kuten huostaanotto) työskentely olisi mulle henkisesti aivan mahdotonta! En tiedä montaakaan niin vaativaa tehtävää kuin tämä työ ja suoraan sanottuna ihmettelen, kuinka nämä ihmiset pysyvät psyykkisesti kasassa (etenkin jos on omia lapsia)? Äänestin menneissä kunnallisvaaleissa sellaista henkilöä, jolle lastensuojelu ja sen parantaminen suomessa oli yksi teemoista, koska tilanne etenkin PK-seudulla on katastrofaalinen. Silmiään ei pidä sulkea, mutta tässä on sellainen työ, johon en kykenisi.
7. Puhelinmyynti
Ihan ekaksi sanon, että olen tehnyt puhelinmyyntiä (tai no oikeammin varainkeruuta puhelimitse). Jo pelkästään myyntityö työnä on haastavaa ja sopii erittäin harvalle. Ja kun sen tekee puhelimessa, niin siinä loistaa aniharva! Ihmisten asenteet puhelinmyyjiä kohtaan ovat karseita ja myönnän, etten itsekään jaksa aina viedä keskustelua kovin pitkälle. Olipa kyseessä sitten lehtimyynti, sukat, alusvaatteet tai omega 3-kapselit, niin kiitos ei.
8. Baarimikko
Olen ollut tarjoilijana pizzeriassa nuorempana, mutta baariin en koskaan päätynyt töihin. Yötyö ja humalaisten ihmisten kanssa työskentely on jo pari sellaista vaatimusta, joiden takia en haluaisi olla töissä baarissa. Lisäksi epäilen, että en pystyisi työskentelemään niin meluisassa ympäristössä.
9. Risteilyaluksen siivooja
Siivoustyö on ihan jees ja siitäkin mulla on kokemusta. Mutta risteilyaluksilla en kyllä pystyisi siivoamaan. Työ vaan yksinkertaisesti kuulostaa siltä, että ei ole sellaista likaisen työn lisää, joka mulle ainakaan tässä elämäntilanteessa riittäisi. Siivoustyö muuten voisi olla ihan jees, etenkin kotisiivous (jos vain ihoni puolesta se olisi mahdollista).
10. Hieroja
Olen puoliksi yrittäjäperheestä eli äitini on ollut aina yrittäjä ja yli 25-vuotta hänellä oli oma fysikaalinen hoitolaitos, jossa hän toimi hierojana. Olen nähnyt siis hyvin läheltä, mitä hierojan työ on ja millaista tällä alalla yrittäminen on. Äitini rakasti työtään ja oli siinä hyvä. Itse kuitenkin myönnän, etten tunne pätkääkään vetoa tai kiinnostusta alalle! Työ on aika rankkaa fyysisesti, aika yksipuolista ja tiedän, että kyllätyisin nopeasti.
 
Nyt olisi kiva kuulla, että missä ammateissa te ette haluaisi toimia?
Haastan myös kaikki FF:n bloggarit kirjoittamaan tästä aiheesta omiin blogeihinsa, olisi tosi mielenkiintoista lukea 🙂 !

 
 

Kommentit (8)

 1. Taru

  Hauska haaste. 😀 Pitääkin tehdä tämä. 😀

 2. Jenna

  Ekana tulee mieleen pankissa työskentely, rakennusala ja asianajaja. Pankissa en vaan jaksaisi samantapainen työpäivä päivästä toiseen. Rakennusalaa seurannut vierestä lapsuudesta asti ja ei, ei ja ei. Ei vaan kiinnosta. Asianajaja, paljon pikkutarkkaa työtä sekä lain tulkitsemista. Ei olisi mua varten.
  Mä oon semmonen, että pitää tehdä vaihtelevaa työtä. Jos on yhtään ruutininomaista samaa hommaa niin kyllästyn siihen alle kuukaudessa. Esim. siivojan työ ihan ok tekemistä, tärkeää työtä sekin, mutta ei vaan passaa mulle. Yksi kesä töissä oli kuolettavan tylsä, koska samaa tekemistä päivästä toiseen, tasan samalla rytmillä.

 3. Paula89

  Itse oon töissä rakennusalalla ja sopii mulle hyvin. Tykkään tehdä työtä, jossa näkee oman kädenjäljen.
  Muutama ala mikä itselleni ehdoton ei: puhelinmyynti, koska en tykkää puhua, varsinkaan puhelimessa 😀 asiakaspalvelu ei myöskään oo mun juttuni ja työ lasten parissa ei myöskään kiinnosta. Enkä kyllä lapsista mitään tiedäkään. Tai joku varainkerääjä tai nämä ärsyttävät kaupungilla pysäyttävät hyväntekijät 😀 osaan onneksi käyttäytyä asiallisesti, vaikka he pysäyttävätkin. Itselleni ne hommat eivät kyllä sopisi.
  Mutta toivottavasti jokainen löytää oman alansa lopulta. 🙂

 4. skribentti

  Huippua, että teit tän haasteen 🙂 Ja ei ihme kun nimeäni et tiedä, kun en ole sitä blogissa niin mainostanut 😀 Olen Emmi, moi :-)) Blogissa ja instassa lähinnä @skribentti 🙂

 5. ninna

  monta samaa mitä sullakin; puhelinmyyjä, kaikki yötyöt kuten taksi ja bussikuski(myös istuminen, en kestäisi istua tuntikausia ja lisäksi inhoan autolla ajamista)baarityöntekijä, lakimies(en jaksaisi opiskella)kemisti(huono iho+matikkapää)ja kampaaja(ihon takia)sukeltaja(pelkään!)

 6. ninna

  pakko sanoa vielä teurastaja

 7. Anni

  Tämä on hauska aihe! En minäkään voisi työskennellä lasten kanssa. Se kakofoninen äänimaailma, yllättävät kiljahdukset ja kaikki se vastuu, EI! Ei ikinä. Myöskään mikään hoitoala ei tule kysymykseen. Ei ehkä eritteiden takia, vaan hajujen, En voi sietää antiseptisten aineiden hajua, sairaaloiden ruoan käryä, eikä minulla ole tarvittavaa hoivaviettiä. Kaupallisella alalla olisin vaan aivan uuvelo, numerot vilisee silmissä, en tosiaan oppinut käyttämään edes Prisman kassakonetta täydellisesti parin osa-aikavuoteni aikana. Noloa. Tekniset laitteet, nounou. Sen sijaan kaikki autoihin liittyvä kiinnostaa, tai lähinnä ajamiseen. Viimeisin ammattini onkin yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, jota työtä en tällä hetkellä tosin tee. Toisin sanoen hajut ja äänet, siinä on jo aika paljon rajaavia tekijöitä työtäni ajatellen 😀

 8. Työ | Missä ammatissa en voisi toimia? | Mitä työtä et tekisi?

  […] aloitti Fitfashionissa Missä ammatissa en voisi toimia– haasteen ja päätin itsekin tehdä tämän! Sanon minäkin tähän nyt vielä sen, että […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.