Fit you too
Fit you too

Minkä harrastuksen unohtuminen sinua harmittaa?

Meillä kaikilla on varmasti harrastuksia, jotka jäävät iän, ajanpuutteen, olosuhteiden ja joskus kiinnostuksenkin takia. Moni harrastus voi olla vaikea pitää yllä, jollei niihin järjestä aikaa riittävän usein ja säännöllisesti. On myös usein tyhmää hillota nurkissa useiden satojen, tai jopa tuhansien arvosta entiseen harrastukseen liittyvää käyttämätöntä tavaraa. Oikeastaan ainoat tavarat, joita olen säästänyt vanhoista harrstukistani, ovat tanssikengät, sekä n.20 uintihattua 😀 . Mulla on myös muutama uikkari vielä jäljellä omilta uintiajoilta, jotka olen ajatellut säästää muistona rakkaasta harrastuksesta, vaikka niistä paistaa jo hanuri läpi…

Minulla on myös yksi harrastus, jota olen jäänyt kaipaamaan nuoruusvuosilta. Nimittäin ratsastus! Olen ollut joskus kovakin heppatyttö ja ratsastanut säännöllisesti vielä Joensuussa asuessani. Tampereelle muutettua harrastus jäi ja tänään palasin yli kymmenen vuoden jälkeen hevosen selkään! Löysin vanhempieni läheltä Liperistä todella kivan tallin, eli Teijan Maastotallin. Onhan Helsingissäkin talleja, mutta jo pelkästään niiden hintataso on niin infernaalinen, ettei ole tullut lähdettyä! Mä en oo oikeastaan koskaan nuorempanakaan ollut millään virallisilla ratsastustalleilla, vaan aina pienemmissä paikoissa. Vierastan vähän ajatusta, että maksan 90€ ympyrän kiertämisestä talilla, jossa hevonen tuodaan valmiina eteen.
Innostuin ratsastamisesta uudestaa, kun olin ystäväni Marin polttareissa pari viikkoa sitten ja pottareiden yhtenä ohjelmanumerona oli morsiamen ratsastustunti. Olen ihminen, joka aika nopeasti ryhtyy sanoista tekoihin ja päätin heti, että tällä Joensuun reissulla menen ratsastamaan! Onneksi sopiva talli löytyi läheltä ja pienen muistelun jälkeen se ratsastaminenkin alkoi sujumaan tosi kivasti! Teimme oppaani Mellan kanssa 1,5h maastolenkin ja oli todella avulias ja huippu tyyppi! Oli ihana kun sai kysellä tyhmiäkin, vaikka kai periaatteessa olisi pitänyt muistaa asiat. Siitä on vaan niin kauan, että nykyään ei kuulema juuri käytetä enää edes rullattavia pinteleitä!
Mun ratsuni Veppi ei kyllä paljon testannut mun ratsastuskykyjä, koska toimi kuin ajatus…

Mä päätin, että tästä lähtien käyn Teijalla ratsastamassa aina kun tulen porukoille! Täytyy hommata ehkä uudestaan ainakin oma kypärä ja kengät, kun ne tuli jätettyä silloin tyhmänä talille, jonne en koskaan sitten palannut. Nykyään tosin kypärätkin on vähän erilaisia kuin 15v sitten! Nyt jos jollain on Helsingissä kaupan joku tältä vuosituhannelta oleva kypärä (päänympärys 56cm) tai/ja saappaat niin saapi paiskata mailia osoitteeseen grunerkatri@gmail.com!

Mikä harrastu sinulta on jäänyt unholaan, jonka haluaisit aloittaa tai olet aloittanut jälleen tauon jälkeen?

Kommentit (4)

 1. Alexandra

  Ihanaa että olet löytänyt takaisin hevosten pariin! En kuitenkaan suosittele kypärän ostamista käytettynä, se kun pitäisi muutenkin aina kovemman tällin jälkeen vaihtaa. Lisäksi hiljattain on astunut uusi kypäriä koskeva turvastandardi voimaan, jonka vaatimuksia vanhempi kypärä ei välttämättä täytä. Esim Hööksiltä tai Horzelta löytyy kuitenkin kypäriä tosi järkevään hintaan.

 2. Hannah-Tuulia

  Oi ratsastus on vaan yksi huippu laji 😍😊
  Joo mulla on ollut ihan sama laji silloin nuoruusvuosina kuin sinullakin. Olin kunnon heppatyttö ja viihdyin tallilla viikottain joko ratsastamassa tai vaan katselemassa tunteja ja hoitamassa heppoja. Kävin jopa peruskoulun jälkeen oikein hevostenhoitajan koulutuksen. Noh elämä vei eri suuntaan ja hevostelu jäi. Raha oli yhteen aikaan niin tiukassa etten pystynyt sijoittamaan ratsastukseen saatikka ilman autoa oli lähes mahdoton päästä tallille.
  Nykyään on kyllä mahdollisuus mennä mutta kun se kynnys.. Jännittää ihan liikaa kun on vuosia välissä kun viimeksi olen ratsastanut ja hoitanut hevosia. Toisaalta taas kun ihminen muistaa ja osaa vuosienkin takaiset taidot niin ei olisi mahdotonta vaa varata tunti ja mennä. Ainahan se ensimmäinen kerta jännittää uudella tallilla mutta eiköhän se kaikilla aina hyvin mene. Sitä kun pääsee oikein kunnolla maastoon ratsastelemaan niin leijuu monta viikkoa onnellisena sen jälkeen.. 😍😄
  Ihanaa kun löysit jälleen hevoset ja ratsastuksen 😊
  Mukavaa kesää sinulle!
  https://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

 3. Natalia

  Mä oon lapsena ja nuorena käytännössä elänyt talleilla, mutta Helsinkiin muuton jälkeen aikataulusyistä jäi. Vuosi sitten päätin kuitenkin alkaa tuumasta toimeen kun ikävöin hevosten pariin ja aloin vuokraamaan yhtä hevosta, mutta jotenkin vaikka kivaa olikin, sitä vanhaa paloa ei ollut kun tekeminen ei enää ollut tavoitteellista ja vuokraaminenkin jäi. Kuitenkin oli kivaa päästä taas harrastelemaan muutaman kerran, kun se ikävä tallille oli kaivellut ja nyt sai sen ”pois päiväjärjestyksestä”. Mulla on nahkasaappaat kokoa 41-42 jotka pohkeista jääneet liian pieniksi, mutta taitaa olla sulle liian isot?

 4. Maria M

  Ehdottomasti tanssi on sellainen harrastus, jonka aloitinkin uudestaan aikuisiällä. Asun sen verran pienellä paikkakunnalla, että aikuisryhmä loppui ja olisi pitänyt lähteä vajaan 30 km:n päähän. Mutta nyt olen ajatellut aloittaa uudestaan syksyllä, jos vaan löydän sopivan ryhmän.
  Tytöt ratsastaa ja itsekin joskus jonkin verran. Vanhin tyttö mua kovasti suostuttelee ratsastamaan kilpahevosellaan ja jos vaikka kesällä uskaltaisi.
  Ja ei kannata ostaa käytettyä kypärää, saa kuitenkin 40-50 € jo hyvän kypärän.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.