Fit you too
Fit you too

Miltä tuntuu olla somevaikuttaja?

Aloitin blogin kirjoittamisen 2011. Sain idean (tai oikeastaan ystäväni sai idean) kirjoittamisesta kun aloin treenata fitnesskisoihin ja halusin jakaa sitä matkaa muiden kanssa. Muistan kun istuin siskoni entisen asunnon keittiössä ja sanoin, että olisi ihan uskomattoman hienoa joskus saada rahaa oman blogin kautta! Silloin bloggaamista ei tehnyt juuri kukaan ammatikseen, eikä sitä pidetty minään oikeana ammattina. Enkä mäkään kyllä uskonut ihan rehellisesti sanottuna, että tästä joskus voisi hyötyä muuta kuin proteiinijauhepussin verran taloudellisesti. Toisin kävi.
Nykyään blogeja on varmasti kymmeniä tuhansia enemmän, mutta niin on myös niitä jotka tienaavat sillä leipänsä. Ammattibloggaajan pitää päivittää blogia säännöllisesti ja tuottaa tasalaatuista matskua. Blogin kylkiäisenä tulee sosiaalinen media, joka on olennainen osa tätä työtä. Osa bloggareista saattaa myös siirtyä blogin kirjoittamisesta esimerkiksi youtube-videoiden tekemiseen (eli tubettajaksi) tai elättää itsensä pelkästään Instagramilla. Ajatelkaa, sekin on mahdollista Suomessa vuonna 2018!

Enpä minä silloin 2011 osannut ajatella, että voisin kutsua itseäni vielä joku päivä somevaikuttajaksi. Okei, ei edes OLLUT mitään somea! Vaikka blogini on edelleen lukijamääriensä puolesta keskikokoinen, niin mulla on yksi kanava, jossa seuraajat ovat ainakin triplaantuneet sitten joulun jälkeen ja se on IG-story. Mulla on suhteellisesti paljon enemmän seuraajia storyn puolella kuin vaikka muuten Instagramissa. Ja lisää mahtuu!!
Story on siis IG:hen päivitettävä tarina, joka säilyy siellä 24h. Uskon, että juuri siinä kanavassa mun oma persoona voi tulla parhaiten esille.

Olin tänään PING Festival -tapahtumassa Clarion Hotellissa, joka on siis digitaalisen median ja markkinoinnin tapahtuma. Olin siellä kutsuttuna työnantajani A-Lehtien puolelta. Tapahtumassa opimme lisää ammattimaisesta bloggaamisesta ja itsensä markkinoimisesta somevaikuttajana. Mä en bloggaa kokopäivätyökseni, koska ei se ammattina mua ole oikeastaan koskaan houkutellut. Mun mielestä on silti vaan niin hienoa, että edelleen, siis vielä näin seitsemän vuoden jälkeen haluan päivittää tätä blogia teille ja kertoa niistä asioista jotka kiinnostaa mua! Joku voisi ajatella, että tässä ajassa on jo koluttu kaikki smoothieohjeet ja muut aiheet läpi, mutta vielä niitä otsikkoideoita jostain kumpuaa!

FitFashion bloggaajat: Piia Pajunen, Monna Pursiainen (Monna treenaa), minä ja Jutta Hirsimäki (On my way).

Somevaikuttaminen on myös ainakin mun mielestä aika vastuullista homaa, vaikka omat seuraajani eivät olekaan enää ihan teinejä! Tiedän silti, että omalla sanallani on painoarvoa ja kyllä sitä nykyään pitää vähän miettiä, mitä sitä suustansa (ja näppikseltä) päästelee. On paljon esimerkiksi sellaisia yhteistyöehdotuksia, joista tiedän jo etukäteen, että jos lähtisin niihin niin uskottavuus saattaisi kärsiä. Myös esimerkiksi laihdutuksesta ja ylipainosta puhuminen on asia, johon koittaa suhtautua niin, ettei anna vääränlaista viestiä teille lukijoille.
Mitä blogeja te luette ja miksi?

ISO KIITOS TEILLE KAIKILLE, ETTÄ JAKSOITTE TÄMÄNKIN POSTAUKSEN LUKEA TÄNNE ASTI. ILMAN TEITÄ EI OLE TÄTÄ BLOGIA. ♥

INSTAGRAM: katrivee ja Match by K

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.