Fit you too
Fit you too

Millon olet tutustunut viimeksi itseesi?

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

Mä sain kutsun tämän kuukauden alussa tulla tutustumaan viikonlopuksi Jyväskylään ja sen lähialueeseen. Suuri kiitos Visit Jyväskylälle! Ajattelin, että no ihan hauskaa, koska en ollut vieraillut siellä päin kuin ihan muutaman kerran pikaisesti. Näin jälkeenpäin ajateltuna taisin kuitenkin tutustua viikonlopun aikana enemmän itseeni kuin itse kaupunkiin. Ei huono juttu silti ollenkaan.

Kun saavuin perjantaina Jyväskylään junalla ja nousin meidän ryhmän, eli Ihannaisten bussiin, niin ensireaktioni oli hieman jännittynyt. En tuntenut ketään! En edes etäisesti. Tiedättekö kuinka tällaisessa tilanteessa etsii sitä yhtä tuttua ihmistä, johon voi tiukassa paikassa tukeutua. Sellaista ihmistä, jonka viereen voi mennä ravintolassa istumaan tai mikä pahinta – paritehtävän yllättäessä! No, totuus oli etten tuntenut sitten yhtään ketään. Somevaikuttajien nimet vilahtelivat ohi kun meille tehtiin nimenhuuto… Torpantyttö, Optimismia Katja, Seitakuvia, Call it Home, Talosta koti, DesignHiMa, Himomatkaaja, Elinamarjaana..
Matkalla pääsimme tutustumaan Jyväskylän alueen moniin eri kohteisiin. Mieleenpainuvimmat kohteet olivat käsityömuseo, Marjoniementila Uuraisilla, Puttipaja Vaajakoskella ja Jyväskylän taidemuseo. Pääsin viikonloppuna myös todelliselle mukavuusalueelleni, koska sain näpertää itselleni korvikset nahasta käsityömuseon pajassa, sekä ratsastaa Vuonohevosella Marjoniemen tilalla. Marjoniementila oli ihana mielettömän kaunis kokonaisuudessaan ja he järjestävät mm. vuonohevosvaelluksia.

Huomasin, että itsensä tutkiskeluun toimii oikein hyvin kolmen asian kombo: Uusi ympäristö, viikonlopun viettäminen täysin tuntemattomien ihmisten kanssa ja myös oma rauha, jota sain yöpyessäni yksin ensimmäisen yön Kylpylä Hotelli Peurungassa ja toisen yön Sokos Hotel Paviljongissa.
Olen monen mielestä hyvin sosiaalinen, mutta tällä reissulla huomasin olevani uudessa ympäristössä ja uusien ihmisten kanssa jopa hieman varautunut alussa. Tällä reissulla huomasin myös, että teen välillä ehkä liian heppoisin perustein analyysin jostain ihmisestä. Vasta syvempi tutustuminen tähän ihmiseen avaa näkemään hänen persoonaansa paremmin. Olen itseasiassa todella onnellinen, että sain tutustua tähän porukkaan ja ymmärtää, että ensivaikutelma voi huijata! Sitähän mä koitan ihmisille toitottaa myös työssäni matchmakerina: Älä luota siihen ensivaikutelmaan sokeasti, vaan anna ihmisen näyttää itsestään vähän syvempiäkin kerroksia. Jos joku ihminen ehkä alussa tuntuu etäiseltä, niin voi olla, että tutustumisen jälkeen tunnet hänen kanssaan oikeaa sielujen sympatiaa.


Toinen asia, jonka taas muistin itsestäni on se, kuinka nautin käsillä tekemisestä! Innostuin tästä viikonlopusta niin paljon, että otin ja ilmoittauduin käsityökurssille! Mä rakastan pientä näpertämistä ja se on omalla tavallaan sellaista arjen meditaatiota. Käsillä tekeminen on valtavan antoisaa ja mä ihailen suuresti ihmisiä, jotka saa käsillään aikaan asioita. Etenkin kun nykyään joka paikka on täynnä kiinakrääsää ja halpistuotteita. Voin blogissa esitellä mitä kaikkea hienoa saan aikaiseksi ja meillä on varmaan kohta joka nurkka täynnä jotain mun tekemiä ristipistotöitä haha! Jos asut Jyväskylässä, niin sekä Käsityömuseossa, että Taidemuseossa on avoin paja, jossa pääsee tekemään esimerkiksi nahkaisia koruja tai muuta luovaa työtä.

Kolmas ahaa-elämys oli se, miten hyvää tekee yksin oleminen tekee äidin hermoille. Kaksi yötä yksin hotellihuoneessa on musiikkia mun korville. Kahdet katkeamattomat yöunet ja kahtena iltana täysin joutilasta olemista, lukemista ja läppäriltä Love Islandia. Pelkästään jo noiden kahden yön takia kannatti lähteä reissuun! Ja itseasiassa koko viikonloppu oli todella onnistunut kokemus, jota muistelen varmasti vielä pitkään….
Itseensä voi todellakin tutustua lisää ja oppia uusia piirteitä itsestään. Uusi ympäristö ja uudet ihmiset helpottavat sitä. Ei ole pakko lähteä puolen vuoden joogaretriitille Intiaan, vaan ihan viikonloppu Jyväskylässäkin voi riittää.

Onko mulla muuten Jyväskyläläisiä tai sieltä lähialueelta olevia lukijoita? Oletteko vierailleet näissä kohteissa?

Kommentit (2)

  1. Kaisu

    Täällä lukija Jyväskylästä! Syntynyt ja koko ikäni täällä asunut 🙂 tuttuja paikkoja nuo missä olet käynyt.

    • fityoutoo

      No olihan mulla ainkin yksi! 🙂 Kivaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.