Fit you too
Fit you too

Millainen on kauniin ja hyvinvoivan näköinen nainen?

 
Luin tänään Ainon blogista mielenkiintoisen postauksen. Aino oli haastatellut kymmentä miestä liittyen naisen ulkonäköön ja ulkonäköpaineisiin. Eli millainen nainen on kaunis ja kuinka ”tikissä” naisen pitää olla, ollakseen mielenkiintoa herättävä.

 
Itse voin sanoa ihan rehellisesti, että tottakai minuakin kiinnostaa mitä mieltä mieheni on ulkonäöstäni! Samalla tavalla se kiinnosti silloin 8-vuotta sitten, kuin nytkin. On ihanaa kuulla olevansa kaunis ja haluttava, sitä ei varmaan kukaan voi kieltää! En ole todellakaan mikään huippumalli ja esimerkiksi tissini ovat lähempänä niitä nahkarukkasia, kuin ilmapalloja 😀 . Minusta tuntuu silti, että se vaivaa usein enemmän minua, kuin miestäni. En tiedä voinko sanoa tavoittelevani kauneutta, mutta ehkä oma tavoitteeni on näyttää ensisijaisesti hyvinvoivalta! Ja siihen mä rohkaisen kyllä kaikki pyrkimään!
Meillä on miehen kanssa samanlaiset elämänarvot ja -tavat, joten en usko, että edes tulisi sellaista tilaisuutta että toinen meistä lopettaa välittämästä terveydestään ja ulkonäöstään. Tärkeintä on viihtyä omissa nahoissaan ja tuntea, että voi elää rentoa elämää, joka ei tähtää vain tietynlaisen ulkonäön ylläpitämiseen . En silti koskaan kuuntelisi jotain ”vaatimuksia” esimerkiksi laihuuden suhteen, saati antaisi toisen ihmisen määritellä milloin olen kaunis ja milloin en. Päätän sen itse.

Moni ajattelee, että miehet esimerkiksi pitävät todella treenatuista naisvartaloista, mutta mitä olen keskustellut mieheni tai hänen veljensä Oskarin kanssa, niin asia ei (ainakaan heidän kohdallaan) pidä paikkaansa! Eikä he tosiaan itse ole mitään ”maailman viimeisiä sinkkumiehiä”… Itse ajattelen, että terveen näköinen keho ei ole välttämättä edes kovin treenattu keho! Itsestään huolta pitäminen on muutakin kuin salilla tuntien hikoilu ja rääkki. Liikunta-alalla olevat valitettavasti usein helposti luulevat, että kaikkien tavoite on ulkonäön muokkaaminen kovalla treenillä.
Jotenkin naiseuteen kuuluu muodot ja kurvit, mutta nykyään kurveja pitäisi olla vain tissien ja perseen kohdalla 😀 . Tää on etenkin meille suomalaisille naisille vähän kohtuuton vaatimus, koska meillä on luonnostaan aika leveät lantiot. Itsekin kuulun tähän ryhmään. Mun ennustus on muutenkin, että pepunpumppaus-trendi alkaa olemaan yhtä ohi kuin ripsipidennykset. Luonnollisuus on tulossa takaisin ja salilla voi alkaa tehdä muutakin kuin lantionkohotusta kuminauha polvien ympärillä ja pakarapumppauksia 20kg nilkkapainot jaloissa….
Liikutaan enemmän hyvinvointi, kuin melonin kokoiset pakarat mielessä!
Itse kiinnitän huomiota ihmisessä omaperäiseen kauneuteen. Ei ole oikeastaan väliä onko pitkä tai pätkä, laiha tai tukeva. Sen ymmärtämisen myötä oon myös oppinut hyväksymään oman naamani helpommin.
Joku yksittäinen juttu voi olla ihmisessä se, mikä herättää mielenkiinnon; Itse kiinnitän aina helposti huomiota pisamiin, paksuun tukkaan, johonkin tosi  hyvin kantajalle sopivaan vaatteeseen tai vaikka vaan lempeään hymyyn! Ehkä osaksi sillä on ollut vaikutusta, että nykyään ohjaan paljon vähemmän ulkonäkökeskeisessä ympäristössä liikuntaa kuin ennen. Musta on ihanaa nähdä liikkumisen riemua, eikä sillä kropan mallilla ole mitään väliä. Tietyssä ympäristössä se käsitys ”normaalista” alkaa todellakin hämärtyä!
Toivon kovasti, että ulkonäkötrendi menee sallivampaan ja etenkin luonnollisempaan suuntaan tulevaisuudessa! Sitä vauhdittaa, kun me naiset aletaan arvostamaan omaa ulkonäköä toisten kopioimisen sijaan!

 
Millainen ihminen teistä on kauniin ja hyvinvoivan näköinen? Onko treenattu kroppa kaunis, vai onko kropan mallilla väliä? 
Mitä ajattelette tosi ”laitetusta” lookista (rusketus, silarit, hiustenpidennykset, ripset, huulet ym)?
Pssst…. Kaipaatko hyvää fyssaria Helsingin keskustasta? Okei, myös TOSI mukavaa fyssaria? Kannattaa varata aika Oskarille Kampin Kiropraktiikkaan!

Kommentit (11)

 1. AA

  Mielestäni kauniilta ja hyvinvoivalta näyttää ihminen joka on urheillut koska siitä näkee, että on halunnut pitää itsestänsä huolta ja itse pyrin tähän. Ei välttämättä tarvi kehon olla ihan timmi, mutta hirveä ylipaino näyttää jo ihan terveydellisistä syistäkin melko pahalta.
  Liian laitettukin on monesti melko kamalan näköistä, mutta jokainen tyylillään mistä tykkää. 🙂

  • fityoutoo

   Just näin, jokainen tyylillään! Itsekin pyrin normaalipainoon, kuitenkaan olematta vaa’an orja. Käyn siinä toisinaan mutta luku ei aiheuta oikein mitään tunteita.

 2. -666-

  Plastiikkakirurgian suosio on huimassa nousussa suomessakin, joten tuskin menee ainakaan luonnollisempaan suuntaan. Tai ainakin se luonnollinen lookki käydään luomassa plastiikkakirurgilla ( sen uskon että esim överiripset ja vahvat contourit katoaa muodista) mutta muuten se luonnollisuus on tuunattua luonnollisuutta.
  Bubble butt trendi suomalaiseen leveään ja pitkään lantioon sopii tosi huonosti, ilman latinogeeniä perseestä ei saa sellaista näyttävän pyöreää. Joten se trendi saa kadotakin mun puolesta. Tissien suhteen taas, uusimpien tutkimusten mukaan miehet pitää silareista enemmän kun luomuista ( briteissä tehty vastikään tutkimus) joten sais kauneusleikkausten demonisoinnin ja väitteet ettei kukaan pidä silareista, heittää jo roskakoriin. Kun näin ei ole, kauneusleikkaukset on tätä päivää ja silareista pidetään.

  • fityoutoo

   En missään nimessä ole itse kauneusleikkauksia vastaan ja voisin itsekin harkita jotain pienehköä operaatiota (ja olen harkinnutkin). Mutta toki siinäkin voi mennä helposti överiksi, kuten vaikkka pakaraimpantit. En jotenkin jaksa uskoa, että niiden suosio täällä suomessa räjähtää… Ainakaan ihan lähiaikoina.
   Ja mitä tulee silareihin, niin varmasti tietyt miehet pitääkin niistä. Mutta tuskinpa siltikään moni niitä tosissaan ehdottaisi omalle tyttöystävälleen.

 3. H

  Itsekään en tunne ketään miestä, joka tykkäisi tosi laihasta naisesta tai fitness kisalookista, mutta hoikka ja kurvikas on pop. Pakaratrendi ehkä hiipuu naisilla, mutta miehet on aina tykänneet pyöreistä pakaroista eli se tuskin muuttuu. Geenit vaikuttaa todella paljon vartaloon, joten siksi välillä tuntuu kohtuuttomalta millaisia kroppapaineita naisilla on.
  Itsellä on silarit, mutta muutoin oma tukka, ripset ja kynnet ym luonnollinen look. Ihan vaan koska omaan silmään tekoripset on rumat (etenkin siinä vaiheessa kun puolet irronnu) ja kalliit. Tekokynsiä kokeilin, mutta en jaksanut juosta kk välein huollossa ja tykkään kun voin nyt vaihtaa kynsien väriä aina kun huvittaa. Teippipidennyksiä kokeilin myös kerran ja rajoitti liikaa elämää kaikki ne säännöt, hiustenpesu epämiellyttävää eikä ikinä voinut laittaa hiuksia spontaanisti nutturalle kesken työpäivän, koska teipit ois saattanu näkyä.
  Mun puolesta jokainen siis saa tehdä itelleen mitä huvittaa, monesti mielestäni naiset kuitenkin nätimpiä ilman noita ”lisäkkeitä”.

  • fityoutoo

   Monella kaverillanikin on silarit ja yleensä he ovat joko lähtökohtaisesti täysin rinnattomia tai imettäneet rintansa pois (kuten itsekin). Välillä kyllä haaveilen itsekin että olisi edes jonkunlaiset tissit 🙂 ….
   Mullakin on ollut rakennekynnet joskus, mutta kuten sanoit on niiden huoltaminen jotenkin kauhean aikaavievää. Sama ripsissä. Ne ajat pitäs aina varata ajoissa… ja se on kyllä itselleni vaikeaa!!!

 4. meri

  tuntuu enemmänkin et naiset itse vaativat itseltään (tai muilta naisilta) sitä treenattua vartaloa tai hoikkaa vartaloa. jos mennään treenatun vartalon puolelle, niin usein miehet suhtautuu siihen jotenkin negatiivisesti ainakin oman kokemuksen mukaan, siis siihen että on näkyvää lihasta 🤔 miehet ehkä lähinnä ihannoi sellaista pornoulkonäköä, kapea vyötärö, peppu ja tissit ”sopivan” kokoisia, pitkät jalat ym.

  • fityoutoo

   Itse oon kans siinä ymmärryksessä, että lihaserottovuus ei oo kovin miesten mieleen. Mutta jos itse siitä tykkää niin ei siinä mitään! Kaikilla meillä on omat tavoitteet!

 5. M

  Lähestyn kolmeakymppiä, niin aika pehmeäksi on omatkin kauneusihanteet käyneet 🙂 En perusta mistään lisäkkeistä ja mielestäni Suomessa naiset käyttävät niitä huomattavan paljon. Se on kyllä sinänsä ymmärrettävää, että ollaan aika vaaleita ja monilla on luonnostaan lyhyet, vaaleat ripset, kulmakarvat jne. Olen itsekin vaalea ja hailakka, mutta vähän kestoväriä kulmiin ja ripsiväriä, niin näytän mielestäni riittävän ”heränneeltä”. Omasta mielestäni kontrasti olisi liian suuri, jos aamunaamassa olisi aina esim. ripsenpidennykset. Ne ei kuuluisi yhtään siihen kokonaisuuteen.
  En henk.koht. ymmärrä yhtään, mistä naisille on tullut käsitys, että miehet vaatisi jotenkin hirveästi. Kamalan treenattua, laitettua, isorintaista ja tuunattua lookkia. En ole ikinä kuullut keneltäkään, että haaveilisi naisesta, joka täyttää ko kriteerit. Toisaalta hiihdän ison osan ajasta jumppavermeissä ja tuulitakissa, niin eihän tuon tyyliset ukkelit ajautuisikaan mun juttusille.
  Toinen mikä ihmetyttää, on sen oman kumppanin ulkomuodon negatiivinen kommentointi parisuhteessa. Olen itse onnekkaasti välttynyt kaikelta ikävältä kommentoinnilta, vaikka ”mahiksia” olisi ollut kyllä ja on edelleen. Ja jatkossa aina vain enemmän, koska alamäki on alkanut. 😀 Nykyään seurustelen koko ikänsä aktiivisesti urheilleen ja ”klassisesti komean” miehen kanssa, mikä oli ensin vähän pelottavakin ajatus. En mitenkään vähättele itseäni hänelle, tajuan kyllä että tämä mun pitkä, hoikka ja suht sporttinen runko on ok myös, vaikka en olekaan lihaksikas, kuten trendinä on. Tissitkin on olemattomat. Käyn kyllä salilla, koska onhan se terveellistä, mutta olen jo hyväksynyt, ettei tähän vartalotyyppiin oikein tartu lihas ja pidän enemmän kestävyysliikunnasta.
  Mua itseäni viehättää siis eniten luonnolliset, vähän naapurintyttömäiset naiset, esim. Pupulandian Jenni on mielestäni oikein kaunis. Miehissä olen yleensä katsellut sellaisia pitkiä ja normaalivartaloisia ja -naamaisia ja totuttelen nyt ajatukseen, että voi myös olla komea ja sporttinen, eikä mun silti tarvitse tuntea alemmuuskomplekseja. Itepähän on mut valinnut ja juoksutrikoolook on kuulemma hyvä.
  Ihana kuva sinusta tuossa vaaleassa mekossa!

  • fityoutoo

   Toi on muuten totta, että meillä suomalaisilla luonnostaan on ehkä ”vähän” vaatimattomampi ulkonäkö kuin joillain latinokaunottarilla tai vaikka arabeilla, jotka on mielestä usein aivan upeita!
   Uskon, että ulkonäön negatiiviseen kommentointiin parisuhteessa liittyy paljon muutakin ”mätää”. Kyseessä on paljon isompi ongelma, jos jompi kumpi ajattelee, että toisen ulkonäköä on ok moittia. Arvostus, kunnioitus ja hyväksyminen on silloin kadoksissa. Yhtä kamalaa on, jos antaa sen jatkua ja hiljaa hyväksyy sen!!!
   Tunnen itse, että toisen kehuminen on asia, jonka ei pitäisi hiipua pitkässäkään suhteessa. Kaikki haluavat kuulla olevansa kauniita sellaisina kuin ovat.

 6. Tiltu

  Mä kiinnitän huomiota ihmisissä ryhtiin ja olemukseen, sopusuhtaisuuteen, pukeutumiseen, tai vaikkapa kasvonmuotoon sopiviin silmälasikehyksiin, hoidettuihin hiuksiin, kynsiin, ihoon jne. Hoidettu ei tarkoita teko- edellämainittuja.
  Kropanmuodosta mulla taas ei ole yhtä tiettyä ihannetta, mutta huomaahan sen jos ihminen viihtyy nahoissaan ja sellainen on viehättävää.
  Rintojen merkitystä en vaan tajua, itselläni on aina ollut isot rinnat, nykyään ylipainon myötä julmetun kokoiset. Enkä yhtään tykkää saada niistä kommenttia. Mutta se niissä on hyvää, että mittasuhteet pysyvät tasapainossa painonvaihteluiden mukaan 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.