Fit you too
Fit you too

Miksi lopetin Fitline -tuotteiden käytön?

Sain muutama päivä sitten instaani (katrivee) kysymyksen, että vieläkö käytän Fitline tuotteita? Moni oli varmasti nähnyt mut etenkin aamuisin juomassa ”aamudrinkkiä” ja lupasinkin jossain vaiheessa kertoa kokemuksiani tuotteesta. Sain aika paljon palautetta noihin aikoihin IG:hen ja moni ihmetteli kun olin ”haksahtanut” tuotteisiin.

Kuvan smoothie ei liity tapaukseen…

Kun tilaa Fitlineltä ensimmäistä kertaa tulee sieltä heti 3kk:n vitskut kerralla, eli optimaalisetti. Lasku maksetaan kolmessa erässä ja se tulee suoraan verkkolaskuna verkkopankkiin. Ekassa laskussa on myös n.30€ käsittelykuluja, joten lasku oli yli 120€. 1kk:n settiin kuuluu kaksi erilaista purkkia veteen sekoitettavaa jauhetta ja laatikollinen pieniä pusseja, joissa yksi pussi käytetään päivässä. Tuotteilla on vähän erilaiset funktiot, mutta en ala tässä niitä sen enempää selostamaan. Samalla itselle avautuu mahdollisuus myydä tuotteita – tämähän on verkostomarkkinointia.
Aloitin tuotteet ihan puhtaasti työkaverin suosituksesta. Vaakakupissa painoi myös hänen tyylinsä puhua tuotteista, joka ei ollut se Fitlinelle usein tyypillinen, ärsyttävä kiihkoilu. Koska atopian kanssa oli niin hankala talvi, niin olin valmis kokeilemaan oikeastaan mitä vaan, mikä voisi tuoda helpotusta. Ruokavalio auttoi taas jonkun aikaa, mutta sekään ei hyvän alun jälkeen toivomallani tavalla (siis siihen ruokavalion kyttäykseen suhteutettuna!) Työkaverini oli saanut tuotteista apua, joten ajattelin, että ei kai se ota jos ei annakaan! Pannaas tilaten!
Olin kyllä oikein tietoinen tuotteiden aika huonostakin maineesta, mutta halusin kokeilla niitä itse, jotta mulla on varaa sanoa juuta tai jaata. Ärsyttää toisaalta ihmiset, jotka torppaa heti jotkut tuotteet kokeilematta niitä. Tiedän myös tuotteiden vankkumattomia kannattajia ja he ovat saaneet omien sanojensa mukaan avun niistä jos jonkinlaiseen vaivaan. Itse olin skeptinen, mutta toiveikas.
Sanon ihan rehellisesti,että ei ne tuotteet aivan surkeitakaan ole, vaikka niiden käyttöä en jatkakaan! Tuotteet sekoittuvat hyvin veteen ja ovat aika hyvänmakuisia. Lisäksi niiden ottamisesta tulee helposti rutiini ja jos oma ongelma on nimenomaan se, ettei muista ottaa vitskuja, niin nämä tuotteet voivat toimia ihan hyvin.
Activize -jauheella on myös piristävä vaikutus, joka sopii etenkin tällaiselle, välillä aika tosi väsyneelle äidille! Tuotteessa on B-vitamiinia ja kofeiinia ja ainakin itselläni ne toimi combona aika hyvin – joskin kahvi toimii myös. Tuo on noista ainoa tuote, jonka jatkamista ainakin satunnaisesti voisin harkita.

Oikeastaan suurin syy siihen, miksi en tilaustani jatkanut on hinta. Yli 80€/kk tuntuu vaan ainakin tällä hetkellä liian isolta rahalta laittaa vitamiineihin. Ehkä tähän vaikuttaa se, että mulla on kokemusta todella monista eri vitamiinimerkeistä ja ylipäätään oon käyttänyt vitamiineja päivittäin jo yli 10-vuotta, mutta ei ne mun elämää ole samalla tavalla muuttaneet kuin ruokavalio. Tässä valossa onkin jännä, että uskoin nyt löytäväni sitten juuri näistä tuotteista ratkaisun iho-ongelmiini? No, en löytänyt.
En ihan tiedä uskonko näihin kehon puhdistumisoireisiin, mitä näiden tuotteiden aloittamisen jälkeen kerrotaan mahdollisesti tulevan. Mä en huomannut MITÄÄN eroa mihinkään – en hyvässä enkä pahassa. Iltajauheen luvataan parantaa unen laatua, mutta oon ollut aina niin täydellinen nukkuja (jos saan nukkua!!!), ettei senkään suhteen ollut muutosta.
What more can I say… Mulla on itseasiassa näitä tuotteita kohtaan hyvin neutraalit tunteet. Jos olisi enemmän rahaa, niin mikä ettei! Tällä hetkellä käytän mieluummin sen rahan ihan ruokaan. Käytän edelleen D-vitamiinia, sinkkiä ja nyt otan tehokuurin Omegoita kun pidin niistä vähän taukoa, huomatakseni onko niillä vaikutusta ihoon. Omegoita tähän settiin ei kuulu.
Onko teidän mielestä 80€ paljon vai vähän vitamiineista kuukausitasolla? Lasketteko lisäravinteita ostaessa kuinka pitkäksi aikaa ne riittävät?
 
 

Kommentit (24)

 1. Kata

  Mä itse olen kärsinyt koko ikäni uniongelmista ja olen aina sanonut että maksaisin mitä vaan, jos vaan saisin nukkua hyvin. Reston ja toki koko optisetin ansiosta oon viimeiset neljä vuotta nukkunut niiiin hyvin että maksan siitä todella mielelläni sen hinnan. Ne entiset ongelmat oli niin kuormittavia, että yhä edelleen aamulla herätessä kiitän itseäni että heitin ennakkoluulot romukoppaan ja annoin itelleni mahdollisuuden kokeilla noita 🙂

  • fityoutoo

   Huippu juttu että sait avun! Uni on kuitenkin kaiken jaksamisen kannalta tärkein juttu. Ei kai sillä väliä mikä se on joka toimii, jos se vaan toimii!

 2. Anni

  Ostan mieluummin vaatteita 80€:lla tai käyn harrastuksissa.

  • fityoutoo

   No 80€:lla saa jo ainakin Hki keskustassa salille kk-jäsenyyden ja kaikki herkut päälle :)!

 3. Jenna

  Hui apua minkä hintainen. Siis todellakin katson hintaa mun lisäravinteissa, tosin se vähän riippuu mitä oon ostamassa mikä maksimi on, mutta en todellakaan laita hirvittäviä summia. Maksimi tais olla kerran 80€, jossa oli 3 lisäravinnetta 3-4kk riippuen käytöstä. Mun ehdoton maksimi on 40€/kk, mutta siihen saa olla jo aika ihmeaine.

  • fityoutoo

   Mä laskin ihan piruuttani, mitä maksan kun käytän; Omegat (kaksi eri valmistetta, eli eläin- ja kasviperäinen), D-vitamiini (suihkeena), sinkki ja magnesium. Vedin vielä määrät vähän yläkanttiin ja sain summaksi 45€. Eli tässä on varmaan lähempänä 1,5kk annos ja kaikki todella laadukkaita valmisteita. Ja Fitskujen lisäksi mun pitäisi anyway ostaa omegat.

 4. Ulla

  80€/kk vitskuihin on tosi iso summa -itse en raskisi niihin niin paljoa sijoittaa ja tästä syystä minullakin Fitlinen tuotteet jäivät pois..Activizer ja Resto ovat kyllä minulle toimivia, mutta en tunne olevani niin nuutunut ( =D ) että sitä tarvitsisin, mutta reston jätin valikoimiini; välillä jos tuntuu et on mennyt useampi yö huonosti nukkuen, otan illalla ”tujut” ja toimii! Samoin murrosikäinen poikani pelaa jääkiekkoa ja joskus pelireissuille pitää lähteä todella aikaisten..edeltävinä iltoina ottaa hänkin restoa ja omien sanojensa mukaan ”nukkuu paremmin ja aamulla on helpompi herätä!”. Eli 1restopurkki löytyy kaapista koko ajan ja riittääkin meillä pitkään! =)

  • fityoutoo

   Onneksi tuotteita voi ostaa ihan yksittäinkin. itsekin mietin ton Ativizen käyttöä aina toisinaan. Kuten sanoit, niin eipä sitä tarvitse päivittäin käyttää!

 5. Nina

  Hei, itselläni on hieman samanlainen kokemus työkaverin kautta tulleista hehkutuksista tuotetta kohtaan. Mielenkiinnolla kuuntelin aiheen, mutta henkilökohtaista tarvetta kyseiselle tuotteelle ei ole.
  Ensinnäkin sisällössä on minulle allergisia oireita aiheuttavia raaka-aineita. Sen lisäksi omaa tietämystä vitamiineista löytyy, joten olen vuosien aikana kokeillut mitä kroppani tarvitsee ja missä muodossa. Tilaan kerralla vuoden ajaksi kaikki tarvitsemani vitamiinit+ hivenaineet, ilman sen kummempaa sitoutumista mihinkään firmaan. Tähän saan kulumaan alle 100e/vuosi sekä säästän tällätavoin myös aikaa.
  Näen kuitenkin tälle tuotteelle hyvän markkinan niille ihmisille, jotka haluavat vitamiinilisät helposti eivätkä ole oikein tietoisia mitä sieltä vitamiinihyllyltä pitäisi ostaa. Jos ruokavalion tukena ei ole aiemmin ollut vitamiinilisää ja sen siihen lisää (oli se sitten Fitline tai marketista ostettu monivitamiinipurkki), niin olokin saattaa muuttua ajan kanssa paremmaksi. Myös jos mukaan tulee kannustava ilmapiiri vitamiinien mukana mikä motivoi ja saa ihmisen tekemään asioita kaipaamiensa tuloksien eteen (esim.kiinnittämään ruokavalioon ja ruokarytmiin huomiota), niin antaa palaa 🙂 Itse kuitenkin tällaisessa tilanteessa sijoittaisin silti tuon summan ravintovalmentajalle.

  • fityoutoo

   Hyvä kommentti! Mulla todella pitkälle samanlaiset fiilikset! Varmasti sopii joillekin hyvin nää tuotteet ja oli sitten placeboa tai ei, niin väliäkös sillä jos oma elämänlaatu paranee! En siis sen takia näitä tuotteita halua tuomitakkaan. Tuskin niin moni niistä kokisin saavansa apua, jos ne ihan rahanhukkaa olisivat. Mutta ainakin nyt on koitettu!

 6. Riikka

  Aikas kallis kilohinta sokerilla.

 7. Taija

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/10/myytavana-hyva-terveys-kasikirjoitus
  Ehkä luitkin tuon, hyviä näkökulmia. Mä osuin Zinzino myyjien listoille ja sama fiilis jäi. (En lähtenyt mukaan). Kalaöljyt hyviä, mutta tuossa kalliita ja verkostomarkkinointi edelleen samaa kuin aina ennen. Onhan se ehkä joillekin hyvä ja harmiton business, mutta silti………

  • Fanni80

   Mitä tarkoittaa ’verkostomarkkinointi sitä mitä ennenkin’?
   Olen todella huonosti perehtynyt historiaan tältä osin ja muutamassa ”rekrytilaisuudessa Fitlinen tuotteista en ehkä ole osannut kyseenalaistaa, kun toiminta kuulostaa ihan hyvältä. 🤔

 8. Fanni80

  Olen käyttänyt optisettiä 2 vuotta ja olen tyytyväinen. Hinta kirpaisee kyllä yh:na, mutta se nyt vaan on löydyttävä, koska entinen turvitus syömisen jälkeen, päänsäryt, huonot yöt ja suurimpana -lapsuudesta asti vaivannut temppuileva vatsa (ärtyvän suolen tyylinen) on historiaa! Olen tehnyt noihin tuotteisiin perustuvan puhdistuskuurin 2x, ja paino pysyy samassa huonommillakin syömisillä.

  • Johanna

   Sama täällä kolmisen vuotta juonut fitlinejä. Todellakin köytän yli 80€ ruokaan kun fitlinekin on Ruokaa! Bacik sisältää maitohappobakteereita , prebiootteja, vitamiineja mm c ja e vitamiinia seleenillä rikastettu hiiva,kurkumauute y-cyclodekstriinillä, hedelmistä tuleva sokeri, stefia, Multientsyymi konpleksi eli amylaasi, laktaasi, proteaasi,sellulaasi,lipaasi. Vihannesjauheen jossa on parsakaalta,kaalta,porkkanaa,paprikaa, pinaattia ja tomaattia. Inuliinia,riisikuitua,arabikumi,kaurakuitu,sitruunahappo,rypäleensiemenjauhetta. Minun eibtartte ostaa entsyymejämhb, saan viherjauheesta paljon hyödyllisiä ravinteita jne.. tää oli vaan 1 osa. Mielummin laitan sen peri euroa nuihin päivässä kun että otan kaupasta sen muka terveys protskusokeripommin ja paripurkkia raavatonta maitoa päälle… Restoratessa D-vitamiini ei ole rasvaliukoinen vaan vesiliukoinen, siinä on paljon mineraaleja jne. Mieki voisin näitä markkinoida mutta eipä oo kerenny, vaikka tosi hyviä tuotteita ovatkin! Monille auttanut fitlinen Jukurtti kun sisältää mm. Bulkaariusta! Myös se omegakin on myynnissä nyt vegaanisenakin sekä maksan puhdistus juomaa tullut myös.
   Monet vain haukkuvat tuotteita vain siksi että se on Verkostomarkkinoiden piirissä eivätkä ota selvää mitä nää oikeesti on.
   Ite oon ollu tosi tyytyväinen näihin. Myös tuttavani on ollut töissä luontaistuote kaupassa ja sanoi että halvemmaksi todellakin tulee kun nämä saadaan kerralla ja paremnin imeytyy kuin tapletti muodossa olevat. Se että nää tuotteet on synergiassa keskenään on yks parhaista asioista. Jos alkaisin ostaa kaikki nää erikseen niin kyllä menis enemmän kun 80€ kuukaudessa. Ja niiin helppoja ja hyvän makuisiakin ovat! 3kuukautta menee että verisolut uusiutuu sen jälkeen alkaa elimistö toimii oikein kun verisolut kykenee kuskaamaan oikeet asiat oikeisiin paikkoihin. Ei siis välttämättä mitään järisyttävää tapahdu heti. Monesti nuo asiat näkyvät vasta jälkijunassa. Oon kyllä tyytyväinen ja aion jatkaa käyttöä!
   Kiitos siitä että kokeilit vaikka nuin vähö aikaa vain. Monet haukkuvat verkostomarkkinti firmat tietämättä todellisuudessa miatä edes puhuvat… En tiedä johtuuko se siitä kateudesta kun voi kotoa tehdä töitä eikä tarvi lapsia laittaa hoitoon ko, ne voi Ihan ite hoitaa kotona kun verkosto markkinointia on helppo tehä kotoa käsin.

  • Helena

   Johanna, tiedätkö itse mitä edes puolet noista mainitsemistasi aineosista tarkoittaa tai mikä niiden funktio on elimistölle? Miksi käytät niitä?
   Vesiliukoista D-vitamiinia ei ole olemassa vaikka Fitline niin tuotteistaan väittääkin. D-vitamiinimolekyyli on rasvaliukoinen, eikä siitä vesiliukoista saa mitenkään muokkaamalla.
   Mitähän tuo mainitsemasi Bulkaarius tuossa jukurtissa on? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen.
   Olen ymmärtänyt, että Fitlinen tuotteita ei ole testattu missään, eli käyttäjä ei voi tietää vastaako purkin aineosaluettelo ja sisältö toisiaan. Vitamiineja noissa on, ja niiden saannista on yleensä ihmiskeholle hyötyä. Kuinka moni tarvitsee lisäksi kaikkia tuotteissa olevia täyteaineita ja kannattaako siitä maksaa noin paljon, on sitten jo toinen juttu.

 9. saara

  Loistavaa, että oot lopettanut näiden tuotteiden käytön. Todella kyseenalaista mainostusta… Ja se menetelmä mitä ne hehkuttaa, ei ole totta ollenkaan, sitä ei ole olemassakaan 😀
  https://juhaniknuuti.wordpress.com/2018/03/12/fitline-uhkailun-anatomia/
  Kaikki noiden tuotteiden käyttäjät voisivat lukea tuon.. JA miettiä uskaltaako käyttää tuotteita, joiden edustajat eivät ole valmiita perustelemaan asioita! Vaan uhkailevat lakimiehillä. Multa ei ainakaan luottamusta heru!

  • Helena

   Meinasin kanssa tulla kommentoimaan tämän saman Juhani Knuutin artikkelin aiheesta.
   Monivitamiineja saa aika paljon halvemmallakin ja vähäisemmällä sokerimäärällä. Fitlinen tuotteet sisältävät sokeria ja kofeiinia, ja jo tämä yhdistelmä saattaa piristää oloa. Kuten Katrikin mainitsi, niin kahvin avulla saa samanlaisen vasteen.
   En oikein osaa nähdä näiden tuotteiden käytöstä hyötyjä kellekään muulle paitsi niiden myyjälle tulevien rahallisten voittojen muodossa.

 10. Sonja

  Itse käytän Neolifen tuotteita joka kuukausi noin 200eur ja mielestäni sekään ei ole kallis kun saa ruokapohjaisia ravintolisiä mitkä ovat turvallisia ja tiedemiesten kehittelemiä. Sekä pysyy terveenä vuodesta toiseen ja oon pystynyt esim.jättää astamlääkkeet pois ja saanut kilpirauhasen vajaatoimintaan paljon apua. Mutta harmi että verkostomarkkinointi pilataan aina tollaisella meiningillä! Sehän ei ole kuitenkaan tarkoitus vaan ainakin Neolifella rehellisyys on numero 1 ja ihmisten auttaminen löytää parempi elämäntapa😊

 11. Anne

  Pienen lapsen äitinä 80e menee kyllä parempaankin tarkoitukseen. Tokihan juurikin jotain omegoita voiskin kokeilla mutta muuten, ihan ruokaa (silläkin) rahalla ostsn =D

  • fityoutoo

   On se iso raha kyllä, toki paljon toki riippuu keneltä kysyy 😀 . Mutta olen samaa mieltä sun kanssa.

 12. Outi

  Eikös Fitlinellä oo nykysin sitä omegaakin? Mutta onhan ne kyllä oikeesti todella kalliita.. 😀

 13. Mari Myllymäki

  Itsellä tuo 1kk paketti riittää 2kk koska käytän basics vain puolikkaan eli ei mun mielestä se kyllä kallista ole vaikka käyttäisi täyden annoksen 2,95€/vrk ei ole paljon siitä että voi hyvin.

 14. Mika

  http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/fitline-uhkailun-anatomia

  Huijausta ja hyväuskoisilta ihmisiltä rahastusta valheellisin terveysväittein.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.