Fit you too
Fit you too

Miehen kanssa samassa sängyssä..

Viime kuussa koitti odotettu hetki kun pääsin oman mieheni kanssa samaan sänkyyn nukkumaan! Tästä tuli jo ihan yleinen läppä, että taasko teillä mies nukkuu sohvalla 😀 ?? Olen kertonutkin blogissa että, hurrin selkä on ollut aivan sairaan kipeä ja on ollut ihan tuskaa myös seurata sitä vierestä. Oikeesti.. Miten paha mieli tuleekaan, kun toiseen sattuu niin, ettei voi kunnolla liikkua! Oltiin viime lauantaina pitkästä aikaa kahdestaan salilla, mutta miehen treeni jäi kyllä hyvin lyhyeen. Kaikki liikkeet sattuu, koska selkä on taas ”pahassa vaiheessa”. Selän ärtyminen on monen tekijän summa ja jo vanha vaiva. Muistan kun ekan kerran selkä meni oikein kunnon jökkiin meidän yhdessäoloaikana, kun odotin Beniä viikolla 38. Minä ison mahani kanssa autan miehelle sukkia ja kenkiä jalkaan. En tiedä kulkeeko ”huono selkä suvussa” (ehkä joku viisaampi osaa vastata tähän), mutta hänen isänsä ja veljensä selkä on leikattu pahojen pullistumien takia. Nyt selkää koitetaan koko ajan kuntouttaa, mutta istumatyö ei varmasti ainakaan helpota tilannetta.
Yksi syy joka ainakin pahensi kipuja oli meidän aika vanha jenkkisänky (ostettu 2007). Jostain luin, että 10-vuotta on maksimiaika sängylle…? Mulla ei selkäongelmia ole ollut paitsi silloin, kun jompi kumpi lapsista on nukkunut samassa sängyssä. En kerta kaikkiaan pysty nukkumaan silloin itse ja olen ihan kauheissa asennoissa! Etenkin toi 4v on sellainen pyörremyrsky vieressä, että millon on kantapää iskeytynyt naamaan tai mut on täysin ahdistettu patjan viimeiselle 10 sentille…
Mutta esimerkiksi kun oltiin Dubaissa, niin hotellin sänky teki tehtävänsä eikä selkäongelmia ollut! Itse tosin inhoan hotellin sängyssä nukkumista (koska lakanat ja tyynyt).

Kuva Dubain reissulta Atlantis the Palm -hotellin huoneesta.

Sitten hurrin mitta tuli täyteen vanhaa sänkyä ja alkoi netistä raivokas tutkimustyö! Sänkymerkkejä ja malleja on nykyään vaikka kuinka ja paljon ja niistä osataan pyytää julmettuja hintoja! On Hästensia, Carpe Diemiä, Futonia ja sitten se, johon me päädyttin, eli Tempur. Moni selkävammainen nimenomaan kehui sitä netissä.
Tempuriakin on monta eri mallia ja erilaisia kovuuksia. Pääsin siinä mielessä helpolla tässä projektissa, että mähän en edes koemaannut sänkyä etukäteen 😀 ! Luotin vaan sokeesti siihen, että mä pystyn siinä nukkumaan jos hurrikin kerta. Ja täytyy sanoa, että olen sen tyypin nukkuja, että jos vaan saan, niin nukun koko yön läpi kulkematta lähtöruudun kautta! Oon illalla väsynyt ja aamulla virkee. Eikös sen niin kuulu mennä?
Eri asia on tietysti, jos on se aika ”perus yöhärdelli” jonka tietää varmasti jokainen pienen lapsen vanhempi. Millon on pissat sängyssä tai tutti hävinnyt ja mikään ei oo niin ihanaa kun täydestä unesta nousta työntämään lakanoita pesukoneeseen…
Tuo Tempur on kyllä alkuun jotenkin omituisen tuntuinen ja kun petari tuli meille luonnollisesti kylmästä kuljetusautosta, niin se oli kivikova! Ajattelin, että ei hemmetti… Sama kuin kakkosnelosella nukkuis! Nyt siinä reilun kuukauden nukkuneena voin sanoa, että ei se ainakaan häiritsevän kova ole. Ja mikä tärkeintä, mun mies pääsee sängystä ilman hirveitä tuskia aamuisin ylös!
Meidän sänky on siis mallia ”North”, jossa on 9cm Breeze -patja. Hintaa sängylle tuli alennuksineen n.4000€. Kuulostaa varmasti ihan järkylle hinnalle, mutta nyt oli ihan pakko ottaa riski, eikä tämän kokemuksen perusteella ole kaduttanut! Moni kehui myös Ikean vastaavaa patjaa, mutta hurri oli sitä mieltä, että nyt satsataan ”aitoon ja alkuperäiseen”. Saatiin pilkkahintaan kaupan yhteydessä se Tempurin oma tyyny, joka on makuuni liian erikoinen – siis sitä samaa muotoutuvaa matskua. En osaa päättää tykkäänkö vai en. Mullahan on itsellä ollut aikamoisia päänsärkyongelmia, koska kallonpohja menee niin tukkoon. Siihen saattaisi auttaa parempi tyyny, mutta 170€ tuosta Tempurin omasta mallista on kyllä mielestäni liikaa! Sänky on kuitenkin toistaiseksi ollut todella hyvä, eli voidaan suositella!
Onko muilla Tempuria ja oletteko olleet tyytyväisiä?
Ei muuten ollut maksettu mainos… Tempur sai nyt ihan ilmaista näkyvyyttä 🙂 !

Kommentit (3)

 1. miltsu

  kurjia selkävaivat! mulla myös pullistumia ja tuntuu että niitä vaan tulee vaikkei kovin rehkiskään :/ fysiatri kysyi että onko muilla suvussa tätä vaivaa, eli veikkaan että jonkunlainen alttius selkävaivoihin varmasti periytyy 🙂

 2. Pulmu Waitinen

  Vanhemmillani on ollut jo pitkään pelkät Tempurin sijauspatjat ja jo ne ovat auttaneet pitämään äidin selän parempana. Täytyisi varmaan itsekin satsata joskus, kun näytän perineen äidin huonon selän. Mutta se on totta, että jo pelkkä vanhan patjan vaihtaminen uuteen auttoi itseäni vuosi sitten, vaikka olikin ihan tavallisesta joustinpatjasta kyse.
  Jos saa tässä samalla suositella, niin ennen kuin harkitsee mihinkään selkäleikkaukseen menemistä, niin kannattaa tutustua tähän paikkaan: http://www.nh-finland.fi/display/FI/ Kyseessä on David-kuntosalilaitevalmistajan uusilla fysioterapialaitteilla varustetusta kuntosalista, joka on nimenomaan tarkoitettu erilaisista selkä-, olkapää- ja polvivaivoista kärsivien kuntouttamiseen. He ovat saaneet upeita tuloksia jo lyhyessäkin ajassa, ja monet leikkausjonossa olleet ovat päässeet tuolla treenaamalla kivuistaan eroon.

 3. Elina

  Huono selkä kulkee kyllä suvussa, mutta voi tietysti vaivata ilman sukurasitettakin. Mies oli kans todella huonossa jamassa selkänsä kanssa pari vuotta sitten, ei välillä pystynyt tekemään yhtään mitään. Pääsi leikkaukseen ja sen jälkeen selkä on ollut kunnossa. Toisesta jalasta tosin ehti puutua jalkapöydästä osa, eikä tunto ole siihen palannut ihan niinku ennen. Hermot siis vähän ehti vaurioitua.
  Hommattiin uusi sänky mekin silloin ja kyllä se vähän niin on, että halvalla ei hyvää saa. Nyt on jo vähän löystynyt tuo sänky, tai ainakin sijauspatja on menettänyt kaiken jämäkkyytensä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.