Fit you too
Fit you too

Menneen morsiamen vinkit tuleville kaasoille!

Tämän kesän morsian ja viime kesän morsian <3.

Tänä viikonloppuna juhlittiin rakkaan ystäväni polttareita. Aloin tietenkin muistelemaan omiakin polttareitani, joista on vain vajaa vuosi aikaa. Se viikonloppu menee kyllä heittämällä elämäni parhaiden viikonloppujen top5:seen!! Kaikki oli niin ihanasti suunniteltu ja mun toiveita kuunneltu. En olisi koskaan voinut toivoa parempia polttareita! Parasta oli tietysti se, että kaikki mun läheisimmät ystävät oli päässeet paikalle. Muistan edelleenkin elävästi, kun painettiin klo.6 sunnuntai-aamuna ilman kenkiä mun siskolle Pispalaan. Polttareistani myös huomasi, että mun ystävät oikeasti tuntevat mut. Sain myös esittää toiveita (joita kuunneltiin) ja sain myös kunnolla aikaa tavaroiden pakkaamiseen, koska menimme toiseen kaupunkiin. Kaasoni naulasivat tämän homman täysin pistein.
Historian paras hääjengi eli kolme kaasoani ja mieheni bestman. Niin onnekas kun on nää ihmiset elämässä.

 
En ole itse vielä päässyt kaason tehtäviin, mutta toivottavasti sekin aika koittaa vielä joskus. Kun on itse juhlinut omat polttarit (ja häät) ja ollut myös muiden polttareissa mukana, niin on tullut aika kivasti näkemystä monenlaisesta näkökulmasta. Tänäkin kesänä moni teistäkin varmasti ottaa osaa polttareihin ja toimii ehkä myös järjestävänä tahona. Haluaisinkin antaa omat vinkkini polttareita järjestäville kaasoille, tai muille ystäville. Parhaillaan tapahtuma on ikimuistoinen ja saa kyyneleet silmiin onnesta monen monta kertaa illan aikana.

  • Rohkaise morsianta kutsumaan polttareihin vain oikeasti itselleen tärkeät henkilöt! Polttariporukka tekee tapahtumasta ikimuistoisen, ei morsian. Porukalla ON väliä!
  • Kysykää ensin budjetti polttariporukalta, ennen kuin varailette yksityiskoneita. Jos porukassa on paljon erituloisia, kannattaa reilusti kysyä voiko joku maksaa vaikka kympin omassa osuudessaan enemmän? Useinmiten tämä on ok, jos polttareihin kutsuttu oikeasti haluaa viettää ikimuistoisen päivän morsiamen kanssa. Joskus voi myös olla niin, ettei taloudellisesta syystä voi osallistua vaikka haluaisi. Sekin pitää hyväksyä, tai kerätä yhteinen kolehti. Useinmiten vaan miehet on tässä lojaaliudessa meitä naisia niin paljon parempia – valitettavasti.
  • Unohtakaa nolaus!!! En voi oikeasti ymmärtää, kuka morsian nauttii itsensä nolaamisesta polttareissa?? Mikään ei olisi ollut omasta mielestäni niin kiusallista, kuin pyöriä joku punahilkka-asu päällä kaupungilla ja myydä krääsää. Sen ajan voi käyttää NIIN paljon paremminkin, ihan olemalla yhdessä ja nauttimalla vaikka piknikistä.
  • Let’s be honest: On paljon helpompaa järjestää jotain sellaista ohjelmaa, joka käy useimmille kuin kysyä kaikkien mielipide joka asiaan. Kaikki lähtee siitä minkälaisesta aktiviteetistä morsian pitäisi? Kysykää AINA morsiamen toiveet!
  • Tämä voi olla vain oma mielipiteeni, mutta minun mielestä morsian ei maksa omissa polttareissaan mistään, eikä myöskään ole kuski, siivooja, tai kehittele ohjelmaa muiden viihdyttämiseksi. On sitten morsiamen vastuulla tarjota kaason hommaa oikeille ihmisille, joilta asioiden järjestely toimii 🙂 .
  • Polttarit eivät ole paikka, jossa selvitellään vanhoja erimielisyyksiä, niuhotetaan ohjelmasta, tarjoilusta, budjetista tai järjestelyistä. Näitä asioita voi puida sitten jälkeenpäin, mutta EI morsiamen kuullen. Jos järjestelyt kusevat, aikataulu on liian tiukka, ohjelmaa ei ole tai joku on  vihamies jonkun toisen polttarivieraan kanssa, niin olisi suotavaa käyttäytyä kuten aikuinen ja laittaa suu suppuun! Morsian kyllä vaistoaa kireän tunnelman ja se voi pahimmassa tapauksessa pilata ihanan illan.
  • Less is more: Vuokramökki järven rannassa ja grillaus voi olla 100 kertaa hauskempaa, kuin carting+benji+korupaja+kortsun myynti+maastopyörälenkki+kameliratsastus. Eikä liian tiukkaa aikataulua!

Siskoni, joka panosti meidän häihin niin monella tavalla ja olen ikuisesti kiitollinen. Mun polttarit ja hääjuhla saatiin ainakin kasaan uskomattomalla tiimityöllä!

Oletko itse ollut kaasona järkkäämässä polttareita? Menikö kaikki kuten alunperin suunniteltiin?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.