Fit you too
Fit you too

Nyt menee hermo hammaslääkärissä ravaamiseen!!!

Oon nyt tän kevään koittanut saada mun purukalustoa kuntoon eikä sille näy loppua. Alan jo oleen tähän juoksutukseen aivan hemmetin kyllästynyt! Oon käynyt tän vuoden puolella jo 5 kertaa hammaslääkärissä ja AINAKIN kaksi kertaa on vielä edessä.

Tältä purentakisko näyttää suussa!

Koko alkuvuoden mulla oli hirveitä päänsärkyjä ja syyksi paljastui se, että narskutelen yöllä hampaita. Ei siitä sen enempää, koska jutun voit lukea TÄÄLTÄ. Koitin saada helmikuun alussa aikaa julkiselle puolelle, jotta saisin purentakiskot yöksi ja kun sanoin, että pääni on niin kipeä koko ajan että se räjähtää, niin terveydenhoitaja lupasi mulle kiireellisen ajan JO huhtikuuksi. Olin että mitähän hittoa, odottelenko siis aivan rauhallisesti pari kuukautta tän pääkivun kanssa??
No, otin sen ajan, mutta aloin myös harkitsemaan yksityiselle menoa.
Soitin sitten läheiselle yksityiselle hammaslääkäriasemalle ja sain ajan muutaman päivän päähän. Homma meni osapuilleen näin:
1. Tulin varaamalleni ajalle ja olin ehtinyt istua penkissä ehkä minuutin, niin lääkäri sanoi että viimeinen viisurini on ”valunut” alaspäin ja se pitäisi poistaa! Tästä meni n. 5min ja hammas oli jo irti! En edes ehtinyt pelätä, koska kaikki kävi niin nopeasti. 
2. Samalla kerralla lääkäri otti röntgenin ja kertoi, että seuraavalla viikolla (kun viisurin kolo on parantunut)  otetaan suusta muotit purentakiskoa varten.
3. Palasin viikon päästä, jossa muotit otettiin ja koko hommaan meni ehkä 20min.
4. Viikon päästä siitä sain noutaa kiskot ja ne maksoivat yhteensä n.400€. Ihanan kallista, mutta tämä hinta mulle oli jo arvioitu aikaa varatessa. Lisäksi mun mielestä oli kerrankin sellainen fiilis, että aika ei mennyt vain lääkärin kanssa jutusteluun vaan oikeasti asioita tapahtui!
Röntgenkuvissa selvisi, että mulla on paljon hammaskiveä melkein hammasluussa asti ja sen lisäksi yksi paikka, joka näyttää epäilyttävältä. Sanoin, että mulla on parin kuukauden päästä aika julkiselle, joten ehkä säästän rahaa, jos nämä operaatiot suoritetaan julkisella puolella. Soitin sitten vielä varmistaakseni, että onnistuuko se hammaskiven poisto kun minulla oli jo aikakin valmiiksi varattuna.
”Ei kun tää sulle varattu aika on vaan tarkastusaika, siellä ei kyllä mitään tehdä. Sun pitää saada nyt saada erilainen aika, mutta niitä ei valitettavasti oo sun lähiterkalla ja aika menee toukokuulle. Pääsetkö Vallilaan?”
Selvä, voin matkustaa tunnin suuntaansa, jos vaan se hemmetin hammaskivi saadaan pois ja se paikka tsekattua!
Kaksi viikkoa sitten matkustin sitten julkiselle puolelle hammaslääkäriin. Homma meni osapuilleen näin:
1. ”Meillä on röntgenlaite rikki niin voidaan vain tutkia”. No ihan jees taas. ”Okei, mutta voisko sen hammaskiven poistaa tällä kerralla?”
”Ei voi, siihen sun pitää varata ihan erillinen aika”. SIIS MITÄ NYT OIKEESTI??? Olin siis 15min hammaslääkärissä, jossa oikeesti ei tehty yhtään mitään ja matkoihin meni tunti suuntaan ja tietysti piti hommata lastenhoitaja siksi aikaa. Sain peruutusajan (ihme kyllä) kahden viikon päähän.
3. Palasin hammaslääkäriin tiistaina ja olin toiveikas… Joko NYT siellä saatas aikaiseksi jotain?? Ja jes, röntgenlaite toimi! Tällä kerralla saatiin otettua suun röntgen ja hammaslääkäri laittoi hieman paikka-ainetta etuhampaaseen, josta oli lohjennut pala.
”Sulla on täällä alkava reikä, mutta sitä ei ikäväkyllä ehditä nyt paikkaamaan. Seuraava vapaa aika on elokuun 14. päivä. ” Tällä kerralla sain olla lääkärin seurassa jopa 17min.
4. Eli tässä välissä varaan vielä uuden ajan siihen hammaskiven poistoon johon saan ajan varmaan seuraavalle syksylle…
5. Palaan elokuussa paikkaamaan hampaassa olevan mahdollisen reiän…
6. Palaan joskus hamassa tulevaisuudessa poistamaan sen hammaskiven…
Hmm. Tuli vaan mieleeni, että olisiko sitten kumminkin pitänyt vaan laittaa kiltisti kättä taskuun ja hoitaa nää kaikki vaiheet 1-6 yksityisellä, koska luultavasti kaikki olis voitu hoitaa yhdellä tai maksimissaan kahdella kerralla! Miten ihmeessä tuolla julkisella puolella voi olla näin jumalaton säätö, kysyn vaan?
ps. Tänään on kummalliset kammot sarjassa osuvasti hammaslääkäripelko aiheena. Mä oon ainakin saanu jo riittävästi siedätyshoitoa…
 

Kommentit (8)

 1. rmariannaS

  Jouduin itse käymään hammaslääkärillä viime syksynä 6 kertaa jumalattoman kivun vuoksi. Tekivät kiskot. Viikko eteenpäin ja kivut olivat sitä luokkaa, että huusin päivittäin lattialla täysin lyyhistyneenä kivusta. Sain kaiketi jonkinlaisen hullun leiman otsaani ja väittivät ettei mitään löydy.
  Sain diagnoosin kolmoishermosärky. Sain liudan lääkkeitä (mm.epilepsialääke). En suostunut syömään ja viimeisen kerran hammaslääkärillä haistatin paskat, sanoin etten lähde ennen kuin jokainen vanha reikä on avattu tai pistän sosiaaliseen mediaan jutun. Itkin, tärisin ja yönkin kivusta joka oli jatkunut jo monta viikkoa. Lääkäri pisti puudutuksen ja manasi itsekseen ettei mitään ole vaan minun tarvitsee käsittää, että olen sairastunut kivuliaimpaan sairauteen.
  Kävi kuitenkin ilmi, että yksi hammas oli kuollut suuhun eikä edes magneettikuvissa sitä näkynyt. Onneksi pidin pääni, otin selvää eri sairauksista ja luotin omiin tuntemuksiin/vaistoon. Hampaaseen tehtiin juurihoitoa ja kipu katosi.
  Mukavasti kului rahaa tähänkin lystiin kunnallisella ja yksityisellä olisi varmaan pärjännyt samalla summalla, mutta lyhyemmällä ajalla kipujen kanssa. Muutoin olen ollut tyytyväinen julkisiin palveluihin.

  • fityoutoo

   Siis apua mikä stoori! 🙁 Luojan kiitos olit tiukkana ja sait hoitoa!!!

 2. Pia

  Täällä Etelä-Karjalassa on ihana Eksote <3 Soitin ajanvaraukseen, että pitäisi päästä suuhygienistille ja minut passitettiinkin hammaslääkärille ja sain ajan kuukauden päähän. Täällä on käytössä julkisella puolella sellainen hampaat kerralla kuntoon ajat ja ekaksi hampaat tarkastettiin, otettiin röntgenit ja koska minulla oli yksi reikä, niin hammaslääkäri kysyi että haluanko että se paikataan heti ja se paikattiin. Hammaskivenpoistoon sain sitten parin kuukauden päähän ajan, kun samalla kertaa ei ehditty paikata reikää ja poistaa hammaskiveä.
  Eli itsellä oli oletuksena, että menen tarkastukseen ja hammaskiveä mahdollisesti poistettiin, mutta paikattiinkin reikä ja kuvattiin hammasvälien tilanne 🙂
  Saa nähdä pilaako sitten sote-uudistus Eksoten 🙁
  http://tuhatlausetta.blogspot.fi/

  • fityoutoo

   No aika kätevä systeemin. Musta tuntuu, että täällä Helsingissä noi on vaan jotain 20min aikoja, eikä yhdellä kertaa ehditä tekemään vaan mitään. Ymmärrän joo, ettei hammaslääkärin tehtävä ole välttämättä poistaa sitä hammaskiveä, mutta olisi kauheen kätevää, jos se lääkäri voisi varata siitä koneeltaan samalla senkin ajan. Tuo soittelu pitkin ja poikin on megarasittavaa…

 3. K

  Käy ihmeessä yksityisellä poistattamassa hammaskivi! Kustantaa sinulle 150e, mutta saat välittömästi ajan ja raikkaan suun. Hammaskivi on kovettunutta bakteerikerrosta ja pitkään muhiessa voi aiheuttaa suuhun parodontiitin eli kiinnityskudossairauden. Itse olen alalla ja hoidan hampaani erittäin hyvin, mutta silti itsellenikin kertyy hieman hammaskiveä ja poistatan sen vähintäänkin kerran vuodessa.
  Joten lämmin suositus kääntymään nyt tässä asiassa yksityiselle puolelle 🙂
  Mukavaa kesää!

  • fityoutoo

   Jos tää häähumu ei imis kaikki mua roposia niin varmasti menisin heti 😀 !
   Itseasiassa se lääkäri joka yksityisellä teki ne kiskot sanoi että maksaisi heillä n.100€…? En tosin tiedä tuleeko siihen muita maksuja päälle.

 4. Jonna

  Moi Katri!
  Oon ite tapellu noiden samojen asioiden kanssa viimeisen 2 vuotta, välillä vähän onnistuneemmin ja välillä vähän huonommalla menestyksellä, mutta siis….
  Mulle on kunnallisella hammaskivenpoiston tehnyt aina suuhygienisti ja mulle on kerrottu, että täällä ei hammaslääkärit hammaskivenpoistoja suorita (se hapan hymiö) ja hygienisteille saa aikoja aika nopeastikin, jos vaan on valmis matkustamaan minne päin kaupunkia tahansa eli soitat heti niin hyvässä lykyssä saat ajan jo ensi viikolle 🙂
  Toinen asia, joka tuli mieleeni on se, että sun on mahdolliselta saada kunnalliselta palveluseteli, jolla saat alennusta yksityisestä hoidosta ja voit valita hoitopaikan oman mielesi mukaan. Kannattaa harkita ja kysäistä hammaslääkäriltä.
  Kolmanneksi…kokemukseni mukaan, kun kerran pääsee hoitoon niin siitä on helppo sitten saada jatkohoitoa, siksi mua vähän kummastuttaa, että sulla seuraava aika meni elokuulle. Mä en itse antaisi yhdenkään reiän olla, sillä näiden tuhnautusprosessien seurauksena nää mun alkavat reiät on siinä pisteessä, että toinen juurihoito aloitettiin just. Ensimmäinen tehtiin kunnallisella ja oli ihan farssi. Sen hoidin yksityisellä loppuun (mikä kannatti), mutta tämä juuri kunnallisella aloitettu juurihoito ja sen tekijä vaikuttivat osaavilta, joten annan julkiselle uuden mahdollisuuden.
  Ihmettelen myöskin, että sua ei oo laitettu Dent Tilkkaan (joka on kunnan ostopalveluna toimiva yksityinen eli sieltä saa yksityistä palvelua julkisen hinnalla, vaikka omat kokemukseni siitä ei kyllä ole parin hammaslääkärin kohdalla kovinkaan positiiviset niin on siellä osaavaakin henkilökuntaa, sama hammaslääkäri hoitaa homman alusta loppuun ja pääsee aina samaan paikkaan.)

  • fityoutoo

   No on munkin vaikea ymmärtää, että miten menee noin kauaksi aika. Vai oliko sitten niin, ettei lääkäri arvioinut sitä reikää niin akuutiksi. Mene ja tiedä. Toi juurihoito kyllä muakin pelottaa, olen kuullut siitä aika hurjia juttuja vaikka tuskin se toimenpiteenä nyt mikään niin kammottava on. No, toivottavasti ei niin pitkälle tarvitse mennä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.