Fit you too
Fit you too

Meidän perheen uusi menopeli!

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom.fi

Ihan mahtavaa, kevät on täällä ja kadut sulaneet! Se tarkoittaa, että pyöräilykausi voi startata!

Kevään tullen mun autoilu vähenee radikaalisti ja aion siirtyä pyörään myös lasten hoitoon viennin ja tuonnin osalta. Pyörämatka verrattuna automatkaan on vain hippasen hitaampi, mutta auton käyttö tuntuu vähän turhalta näin lyhyisiin matkoihin. Hankimme viime keväänä pyörään nimittäin pyöräilyvaunun enkä olisi voinut koskaan uskoa miten tykätty kapistus siitä meidän perheessä sitten tulikin! Pojat tykkäävät aivan hulluna matkustaa perävaunussa ja sitä on ihan yllättävän kevyt vetää perässä. Kahden lapsen kanssa peräkärry on sitäpaitsi melkein ainoa vaihtoehto, jos kumpikaan ei jaksa vielä polkea pitkiä matkoja.
Meidän vanha pyöräilyvunu palveli aivan hyvin tähän asti, kunnes se alkoi käydä vähän ahtaaksi pojille. Jostain syystä turvavyöt olivat hirmu alhaalla ja tuota meidän 117cm viisiveetä on hankalaa saada mahtumaan niihin kunnolla. Toinen vähän harmillinen juttu oli se, että vanhaa peräkärryämme ei voinut työntää vaunujen tapaan. Usein se olisi osoittautunut ihan käteväksi ominaisuudeksi, jos olisi halunnut jättää pyörän johonkin ja jatkaa kävellen.
Kun uuden peräkärryn hankinta oli mielessä olin todella iloinen, että jollyroom.fi -verkkokauppa* halusi tehdä kanssani yhteistyötä!

Uusi kärrymme saapui siis loppuviikosta ja on merkiltään North 1.5 Rapider värissä black/grey. Se on saatu blogiyhteistyön kautta. Kärry saapui melko litteässä laatikossa ja mahtui kuin mahtuikin pikkuautoni takaronttiin. Koska meillä oli ollut jo peräkärry ennestään, niin tiesin öbaut miten se kootaan, mutta tämän kärryn suhteen ei juurikaan jäänyt työvaiheita pakkauksesta purkamisen jälkeen… Napsautin kärryn kasaan työntöaisasta ja kiinnitin pyörät. Etupyörää ei laiteta, jos kärry kiinnitetään pyörään.
Ja tähän tosiaan mahtuu kaksi lasta, eli kyseessä on myös tuplarattaat! Tiedän jo nyt lyhyen kokeilun perusteella, että tässä Northin peräkärryssä on todella hyvä hinta-laatusuhde. Runko oli todella kevyt ja renkaat kunnolliset.

Tässä tuote vielä laatikossa

Laatikko avattuna

Pyörän kokoamiseen meni n.5min!

Vaunu kiinnitetään pyörään irroittamalla etupyörä ja lisäämällä siihen kohtaan vetoaisa. Mulla oli pyörässä jo valmiiksi tuo liitin, millä vaunu kiinnittyy pyörään.

Tässä kärryssä on ilmatäytteiset kumit ja alumiinirunko. En kokeillut vielä, mutta ainakin ohjeen mukaan selkänojan saisi makuuasentoon asti! Tällaista vaunua suositellaan 1-5 vuotiaille lapsille, mutta koosta riippuen tuossa menee kyllä isompikin lapsi. Maksimikuormitus on 45kg, joten meillä pojat menee vielä hyvin painon puolesta.
Yksi tärkeä juttu minkä itse totesin todella käytännölliseksi on muuten sadesuoja! Se pitää olla nopeasti asennettava ja kulkea kätevästi mukana. Tässä vaunussa ei ole niin isoa tavarasäilytystilaa kuin edellisessä vaunussa, mutta siinä on selkänojassa säilytystaskuja, joihin saa mukaan vesipullot, eväät ja muut.
Toistaiseksi pyörävaunu näyttää hyvin lupaavalta! Palaa asiaan noin kuukauden päästä kun ollaan päästy testaamaan sitä oikein toden teolla kunnon lenkeillä.
Onko teillä kokemusta juuri tästä pyörävaunusta tai muun merkin vaunuista? Oletteko tykänneet?

 

Kommentit (2)

  1. Satu

    Mitä olette tykänneet kärrystä nyt pidemmän käyttökokemuksen perusteella? Olen juuri tätä kyseistä kärryä katsellut sillä silmällä, joten kiinnostaisi kuulla kokemuksia. 🙂

    • fityoutoo

      Ihan huippu kärry! Todella kevyt vetää ja meillä ihan päivittäin käytössä! Täytyykin kirjoitella siitä vielä uusi postaus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.