Fit you too
Fit you too

Matkailua ilman pennin venytystä!

Minulla on ollut jo pitkään eräs unelma.

Nimittäin se, että voisin matkustella niin, että kohdemaassa voisin olla stressaamatta matkabudjetista!

En todellakaan tarkoita tällä sitä, että nukun viiden tähden hotelleissa ja syön Michelin ravintoloissa. Vaan yksinkertaisesti sitä, että minun ei tarvitse katsoa tilin saldoa kertaakaan reissussa, koska tiedän että rahani riittävät. Tiedän, että voin ostaa hieman laadukkaamman laukun tai osallistua parin sadan päiväaktiviteettiin ilman matkabudjetin ylittämistä. Toistaiseksi tämä on ollut vain unelma, koska olen aina joutunut miettimään mihin voin rahani reissussa laittaa.
Yleensä aina ennen matkaa määrittelen matkabudjettini tarkkaan. Minusta matkalla on oltava kuitenkin käyttörahaa sen verran, ettei joka päivä pidä syödä siellä halvimmassa paikassa. Minulle ulkomaanreissut ovat myös niitä harvoja hetkiä, kun päivitän vaatekaappiani ja siihenkin kuluu osa matkabudjetista. Ulkomailta saa yleensä kivempiä vaatteita, kaupat ovat erilaisia ja yleensä hintatasokin on (kohdemaasta riippuen) edullisempi. Tosin jossain Aasiassa vaatteiden shoppailu ei yleensä ole niin keskiössä huonon tarjonnan takia, mutta esimerkiksi viime reissuni kummitytön kanssa Alicanteen oli kyllä erittäin antoisa. Tosin siellä budjettini oli ennätyspieni, koska maksoin kahden henkilön matkat hotelleineen ja ruokineen (matka oli kummityttöni 18-vuotis lahja).

Olen taas siinä tilanteessa, että säästän reissua varten, koska elokuussa lähden ystäväni kanssa Portugalin Lissaboniin. Rahoitan yleensä matkani myymällä Tori.fi:ssä ja kirppareilla tavaraa, jolloin matkakassaa kertyy helposti, vähän ”siinä sivussa”. En ole vielä tutustunut Portugalin hintatasoon, mutta ottaen huomioon ruokailut ja muut ns. pakolliset menot paikan päällä, niin 100-200€ on kyllä ihan minimi per päivä. Tiedän, että matkustaa voi halvallakin ja elää pienellä budulla kohdemaassa. Mutta tiedättekö mitä? Näin 35-vuotiaana, ruuhkavuosissa sinkoilevana äitinä en jaksa sitä! Mieluumin jätän menemättä lomalle, kuin nukun jossain hostellissa torakan syömissä lakanoissa ja haen aina halvinta ruokapaikkaa. Haluan, että loma tuntuu lomalta, voin rentoutua kunnolla ja etenkin, että hotelli on kunnollinen, mielellään neljä tähteä.

Kuvat ovat viime vuoden Dubain reissulta.

Silti haaveilen, että vielä joku päivä mun ei tarvitse miettiä budjettia ja tiedän, että se on ihan mahdollista. Olen kiinnostunut sijoittamisesta ja aloittanutkin sen jo. Toki uudella yrittäjällä kestää oman aikansa, että tulot vakiintuu, mutta hei – sitä kohti mennään! Toki kierrättämistä jatkan silti 🙂 . Matkustelu on mielestäni aina hyvä säästökohde ja ikinä ei ole harmittanut että tuli lähdettyä reissuun!
Joudutteko keräämään matkakassaa ennen reissua, vai onko sukanvarressa aina sen verran ylimääräistä, ettei tarvitse vaivata päätään matkabudjetilla?

Kommentit (3)

 1. Hansu

  Minulla ja miehelläni on juuri tuo ajatusmalli, että kun lomalle lähdetään, ei siellä haluta venyttää penniä vaan ostetaan koko lailla mitä halutaan. Toki järki päässä sillä tavoin, että hintaa tulee aina katsottua ja moni ihana ostos jää kauppaan eli tuhlailemaan ei reissuunkaan lähdetä. Mutta sen voin sanoa, että kertaakaan en meidän lomilla ole alkanut kesken matkan ynnäämään kuitteja yhteen, että paljonkos tähän mennessä on kulunut ja onko vielä johonkin varaa vaan tiedän talouden kestävän muutenkin 🙂 .
  Joka kesä viimeisen 7 vuoden ajan ollaan vietetty yksi viikko jossain Välimeren kohteessa lasten kanssa ja aina valittu neljän tähden hotelli, jossa on lapsiperheelle sopivat palvelut. Tämä setti itsessään on päälle 3000 euroa ja sen päälle tulee sitten matkakassa. Me emme erikseen säästä matkaa varten vaan sitä kertyy vuoden mittaan, kun emme muuten käy oikeastaan missään tai juurikaan shoppaile. Lasten harrastuksiin menee rahaa kyllä, mutta toisaalta meidän aikuisten harrastukset ovat ilmaisia eikä kumpikaan meistä esim. polta tai juo lainkaan alkoholia, joihin saisi helposti menemään satasia kuussa. Kesälomareissulla sitten tehdään reilulla kädellä vaate- ja kenkäostoksia ja esim. Espanjassa ollaan huomattu hintojen olevan Suomen hintoja edullisempia lähes kautta linjan.
  Kyllä meille on jotkut kauhistelleet, että ikinä eivät laittaisi yli kolmeatonnia lomamatkaan – ihan kamalaa tuhlausta!! – tai että kuinka sitä sitten joutuu kitkuttelemaan koko vuoden vain yhden lomaviikon takia, vaikka näinhän meillä ei siis ole. Itse tykkään kovasti, että ollaan miehen kanssa niin samoilla linjoilla tässä asiassa ja meidän lomareissut on aina ihanan rentoja.

 2. Nimetön

  Aina on tilillä rahaa reissuun, mutta pienellä budjetilla menen, koska reissuja ja ulkomailla asumisia on tullut tehtyä noin 4 vuotta yhteensä, niin määrä on korvannut laatua. 😀 Saan enemmän kiksejä ulkomailla asumisesta ja muusta pidemmästä oleskelusta, ei varsinaista lomailua tulee tehtyä vähemmän mutta silloinkin hostellissa tai Airbnb:ssä yleensä.

 3. Nimetön

  Joo, jos olisi hyvät tulot niin voisi tehdä vaikka mitä miettimättä sen kummemmin. En haluaisi koskaan joutua pihistelemään tai laskemaan budjettia, lomailin tai en..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.