Fit you too
Fit you too

Loistava TV-vinkki kaikille laihdutuksesta kiinnostuneille!


Laihdutusohjelmia on tullut telkkarista jos jonkinlaisia. On suurinta pudottajaa, fitistä fätiksi ja takaisin, rakas pullukka, avioparit laihduttaa, siskokset laihduttaa, serkukset laihduttaa, koirat laihduttaa ja hullut, tyhmät ja vaaralliset dieetit. Itse en jaksa enää yhtään näitä sarjoja. Katsoin joskus aikanaan Juttaa ja Superdieettejä, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna sekin homma oli kaukana järkevästä!
Olin viime viikolla muutaman päivän sairaslomalla ja touhuamisen sijaan päätin ottaa ihan oikeasti rauhallisesti. Mitä silloin tehdään?? No, katsotaan esimerkiksi TV:tä! Mieheni ystävällisesti lähetti mulle jopa Netflixin tunnarit, mutta en ole ikinä katsonut kyseisen palvelun ohjelmia. Halusin katsoa mieluummin jotain edes hieman informatiivista, joten päädyin selailemaan Yle Areenaa. Tykkään paljon dokkareista ja asiaohjelmista, etenkin jos ne liittyvät omiin mielenkiinnon kohteisiin, eli terveyteen ja treeniin!
Katsottuani muutaman reissun takia missaamani jakson sarjasta Jenny+ silmiini osui ”suositellut” kohdasta sarja nimeltään ”Am I perfect?”. Ohjelmaa kuvattiin näin (suora lainaus Yle Areenan sivuilta):
”19-vuotias australialainen Maddy on kaikinpuolin tavallinen nuori nainen, joka kamppailee kovien ulkonäköpaineiden kanssa. Some, tv-ohjelmat ja mainokset muistuttavat jatkuvasti, miltä täydellinen nainen näyttää. Maddy päättää tehdä kymmenen viikon ajan kaikkensa, jotta pääsisi mahdollisimman lähelle ihannevartaloa. Tutuksi tulevat niin paleo- ja kaalikeittodieetti, armeijan bootcamp ja cross fit kuin suihkurusketus, brasilialainen vahaus ja tekoripsetkin. Lääkärit ja muut asiantuntijat valvovat kokeilua, joka vie kropan äärirajoille. Mutta tehoavatko hoidot? Maddy huomaa myös pohtivansa, tekeekö kauneus edes lopulta onnelliseksi.”
Aloitin ekasta jaksosta ja jäin heti koukkuun! Okei, sarjan päätähti Maddy on itseäni 15-vuotta nuorempi, mutta ohjelma on tehty todella aidosti ja samaistuttavasti! Jos ikinä olet suunnitellut laihduttavasti ”helposti ja nopeasti”, niin suosittelen lämpimästi tämän sarjan katsomista!
Henkinen muutos, mikä ennen itsensä hyväksyvästä nuoressa naisessa tapahtuu kaikkien näiden superälyttömien laihdutuskuurien aikana on aivan järkyttävä. Ja pahinta on se, että ainainen laihduttaminen pahimmillaan todellakin myrkyttää mielen ja vie itsetunnon pohjamutiin. Se, mikä sarjasta ehkä parhaiten tulee esille on se, että ihminen ikinä ei ole tyytyväinen, vaikka saavuttaisi mitä. Omaa rimaa hilaa koko ajan korkeammalle ja elämästä menee kaikki ilo, kun se keskittyy vain syömiseen ja treeniin. 


Ja kukapa meistä ei olisi kokeillut tiet mitä pikadieettejä, jotka tässäkin ohjelmassa tulevat tutuksi. Myönnän häpeillen, että ainakin pari sarjassa mainittua dieettiä oli omassakin menneisyydessa tullut kokeiltua. Ei tosin yhtä sinnikkäästi kuin sarjan päähenkilö, joka vie kyllä hämmästyttävän määrätietoisesti hommaa eteenpäin. Toki itsensä suoranainen kiduttaminen vaatii veronsa, mutta itse en olisi ikimaailmassa jaksanut jatkaa silkkaa hulluutta noin pitkään. Minusta tässä ohjelmassa väärin toteutetun painonpudotuksen varjopuolet on kuvattu erittäin hyvin ja todenmukaisesti.
Tässä siis lämmin suositus kaikille laihduttamisesta kiinnostuneille, ikuisille jojoilijoille, pikaratkaisuja etsiville tai muuten mielenkiintoista katsottavaa etsiville!
Kommentoikaa alas mitä tykkäsitte sarjasta ja meinaatteko katsoa / katsoitteko kaikki jaksot??

Kommentit (4)

 1. Anna

  Kaksi jaksoa oon kattonut. Alussa Maddy on ylipainoinen eli ehkä hyvä tulevaisuutta varten pudottaa painoa mutta se pitää tehdä terveellä tavalla.

  • fityoutoo

   Kyllä varmasti oli terveyden kannalta ihan viisasta aloittaa painonpudotus, etenkin kun hän on vielä todella nuori. Mutta tosiaan ne keinot.. Ei näin!

 2. Kata

  Kiitos tosi paljon tästä vinkistä! Katsoin kaikki jaksot ja oli kyllä valtavan mielenkiintoinen ja pysäyttävä katselukokemus. Sai todella ajattelemaan asioita.

  • fityoutoo

   Eikö ollutkin! Erittäin positiivinen yllätys oli mullekin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.